Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Filoracarbon Misinaya Iğne Bağlama

cupraavı

Üye
Adı
gökhan acar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba üstadlar. şu ara beden ve köstek için floracarbon misinaları araştırmaya başladım. birkaç sorum olacak. floracarbon misinaya iğne bağlamak çok mu zor.yani ben tekneden yarım kilo bir kilo civarında çupra mercan karagöz gibi balık avına çıkıyorum. Okuma Shotai Fluorocarbon misina almak istiyorum. acaba beden olarak 0,28 ve köstek için 0,26 almayı düşünüyorum. acaba çupra avına çok mu ince gelir. ve iğneye düğüm atma konusunda sorun yaşar mıyım

uozkan

Aktif Üye
Adı
Uğur Özkan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Normal misinadan bir farkı yok (düşük görünürlük dışında) dolayısıyla bağlamasında da bir fark yok. 0,26 mm fazla bile gelir sıkıntı olmaz yani. Rast gelsin

balikciali

Aktif Üye
Adı
Ali V.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okumanın dediğiniz misinasını kullanmadım ama 1 kiloluk çipura ve mercan için dediğiniz kalınlıklar kalama ayarı yaptığınız sürece yeterli olacaktır. Daha sağlam olsun derseniz 0,35e 0,30 da kullanabilirsiniz. İğne bağlamada ise sorun yaşamazsınız. Delikli iğneleri tavsiye ederim, kolaylık sağlıyor.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhaba üstadlar. şu ara beden ve köstek için floracarbon misinaları araştırmaya başladım. birkaç sorum olacak. floracarbon misinaya iğne bağlamak çok mu zor.yani ben tekneden yarım kilo bir kilo civarında çupra mercan karagöz gibi balık avına çıkıyorum. Okuma Shotai Fluorocarbon misina almak istiyorum. acaba beden olarak 0,28 ve köstek için 0,26 almayı düşünüyorum. acaba çupra avına çok mu ince gelir. ve iğneye düğüm atma konusunda sorun yaşar mıyım
Okuma shotai misina güzel diye duydum ama aşırı pahalı bence, o paralara kesinlikle alınmaz.2 hafta önce haluk abiyle ava gittik o okuma shotai kullanıyordu kösteklerde ben ise oskar diye ucuz fluoro kaplama misina kullanıyordum.haluk abi 2 çupra aldı ben 13 çupra aldım.benim görüşüm fluorocarbon misina olayı kandırmacadan başka birşey değil.ben iğnenin yarısını hep yemin dışına çıkarıyorum, balık koca iğneyi görmüyor da misinayı mı görüyor yani :) bende çok takıntılıydım fluorocarbon misinaya bir ara ama şimdi almıyorum, alırsam da decathlonda 50 metresi 17 lira olan fluorocarbonu alıyorum en azından fiyatı uygun.öğlen 2 çupra aldım yine, misina kalmadığı için evde boş duran okuma bluefish misinadan yaptığım takımla aldım mesela.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@cupraavı Okuma shotai misina kullanıyorum. çok güzel misina ama ben indirimli fiyatıyla neredeyse 1 sene önce aldım şu an o parayı vermem. Görünmemesi beni pek alakadar etmiyor benim derdim kilo üstü balık olduğu için (bu sene aldım mı ki kilo üstü çupra da konuşuyorsun dersen... yok alamadım daha :D) gezer tek iğne sisteminde bedeni uzun bırakıp 1/0 2/0 gibi iğne kullanıyorum. Misina sert olduğundan karışma yapmıyor bir artsı da balık taş altı yaptığında mono misinalara göre daha dayanıklı.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
işin açıkçası bende takıntılıydım florokarbona , Stroftun FC2 misinasını kullanıyordum. bitince elimde olan monoflamentleri kullanmaya başladım. florokarbonun artısını bende çok hissetmedim açıkçası , hatta eksisini hissettim diyebilirim. bir keresinde iri balık çekerken düğüm çözüldü , monoda böyle bişey hiç yaşamadım. @hlubay dediği gibi en büyük artısı dolanmaması :) onun haricinde balık varsa merada ip de bağlasan gelir gibime geliyor :)

cupraavı

Üye
Adı
gökhan acar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@cupraavı Okuma shotai misina kullanıyorum. çok güzel misina ama ben indirimli fiyatıyla neredeyse 1 sene önce aldım şu an o parayı vermem. Görünmemesi beni pek alakadar etmiyor benim derdim kilo üstü balık olduğu için (bu sene aldım mı ki kilo üstü çupra da konuşuyorsun dersen... yok alamadım daha :D) gezer tek iğne sisteminde bedeni uzun bırakıp 1/0 2/0 gibi iğne kullanıyorum. Misina sert olduğundan karışma yapmıyor bir artsı da balık taş altı yaptığında mono misinalara göre daha dayanıklı.
işin açıkçası bende takıntılıydım florokarbona , Stroftun FC2 misinasını kullanıyordum. bitince elimde olan monoflamentleri kullanmaya başladım. florokarbonun artısını bende çok hissetmedim açıkçası , hatta eksisini hissettim diyebilirim. bir keresinde iri balık çekerken düğüm çözüldü , monoda böyle bişey hiç yaşamadım. @hlubay dediği gibi en büyük artısı dolanmaması :) onun haricinde balık varsa merada ip de bağlasan gelir gibime geliyor :)
evet fiyatı baya pahalı. acemi olunca ilk fiyatı baz aldım. ama 0.35 veya 0,30 gibi kalınlığı arttırınca fiyat 100 tl yi buldu. ki iki tane alacağımı düşününce alasım gelmedi dediğiniz gibi. peki tekne ve surf olta ile kıyı avcılığı yapabileceğim beden ve köstek için bir misina ve no önerebilir misiniz.

hlubay

Aktif Üye
Adı
Haluk Baydoğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@cupraavı Tekne avından pek anlamam. Kıyı avlarında gezer tek iğneli sistem ve 75 gram kurşun ile makinaya meraya göre 0.28..0.25 mono misina önüne 0.33 0.30 fc kullanıyorum. Mono daha dayanıklı 0.25 yeterli. Okuma ve trabucco misinalar benim kullandığım markalar hem mono hem fc olarak.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
soft olan fc misinaları bağlamak daha kolay olur diye düşünüyorum. momoi soflex gibi. bazı fc misinalar çok sert oluyor düğüm tutturmak zor oluyor.