Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fethiye'de yeni yıl ile yeni bir başlangıç..

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Tebrikler Mahmut Bey, zamanla daha iyilerini yakalayacağınıza eminim. Bol bereketli avlar. Her avınızdan sonra yakaladığınız balıkların cinslerini öğrenin ve bunların sirkülerdeki boy limitlerine de bakın bence. Böylece ikinci kez aynı balığı yakaladığınızda limit dışı olanları bırakabilirsiniz.

bacteria

Aktif Üye
Adı
mahmut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam tek başına mı çıkıyorsun ? Ben de Fethiye'den tekne ile ilk defa 3-4 hafta önce çıktım yakaladığım balıklar aşağı yukarı sizinkiler ile aynı :)
Biz arkadaşlarla beraber tekne kiralayıp çıkıtk o bile bize doğru düzgün bir mera bulamadı.
1-2 defa arkadaşlarla çıktım. sabırsız insanlardı. ee burada balık yok şuraya gidelim buraya gidelim deyip durdular, ben birşey anlamadım. gezmekten doğru dürüst balık da tutamadık. balık olmayınca sıkıldılar, bana sıkıntı oldu :) ben oturup beklemessen olmaz diyorum surat asıyorlar. ben de tek takılmaya karar verdim, daha huzurlu oluyor az tehlikeli de olsa

körfez balon istilasında, balık kalmamış ki.. çok sordum öyle belli bilinen bir mera yok maalesef :(

Mahmut bey Fethiye'de aynı saatlerde, ben kıyıdan atçek siz ise tekneden yemli av yapmışız. Daha iyileri olur inşaallah.

Sağlıcakla kalın
kayalık burunda, kızıladaya karşı, at çek yapan arkadaşlar sizmisiniz yoksa :), 3 kişi idi sanırım ?

daha iyileri de sizin olur inşallah, rastgele ;)

Tebrikler Mahmut Bey, zamanla daha iyilerini yakalayacağınıza eminim. Bol bereketli avlar. Her avınızdan sonra yakaladığınız balıkların cinslerini öğrenin ve bunların sirkülerdeki boy limitlerine de bakın bence. Böylece ikinci kez aynı balığı yakaladığınızda limit dışı olanları bırakabilirsiniz.
Sabahattin Bey, teşekkürler uyarı için. daha çok bilgi sahibi olma çabasındayım şuanda. benim için de sıkıntı oluyor, dokunamıyorum balığa ve oltayı mecburen asılarak çıkarıyorum. balığın denize geri dönecek hali kalmıyor :( yoksa ufak tefek balıklara ben de üzülüyorum. derinden çektiğim balıkların gözleri büyük büyük oluyor (vurgun yemiş gibi), o balıkları geri denize atsam yaşarlar mı ki? kovaya bıraktığımda çok çırpınacak durumda bile olmuyorlar :S

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Mahmut bey, tuttuğunuz balık cinslerini çok bilmiyorum. Benim gözüm aradaki "Öksüz" ' e takıldı. Kırlangıçın yavrusu sayılabilecek boyutlarda daha, onu salabilirdiniz mesela. Ama ben iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum zaten. Yanlış anlamayın.

bacteria

Aktif Üye
Adı
mahmut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mahmut bey, tuttuğunuz balık cinslerini çok bilmiyorum. Benim gözüm aradaki "Öksüz" ' e takıldı. Kırlangıçın yavrusu sayılabilecek boyutlarda daha, onu salabilirdiniz mesela. Ama ben iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum zaten. Yanlış anlamayın.
forumdan alıntı:

https://www.baliksevdam.com/forum/kirlangic-baligi-7922.html

"Her ne kadar Su ürünleri sirkülerinde, Latince adı Chelidonichthys lucerna isede, başlıca beş çeşidi vardır: Kırlangıç, Benekli kırlangıç, Mazak, dikenli öksüz ve öksüz'dür.

Benekli kırlangıç, İki yanında da benekleri olan kırlangıçtır.
Mazak kırlangıcının rengi, esas kırlangıç renginden daha koyu kırmızı renktedir.
Öksüz ise, renginin pembe olması ile kırlangıçtan ayırt edilmektedir.
Dikenli öksüz ise, sırtında bulunan dikenlerinden dolayı öksüzden ayırt edilmektedir.

1380 sayılı kanunun 2/1 nolu sirkülerinde( Madde:15) belirtildiği gibi, Kırlangıçların avlanma boy uzunluğu minimum 18cm. olarak verilmiştir. Bu uzunluğun altında avlamak yasaktır ve ceza hükümleri doğrultusunda para ve tekrarı halinde hapis cezası uygulanmaktadır.
"

bilakis teşekkür ederim, neden yanlış anlayayım :S ilk kez tutuyordum. hatta kanatlarında mavi rengi görünce korktum biraz acaba zehirli midir diye. 18 cm altı kırlangıç ya da öksüz (bunu da sayenizde öğrendim ) doğru denize iade bundan sonra

teşekkürler ;)

