Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bu bilgiler de çok önemli benim için. Zira tamamen emeklilik imkanlarıyla yaşayacağım için fiyat konusu önemli. Marinada iş olanakları nasıl acep...
İzmir'in çevresinden dediğiniz nereleri mesela? Şehir hayatının içinde bulmayalım yine kendimizi:)
Marinayı iş imkanı olarak istiyorsanız Yenifoça da yapılmakta olan yeni yer de var. Ama kışın özellikle çoook sakin gelebilir size İstanbuldan sonra. Balık konusunda ise Çakmaklı-Gencelli- Çandarlı- Eskifoça bölgesi idare eder bir bölgedir. Mucize beklemeden orta karar bir av sunar. Ama Nemrut Limanı-gemi Söküm-Aliağa Rafineri- Etki Limanı denizi baya kirletiyor. Ben o bölgeden yakaladığım balığı eve götürmüyorum

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kuşadası'nda normal bir ailenin yaşayabileceği ev kiraları ortalama 1000 lira civarı. Marina, Devlet Hastanesi, 2 Özel Hastane, Yolcu Limanı, yürüyüş yolu olan bir Kale, araçla gidebileceğiniz bir burun, vs. Ama balık zayıf. Ayrıca bir motorsiklete ihtiyacınız olacaktır. Ben bisiklet de kullanıyorum ama Kuşadası'nın her yeri yokuşlu olduğu için pek kullanışlı olmuyor. Zaten yazın yüksek sezonda nüfus her halde 1 milyona yaklaşıyordur. Küçük bir kasaba ve yolları için tecrübe edilen trafiği hesaba katmayı unutmayın.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Muhayyer İstanbul dan sonra Egeye inince çok merkez yerler hariç size her yer ferah, rahat ve yeşil gelir bana göre :D

Son düzenleme:

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
konuyu takibe aldım , ilerde lazım olacak

hakkınızda hayırlısı olsun :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eski Foça bence de güzel alternatif. Fazla kalabalık bulmazsanız Aliağa'da olabilir. Yakınında hastane var mı bilmiyorum ama Mordoğan da güzel yerdir. Son olarak Datça diyeceğim. Datça benim de hayalimin başkenti.
Datça'yı ben de çok severim, çok zaman geçirdim orada. Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin kampüsü nedeniyle kiralar almış başını gitmişti bir ara. Yine de keşke olsa dediğim yerlerden biri benim için de:)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@Muhayyer Marmaris civarını madem biliyorsunuz orası ile karşılaştırır isem marina da %50 daha az iş imkanı var. Tabi yapılacak iş ve uzmanlık konusu bu durumu değiştirir . Ben Marmaris . Bodrum çeşitli marina ve çekçek yerlerinde ahşap tekne ve boya işinde çalıştım ama burada iş alamadım. İzmir çevresi Foça iyidir özellikle Eski Foça favorimdir ama pahalı oldu son dönem yanılıyor olabilirim arkadaşlar düzeltir. Urla var mesela benim kafamda fırsatını bulsam gideceğim :D İzmir yarım ada çevresi her yer olur aslında bu tam olarak ne istediğinize ve maddi gücünüze bağlı. 4 ..5 yıldır uzak kaldığım için tam cevap yazamıyorum gidip bakmak lazım. Orada yaşayan arkadaşlar umarım cevap yazar. Didime uğrasanız da elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Çok teşekkür ederim, iyi ki foruma üye olmuşum dediğim zamanlar bunlar:)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Marinayı iş imkanı olarak istiyorsanız Yenifoça da yapılmakta olan yeni yer de var. Ama kışın özellikle çoook sakin gelebilir size İstanbuldan sonra. Balık konusunda ise Çakmaklı-Gencelli- Çandarlı- Eskifoça bölgesi idare eder bir bölgedir. Mucize beklemeden orta karar bir av sunar. Ama Nemrut Limanı-gemi Söküm-Aliağa Rafineri- Etki Limanı denizi baya kirletiyor. Ben o bölgeden yakaladığım balığı eve götürmüyorum
Marinayı benim çocuk için mecburen tercih ediyorum. Marina bölümünü bitireceği için o sektörde iş bulursa kariyeri açısından iyi olur. Ayrıca İstanbul'da Kalamış Marina'da staj yaptı pek de sevdi işi. Bakalım umarım gönlümüze göre bir yer belirleyeceğiz. Balık işi bu anlamda daha geri planda benim için. Hobiyi devam ettirebileceğim kadar olsun bana kafi.:)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kuşadası'nda normal bir ailenin yaşayabileceği ev kiraları ortalama 1000 lira civarı. Marina, Devlet Hastanesi, 2 Özel Hastane, Yolcu Limanı, yürüyüş yolu olan bir Kale, araçla gidebileceğiniz bir burun, vs. Ama balık zayıf. Ayrıca bir motorsiklete ihtiyacınız olacaktır. Ben bisiklet de kullanıyorum ama Kuşadası'nın her yeri yokuşlu olduğu için pek kullanışlı olmuyor. Zaten yazın yüksek sezonda nüfus her halde 1 milyona yaklaşıyordur. Küçük bir kasaba ve yolları için tecrübe edilen trafiği hesaba katmayı unutmayın.
Kuşadası'nda aralıklarla tatiller yapmıştım. Yani o 1 milyondan biri olarak:) Tabii yaşamak başka bir şey. Bir de misal tekne olursa insan kendini kalabalıktan soyutlayabilir hem de balık için daha avantaj sağlar. Bir sürü imkanı bulundurması bakımından bir çok yere göre daha öne çıkan bir yer Kuşadası...Bakalım nasip...

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif