Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fethiye'de yeni yıl ile yeni bir başlangıç..

bacteria

Aktif Üye
Adı
mahmut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şuana kadar fethiye kıyılarından yaklaşık 1 yıldır toplam olsa olsa 1 kg balık tutmuşluğum vardı :) tekne ile şansımı denemeye karar verdim ve yeniyılla birlikte bir start vereyim dedim :) 01.01.2013 saat 15.00 - 19.00 arası..

ilk kez tekne ile açılan birisi olarak mera ya da avlak yer bilmediğimden rastgele gezindim durdum :) 10 kez yer değiştirmişimdir herhalde. yavaş yavaş yerler öğrenirsem daha bereketli geçer inşallah.

balık kültürüm de yoktur.. onu da geliştireceğim inşallah

çipura, kırlangıç, paşa pantolonu ve mercan sanırsam bunlar.. kırmızıları çok net ayırtedemiyorum ya. paşa pantolonunun yanlarında sarı çizgi var ve ufak... diğer yassıca olanlar mercan sanırım.

hadi rastgele ;)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Fotoğraf pek net değil.
Bu nedenle balıklar rahat ayırt edilemiyor.
TEkne avı kıyıya göre daha performanslı olsa bile mera bilmeyince aşağıdan ne gelirseye dönüyor iş. Zaman içinde hem mera bilginiz, hem de balık kültürnüz artacaktır. Buna şüphem yok. O zaman ne gelirseden ziyade hem boylarda, hem de türlerde seçicilik olacak.
İlk elin günahı olmaz deyip yeni yılın bu ilk avını da tebrik edelim..
Her zaman rastgelsin

bacteria

Aktif Üye
Adı
mahmut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fotoğraf pek net değil.
Bu nedenle balıklar rahat ayırt edilemiyor.
TEkne avı kıyıya göre daha performanslı olsa bile mera bilmeyince aşağıdan ne gelirseye dönüyor iş. Zaman içinde hem mera bilginiz, hem de balık kültürnüz artacaktır. Buna şüphem yok. O zaman ne gelirseden ziyade hem boylarda, hem de türlerde seçicilik olacak.
İlk elin günahı olmaz deyip yeni yılın bu ilk avını da tebrik edelim..
Her zaman rastgelsin
teşekkür ederim

mera, olta takımı vs bilgim arttıkça dediğiniz gibi seçici olacağımı düşünüyorum.. şu an için de seçici olmak isterdim.. ama bilgi ve tecrübeye ihtiyacım var öncelikle ;)

ilk resim flash ile çekildiğinden renkler çok iyi çıkmamış.. ellerim balık bulaşığı olduğundan biraz da aceleye geldiğinden telefonu çok düzgün tutmayınca resimler net çıkmamış kusura bakmayın.. bu resim de aynı netlikte ancak renkler daha iyi sanki.. balık cinsleri hakkında bilgi almak isterim.. alt sıra ortalardaki balık mavi renkli kanatımsı yüzgeçlere sahipti.. mavi renk görünce zehirli felan sandım fazla muhattap olmadım eldivensiz :) meğer kırlangıçmış :)

KORBEY

Yeni Üye
Adı
KORAY ERIC
Fethiye körfezi kıyı avlanması yalan, size katılıyorum. İzmitten buralara çok ümitli gelmiştim ama buralar marmaradan da kuru çıktı malesef. Tebrikler bundan sonrası içinde bol şanslar

dronur1980

Üye
Adı
onur güngor
Elinize sağlık.. Güzel başlangıç..

compressa

Üye
öncelikle aramıza hosgeldınız ve tebrıklerımı sunarım.. :)

tuttuklarınız barbun,çipura ve de bızım akdenızı ıstıla eden kırmızıııııı ..
kımse pek sevmese de botla acıldıgımda bolca aldıgım balıktır.
sevmemelerının nedenı de o kadar cok nufusa sahıp olmalarındandır :)
ve de bir mercan bir çipura gibi kafa atarak gelmıyorlar.
keyıf ıcın avlanan herkes bu balık geldıgınde soylenıyorlar,oysa cok lezzetlı bır balık bence.
cunku akdenızde kıyıyı 40mt gectıkten sonra kırmızı balık alıyorsunuz ve nerede bu cıpuralar dıye soylenıp duruyorsunuz fakat bu işin ticaretini yapanlar için gayet sevındırıcı bır durum cunku at cek balık gelıyor kırmızı mırmızı sonucta balık :))

bacteria

Aktif Üye
Adı
mahmut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
hoşbulduk.. teşekkürler dostlar ;)

öncelikle aramıza hosgeldınız ve tebrıklerımı sunarım.. :)

tuttuklarınız barbun,çipura ve de bızım akdenızı ıstıla eden kırmızıııııı ..
kımse pek sevmese de botla acıldıgımda bolca aldıgım balıktır.
sevmemelerının nedenı de o kadar cok nufusa sahıp olmalarındandır :)
ve de bir mercan bir çipura gibi kafa atarak gelmıyorlar.
keyıf ıcın avlanan herkes bu balık geldıgınde soylenıyorlar,oysa cok lezzetlı bır balık bence.
cunku akdenızde kıyıyı 40mt gectıkten sonra kırmızı balık alıyorsunuz ve nerede bu cıpuralar dıye soylenıp duruyorsunuz fakat bu işin ticaretini yapanlar için gayet sevındırıcı bır durum cunku at cek balık gelıyor kırmızı mırmızı sonucta balık :))
şimdilik poşetleyip buzluğa attım.. bir bu kadar daha tuttuktan sonra tadına bakarım artık.. dediğiniz gibi çekerken hiç tat vermiyor.. takıldığını bile anlamıyorsunuz ve dibe iner inmez gelip takılıyor kırmızı.. yine de iyi.. kalabalık yapıyor teknede :) dediğiniz gibi tutmasından keyif alınmıyor, tadından keyif alsak bari :)

tuttuklarım arasında çekmesi en zevkli olanı da çipura oldu hatta aynı yerde ardarda geldiler. diğeri kurtardı kendini ama o bile zevkli idi :)

okcuer

Yeni Üye
Adı
Ayhan
Hocam tek başına mı çıkıyorsun ? Ben de Fethiye'den tekne ile ilk defa 3-4 hafta önce çıktım yakaladığım balıklar aşağı yukarı sizinkiler ile aynı :)
Biz arkadaşlarla beraber tekne kiralayıp çıkıtk o bile bize doğru düzgün bir mera bulamadı.

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mahmut bey Fethiye'de aynı saatlerde, ben kıyıdan atçek siz ise tekneden yemli av yapmışız. Daha iyileri olur inşaallah.

Sağlıcakla kalın