çaparii

Yeni Üye
O boydaki kırlangıçları salarsanız ilerde büyükleri denk gelir.Kolay gelsin

okcuer

Yeni Üye
Adı
Ayhan
1-2 defa arkadaşlarla çıktım. sabırsız insanlardı. ee burada balık yok şuraya gidelim buraya gidelim deyip durdular, ben birşey anlamadım. gezmekten doğru dürüst balık da tutamadık. balık olmayınca sıkıldılar, bana sıkıntı oldu :) ben oturup beklemessen olmaz diyorum surat asıyorlar. ben de tek takılmaya karar verdim, daha huzurlu oluyor az tehlikeli de olsa

körfez balon istilasında, balık kalmamış ki.. çok sordum öyle belli bilinen bir mera yok maalesef :(

kayalık burunda, kızıladaya karşı, at çek yapan arkadaşlar sizmisiniz yoksa :), 3 kişi idi sanırım ?

daha iyileri de sizin olur inşallah, rastgele ;)

Sabahattin Bey, teşekkürler uyarı için. daha çok bilgi sahibi olma çabasındayım şuanda. benim için de sıkıntı oluyor, dokunamıyorum balığa ve oltayı mecburen asılarak çıkarıyorum. balığın denize geri dönecek hali kalmıyor :( yoksa ufak tefek balıklara ben de üzülüyorum. derinden çektiğim balıkların gözleri büyük büyük oluyor (vurgun yemiş gibi), o balıkları geri denize atsam yaşarlar mı ki? kovaya bıraktığımda çok çırpınacak durumda bile olmuyorlar :S

Hocam vallahi ben de senin gibiyim.Bana deseler ki burada balık yok uğraşma yine de sabaha kadar beklerim çok sabırlıyımdır. Birçok defa Faralya'da hiç balık almadan 5-6 saat (belki daha fazla) beklediğim olmuştur. Maksat biraz da huzur bulmak kafa dinlemek

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h
Fethiye körfezi içinde,özellikle çalışa doğru dere ağzı civarında çok iri levrekler dolaşıyor.Kefal kıbrıs takımıyla bolca yakalanır.Yemlide sıkıntı küçük balık bolluğu.Sargoz,çupra,granyoz,mırmır yavruları yemliye rahat vermiyor(hoş bunların peşinde koşan bir sürüde amatör var).Yarım adanın koylarında,akya (sarı kuyruk),orfoz heran karşılaşılacak balıklar,tedarikli gitmek gerek.Yine aynı koylarda,sokar(ekmekle),sargoz,mürekkep balığı,müren bolca bulunur.20 m leri geçince balon kaynar.iyi bir fish finder ı olan tekne ile derin kayalık bölgeler tespit edilirse,akdenizin nimetleri oradada bol miktarda mevcut. rapala avcılığına uygun yüzlerce merası mevcut(göcek-körfez arası)
Yani fethiyede balık tutamazsanız,hatayı kendinizde arayınız:)

bacteria

Aktif Üye
Adı
mahmut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam vallahi ben de senin gibiyim.Bana deseler ki burada balık yok uğraşma yine de sabaha kadar beklerim çok sabırlıyımdır. Birçok defa Faralya'da hiç balık almadan 5-6 saat (belki daha fazla) beklediğim olmuştur. Maksat biraz da huzur bulmak kafa dinlemek
aynen maksat o zaten ;)

denize açıldığım an dünyadan kopuyorum.. dert tasa karada kalıyor yeniden karaya çıkana kadar...

Fethiye körfezi içinde,özellikle çalışa doğru dere ağzı civarında çok iri levrekler dolaşıyor.Kefal kıbrıs takımıyla bolca yakalanır.Yemlide sıkıntı küçük balık bolluğu.Sargoz,çupra,granyoz,mırmır yavruları yemliye rahat vermiyor(hoş bunların peşinde koşan bir sürüde amatör var).Yarım adanın koylarında,akya (sarı kuyruk),orfoz heran karşılaşılacak balıklar,tedarikli gitmek gerek.Yine aynı koylarda,sokar(ekmekle),sargoz,mürekkep balığı,müren bolca bulunur.20 m leri geçince balon kaynar.iyi bir fish finder ı olan tekne ile derin kayalık bölgeler tespit edilirse,akdenizin nimetleri oradada bol miktarda mevcut. rapala avcılığına uygun yüzlerce merası mevcut(göcek-körfez arası)
Yani fethiyede balık tutamazsanız,hatayı kendinizde arayınız:)
az çok tutuyoruz da öyle büyük trofelik balık yok. dediğiniz gibi körfez içinde küçük balık bolca var. dere ağzı dediğiniz yer de çok sığ. oralarda kıyıdan avlanmak lazım.

derinlere gidince balon musallat oluyor. zaten oltanın ucunda balonu görür görmez insan tiksiniyor başka yer arıyor :mad:

bu balonun bir derinliği yok mu? her derinlikte var mı bu meret?

Berkayy

Daimi Üye
Adı
berkay
keşke kırlangıç' ı salsaydınız biz boğazda çapariye yada yemlide gelen kırlangıçları salıyoruz .
Yazın çok kırlangıç yavrusu oluyor ama bir türlü büyüğü denk gelmiyor :D