Evcil hayvanlarımız, dostlarımız...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KalamA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Can gerçekten insan pisikolojisinden anlıyorlar.ne kadar stresli olursan ol eve gelince herşry unutuluyor.hanımın ve oğlum neden bu kediler biz eve gelinçe ses çıkarmıyorlarda sen gelinçe neden ses çıkartıyorlar diye bana soruyorlar . gri olanın iki gözüde yok.mikrop kapmış veterinerden sahiplendim .onu veterinere getiren kişi sahiplnen kişiyi görmem lazım demiş . gittim .tabbii ağzım açık kaldı gelen kişi MELİS BİRKAN.dı halen arayıp kediyi ve bizleri sorar. diğerlerinin hikayeleri de bunlar gibi siyah veterinerden. beyaz sokaktan çok hasta ve bitkin bir halde buldum.camdan sokağa bakıyordum. çöp poşetini açtı içinden bir bez parçası çıkardı ve üzerine yattı o görüntü beni çok etkiledi ve sokağa çıktım onu eve aldım ertesi gün veterinere götürdüm.aşı.ilaç derken dört ayda kendine geldi. oğlum 20 yaşında ona buraya gel diyorum gelmiyor kedilere buraya gelin diyorum geliyorlar.

Abim süpersin, senin gibi abilerim olduğunu bilmek çok güzel 🙂 Ben bir hastanede çalışıyorum güvenlik görevlisi olarak, hastanede aramın çok iyi olduğu bir doktor ablam var, 50 civarı kedisi var onun da, bir kaç tane de köpeği. Neredeyse hepsinin bir hikayesi var. Birçoğu sakat, kör... Arka ayakları olmayan köpeği ile oyun oynayışlarını görsen baylırsın abi 🙂 Seni tebrik ediyorum bu güzel davranışlarından dolayı, oğlanı da Allah bağışlasın abim, saygılar...

Abim süpersin, senin gibi abilerim olduğunu bilmek çok güzel 🙂 Ben bir hastanede çalışıyorum güvenlik görevlisi olarak, hastanede aramın çok iyi olduğu bir doktor ablam var, 50 civarı kedisi var onun da, bir kaç tane de köpeği. Neredeyse hepsinin bir hikayesi var. Birçoğu sakat, kör... Arka ayakları olmayan köpeği ile oyun oynayışlarını görsen baylırsın abi 🙂 Seni tebrik ediyorum bu güzel davranışlarından dolayı, oğlanı da Allah bağışlasın abim, saygılar...

Bir deyiş vardır,hayvan sevmeyen insanda sevmez,doğrudur bence kesindirde.

35 kedim var 4 adedi daimi eve girebilmekte,diğerleri bahçemde,konforları rahatları iyi ,evdekiler ise hep yanımda kucağımda hatta yatağımda,hatta yorganımın içinde ve hatta sakalımın altında.

Ben onlarsız yapamam,köpeklerim ecelleriyleöldüimutlu ve uzun yaşadılar,arkalarından halende ağlarım,resmen ağlarım,hiç bir akrabamın arkasından ağlamadığım kadar ağlarım.

Son iki köpek aldıydım yavruyken köylüler zehirledi,bahçemde öldüler 2 aydır köylülerle irtibatımı kestiydim,üzüldüler ne yaptılar,ettiler şimdilerdeufaktan kahvelerine gitmeye başladım.

Ben buralara mahkumum sebei ise hayvanlarım.

Bagajımda devamlı mamataşırım,arabamı tanır kedilerhergün birçoğunu beslerim.

Sana mutuluklar dilihyorum

her sabah 5:30 da dükkanımı acarım arabamla sokağın köşesini döndüğümde kediler koşarak toplanır onlar için aldığım salamlardan keser yediririm sonra hepsi dağılır hergün durum bu evede almak istiyorum ama hanım korkuyor ama eminimki cok güzel vakit gecirilir birde bilmediğimden soruyorum hep aklımı kurcalamıştır evdeki hayvanlar ihtiyaclarını nasıl gideriyorlar yani özel lazımlıklarımı var yoksa wcyimi biliyorlar kedinin temiz hayvan olduğunu düşünürsek ulu orta yapmaz die düşünüyorum

her sabah 5:30 da dükkanımı acarım arabamla sokağın köşesini döndüğümde kediler koşarak toplanır onlar için aldığım salamlardan keser yediririm sonra hepsi dağılır hergün durum bu evede almak istiyorum ama hanım korkuyor ama eminimki cok güzel vakit gecirilir birde bilmediğimden soruyorum hep aklımı kurcalamıştır evdeki hayvanlar ihtiyaclarını nasıl gideriyorlar yani özel lazımlıklarımı var yoksa wcyimi biliyorlar kedinin temiz hayvan olduğunu düşünürsek ulu orta yapmaz die düşünüyorum

Şimdi benim eşimde deli gibi korkardı kediden köpekten sonra veterinerde bir köpek gördü çok acıdı ölmek üzereydi acıdı bunu eve alalım mı dedi o kadar çok şaşırdım ki inanamadım.Aldık onu büyüttü ve şimdi bütün kedi köpekle dost isterse ıssırmaya yeltensin benden daha cok cesaratli hayvanlara karşı o yüzden korku onunla dost oluncaya kadar 🙂

bende eski kuş besleyenlerdenim bir arada akvaryuma heveslendim edindimde , ama her canlı gibi onlarda bir gün ölüyor ve ben çok fazla ölü verince sonucuna dayanamadım . bıraktım besleyemiyorum , yeni evim köpek için müsait küçük bir bahçem var ama hanım çok korkuyor o yüzden köpek alamıyorum.

Bir deyiş vardır,hayvan sevmeyen insanda sevmez,doğrudur bence kesindirde.

35 kedim var 4 adedi daimi eve girebilmekte,diğerleri bahçemde,konforları rahatları iyi ,evdekiler ise hep yanımda kucağımda hatta yatağımda,hatta yorganımın içinde ve hatta sakalımın altında.

Ben onlarsız yapamam,köpeklerim ecelleriyleöldüimutlu ve uzun yaşadılar,arkalarından halende ağlarım,resmen ağlarım,hiç bir akrabamın arkasından ağlamadığım kadar ağlarım.

Son iki köpek aldıydım yavruyken köylüler zehirledi,bahçemde öldüler 2 aydır köylülerle irtibatımı kestiydim,üzüldüler ne yaptılar,ettiler şimdilerdeufaktan kahvelerine gitmeye başladım.

Ben buralara mahkumum sebei ise hayvanlarım.

Bagajımda devamlı mamataşırım,arabamı tanır kedilerhergün birçoğunu beslerim.

Sana mutuluklar dilihyorum

Değerli büyüğüm Vedat ağabeyim. Bu özelliğinizi çok önce duyduğumda size olan hayranlığım 2 ile çarpılmıştı. Buralardan İzmir'den sizle tanışmaya gelmiş arkadaşlarım anlatır hep misafirperverliğini, samimiyetini, gönül zenginliğini, hayvanları nasıl sevdiğini... Birgün kabul edersen bu kardeşin de kapını çalıp muhabbetinden tatmak, elinden öpüp kedilerini sevmeyi çok ister 🙂 Tebrikler ediyorum hayvanlara ve insanlara karşı her daim örnek davranışların için ağabey, saygılar & sevgiler...

Tolga merhaba. Kediler için küçük kum havuzları var sert plastik. Bizdeki 60-70 cm'e 40-50 cm. civarı. Kedi besleyenler için özel kumlar satılıyor pet shoplarda, bu kumlardan sıvıyı yiyince topaklananlar var, dolayısıyla temizliği çok kolay oluyor. Bizim kız ve oğlan doğdular ve hiç o havuz haricinde bir yere tuvaletlerini yapmadılar. hiç bir eğitim de görmediler. İçgüdüsel olarak kuma yapma eğilimindeler. Bazen Paşa üşeniyor ayıcık 🙂 yapıp bırakıyor, Şirin ne olursa olsun uyuyor olsa bile kalkıyor gidip Paşa'nın eserini kapatıyor ki kokmasın, tertemiz olsun ev. Sabun, şampuan kokusuna felan bayılıyor hanımefendi. Gerçekten temiz hayvanlar. Sadece tüyleri dökülebiliyor. O da gülü seven dikenine katlanır hesabı, 2 günde bir ev süpürülüyor. Ne olursa olsun onlar için herşeye değer 😉

Değerli büyüğüm Vedat ağabeyim. Bu özelliğinizi çok önce duyduğumda size olan hayranlığım 2 ile çarpılmıştı. Buralardan İzmir'den sizle tanışmaya gelmiş arkadaşlarım anlatır hep misafirperverliğini, samimiyetini, gönül zenginliğini, hayvanları nasıl sevdiğini... Birgün kabul edersen bu kardeşin de kapını çalıp muhabbetinden tatmak, elinden öpüp kedilerini sevmeyi çok ister 🙂 Tebrikler ediyorum hayvanlara ve insanlara karşı her daim örnek davranışların için ağabey, saygılar & sevgiler...

Başımın üstünde yerin var sevgili Can,beklerim gelirsende çok sevinirim.

Sevgimle kal

Back