Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Elimdeki kamışları en etken nasıl kullanmalıyım

buraxel

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
O Rh Negatif
Öncelikle konuyu umarım yanlış başlığa açmamışımdır. Balıkçılık hikayem henüz yeni o yüzden ekipman anlamında yavaş yavaş bütçe dostu davranıyorum. Esas mevzuya gelecek olursak eğer surf için elimde oscar cougar 360 100-250gr kamış var makine olarak okuma tomcat TMC 6000 mevcut şuana kadar benim için yeterli. Spin işine merak salmakla birlikte yurtdisindan bir set dizdim kamış Shimano catana spinning 2.69m 7-35gr (yanlış geldi 14-42gr) Shimano nexave 3000hg makine söyledim ama parantezle belirttiğim gibi 14-42gr kamış gelmiş iade işlemi hayli mesekkatli o yüzden bu kamışı en iyi nasıl kullanabilirim tam bilemedim elimdeki ki sahte yemler 5 ila 14 Gr arası bu kamış ile nasıl bir yol izlemeliyim ve daha çok hangi balık için ne tür bir kombinasyonla uygun olur ayrıca elimde Shimano catana 1 11gr 240 cm kamış da var lrf için edindim 3000 ilk nexave ile ltd yapabilir miyim yoksa 1000 ilk bir makine edinmem gerekir mi balık türü olarak aslında sezona göre bursada ne varsa gibi düşünülebilir siz değerli ustadlara sormak istedim henüz yeni olduğumdan belki saçma sorular sormuş olabilirim affola :)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
14-42 kamış' "sıfır olduğunu varsayarak söylüyorum" bir bayiden belki biraz para da vererek istediğin aralıkta bir kamışla değiştirmeyi deneyebilirsin.
Elindekini satıp buradan yeni alabilirsin.
Kullanabilirsin de. Levrek için de, lüfer için de 19-21 gr sahteler çokça kullanılır.

Lrf kamışın için 3000 lik makine büyük gelebilir.
Üzerinde takılı misina da kalın gelebilir. Daha küçük bir şey almanı tavsiye edebilirim.

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelikle konuyu umarım yanlış başlığa açmamışımdır. Balıkçılık hikayem henüz yeni o yüzden ekipman anlamında yavaş yavaş bütçe dostu davranıyorum. Esas mevzuya gelecek olursak eğer surf için elimde oscar cougar 360 100-250gr kamış var makine olarak okuma tomcat TMC 6000 mevcut şuana kadar benim için yeterli. Spin işine merak salmakla birlikte yurtdisindan bir set dizdim kamış Shimano catana spinning 2.69m 7-35gr (yanlış geldi 14-42gr) Shimano nexave 3000hg makine söyledim ama parantezle belirttiğim gibi 14-42gr kamış gelmiş iade işlemi hayli mesekkatli o yüzden bu kamışı en iyi nasıl kullanabilirim tam bilemedim elimdeki ki sahte yemler 5 ila 14 Gr arası bu kamış ile nasıl bir yol izlemeliyim ve daha çok hangi balık için ne tür bir kombinasyonla uygun olur ayrıca elimde Shimano catana 1 11gr 240 cm kamış da var lrf için edindim 3000 ilk nexave ile ltd yapabilir miyim yoksa 1000 ilk bir makine edinmem gerekir mi balık türü olarak aslında sezona göre bursada ne varsa gibi düşünülebilir siz değerli ustadlara sormak istedim henüz yeni olduğumdan belki saçma sorular sormuş olabilirim affola :)
Ben olsam lrf ile istavrit ,eşkina, mırmır vb balıkların avını yapardım. Spin ile de levrek ve lüfer. Tabiki de son karar sizin

buraxel

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
O Rh Negatif
Birkaç tane daha uygun sahte alıp 14-42 gr ile 3000 lik makineyi kullanacağım sanırım 1-11gr olan kamışa 1000 lik makine alıp lrf yi tamamlayacağım sanırım 14-42gr kamış için lüfer ve levrek avında sahte veya kombinasyon ne önerirsiniz?

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Birkaç tane daha uygun sahte alıp 14-42 gr ile 3000 lik makineyi kullanacağım sanırım 1-11gr olan kamışa 1000 lik makine alıp lrf yi tamamlayacağım sanırım 14-42gr kamış için lüfer ve levrek avında sahte veya kombinasyon ne önerirsiniz?
Lüfer için seçenek çok örnek olarak bir kaç tane vereyim: Hansen kaşık,Wily limon rapala... Bunun gibi bir çok seçenek var. Levrek içinse silikon tavsiye ederim marka çok fark etmez. Ya da savage gear surf seeker.

arkadas

Daimi Üye
Adı
ibrahim
2-3 yildir forma girmedim ama formda hamdi bey dükkan acmisti size en iyi yardimi yapacagina eminim