Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fiber Delik Tıkama Acil Yardım.

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelikle herkese keyifli forumlar. Teknemi aldığımda farketmedim başık bulucu takılmış sökülüncede uğraşılmamış arabaların camına sıkılan silikonla kapatmışlar. Şimdi su kaçırıyor. Yarın nasipse karaya alacağım. Daha önce fiber bass kabini yapmıştım. Yanlız bu işte birden çok aşama var sanırım. Polyester ve dokuma elyaf ile tamir etmeyi düşünüyorum. Öncelikle kaç kat uygulamalıyım? Polyesterin marin olanı varmı? Epoksi macun ve jelkot kullanmam gerekiyormuş sanırım. Bu işin sıralamasını inceliklerini yazabilecek tecrübeli abilerimiz kardeşlerimiz varsa çok memnun olurum. İyi seyirler.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar. İşlem yapılacak bölge ilk önce temizlenmeli. Boya jelkot vs den arındırıp kaplama polyester işlemi uygulayabilirsiniz. 3..4..5 artık duruma göre kat atılır. İlk katları inceden kalına doğru atarsanız ve kat aralarının kurumasını bekleyip hava kabarcığı bırakmadan yaparsanız daha sağlıklı olur. Kuruduktan sonra tekrara zımpara ve üstüne epoksi macun zımpara boya. Fotoğraf atarsanız fikir vermek daha kolay olur. Kolay gele

etulum

Üye
Adı
Emrah
Bence bundan bir tane alın teknenizde sürekli bulunsun, ıslak alanlar da dahil her türlü deliği kapatabilirsiniz suyun içerisinde bile çalışıyor. En son 20 tl civarındaydı. Buna benzer ürünler aslında internette çeşitli sitelerde satılıyor, bulamazsanız benzer ürünlerden de alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selamlar. İşlem yapılacak bölge ilk önce temizlenmeli. Boya jelkot vs den arındırıp kaplama polyester işlemi uygulayabilirsiniz. 3..4..5 artık duruma göre kat atılır. İlk katları inceden kalına doğru atarsanız ve kat aralarının kurumasını bekleyip hava kabarcığı bırakmadan yaparsanız daha sağlıklı olur. Kuruduktan sonra tekrara zımpara ve üstüne epoksi macun zımpara boya. Fotoğraf atarsanız fikir vermek daha kolay olur. Kolay gele
Kardeşim teşekkür ederim karaya aldım bugün yarın basip olursa tazyikli suyla yıkayıp net duruma bakacağım tekrar mesaj atarım. Yalnız bir sorum var epoksi macun üstüne jelkot uygulamam gerekmezmi.?

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bence bundan bir tane alın teknenizde sürekli bulunsun, ıslak alanlar da dahil her türlü deliği kapatabilirsiniz suyun içerisinde bile çalışıyor. En son 20 tl civarındaydı. Buna benzer ürünler aslında internette çeşitli sitelerde satılıyor, bulamazsanız benzer ürünlerden de alabilirsiniz.
Kaptan bunun sunfix aqua olanı var o silikondan su gelince üstüne bastım geçti ama geçici bir çözüm

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@prenses575 jelkot genelde düküm aşamasında görüntü kalitesi için kalıba uygulanır sonradan atılacak jelkot pek dayanıklı olmaz. Bana göre gerek yok ama isterseniz uygulayabilirsiniz. Kaliteli macun kullanmaya dikkat edin. kolay gele

AngelandteaR

Aktif Üye
Adı
Engin Ç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar
Deniz şakaya gelmez
İlk önce macun sufix gibi urünler denizde veya çok acil durumlarda geçici ürünler örn: lastik tamir kiti gibi .
Hazır tekneyi karaya almışsın tekne altı temizliğini yap,sonrasında tatlı suyla yıkamayı unutma!
Delik etrafını ve bölgesini yaklaşık 20-30 cm genişliğinde zımparala geniş alanı yapman tutunma olayı daha fazla olacak eğer sadece deliğin etrafını yaparsan kayaya taşa herhangi bir sebepten dolayı çarptığında çatlama , delinme gibi riski oluşturur. Cam elaf ve reçine ile uygulamayı kat kat yapıp işlem bittikten sonra orta zımpara ile zımpara yapıp diş açma işlemi yapıyoruz sonrasında epoksi macun ve kat boyaları .
Foto atarsan daha iyi yardımcı oluruz.
Kolay gelsin.

prenses575

Yeni Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selamlar
Deniz şakaya gelmez
İlk önce macun sufix gibi urünler denizde veya çok acil durumlarda geçici ürünler örn: lastik tamir kiti gibi .
Hazır tekneyi karaya almışsın tekne altı temizliğini yap,sonrasında tatlı suyla yıkamayı unutma!
Delik etrafını ve bölgesini yaklaşık 20-30 cm genişliğinde zımparala geniş alanı yapman tutunma olayı daha fazla olacak eğer sadece deliğin etrafını yaparsan kayaya taşa herhangi bir sebepten dolayı çarptığında çatlama , delinme gibi riski oluşturur. Cam elaf ve reçine ile uygulamayı kat kat yapıp işlem bittikten sonra orta zımpara ile zımpara yapıp diş açma işlemi yapıyoruz sonrasında epoksi macun ve kat boyaları .
Foto atarsan daha iyi yardımcı oluruz.
Kolay gelsin.
Haklısın abi yarın yıkanacak olayı tam bir anlayayım foto çekeyim tekrar yardım isteyeceğim.