Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

fluorocarbon misina bu markayı duyan varmı

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Türkiyede satılan birçok ürün , yine Türkiye'de makaralara sarılıyor.
X marka diye aldığınız şey acaba gerçekten X markamı? ben bile kendime alırken tereddüt ediyorum. O yüzden güvendiğim marka ve satıcıdan alırım....

sinarit_baba

Aktif Üye
Adı
murat yılmaz
Asıl önemlisi kaplama mı yoksa %100 FC'mi sorusunun cevabıdır.
Firmalar bu konuda kaplama olanları biel %100 FC imiş gibi lanse ediyorlar.Buna dikkat etmek lazım.
MEsela Yozuri Mirage %100 FC iken , Yozuri Hybrit kaplamadır.
Yo zuri hybrit kaplama değildir, birbirine geçmedir, kaplamadan daha iyi. Rastgele...

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Kafa karıştırmamak amacıyla kaplama dedim.Piyasada ya kaplama ya %100 FC var.
İstisna olarak Hybrid tabiki.Naylon ile FCnin güzel bir evliliği,zaten o yüzden hybrid adını almıştır.
Naylon/fC karışımından sonra benzer bir evliliği örgü ile FC arasındada yaptı firmalar ve Berkley fireline cyrstal ,spiderwire ultracast invisibraid gibi örnekler çıkmıştır piyasaya..Yani karma ürünler...

coffee

Yeni Üye
Adı
ORHAN KOCATÜRK ZEYTINBURNU/İSTANBUL
geçen senede mısınede sorunu yaşamıştım Berkley çok guvenılır marka dıye 30 tl verıp iki hafta sonra mısınenın koptuguna şahıt oldum anlaşılan mısınıelerı dışardan getırmekte fayda var 2003 yılıda böyle sorunlar yoktu o yıldan elımde kalan mısıneler daha saglam krızden dolayı malzemecılerde sorunu böyle çözuyorlar anlaşılan dışardan fason yaptırıp daha ucuza getırıp ondan sonra yuksek fıatlara satıyorlar anlaşılan

okyanus

Yeni Üye
Adı
Mehmet Ali ÖZKAN
Arkadaşlar merhaba,
Invisiline (fluorocarbon) misineler.
Bu ürünler ya kaplamadır ya da %100 doğru malzemeler'dir. Bunu anlamanın çok kolay yolu vardır , misinenin ucunu çakmağınızla yakın yanan uç kömür gibi oluyor ise bu doğru malzemedir şayet olmuyor ise buda yanlış bir üründür. En basit bu şekilde anlayabilirsiniz.
Piyasada insanların iyi niyetini suistimal eden Ürünler mevcuttur. Bu ürünler sanıldığı kadar ucuz ürünler değildir. Siz ucuza alıyorsanız bilinki yanılıyorsunuz. Bu ürün kısa metrajlı olarak satılır. Örneğin 20 mt ile 50 mt olabilir elbette daha yüksek metrajlısını bulmak mümkün ama hayli pahalı olacaktır. Orjinal ürünlerin Sağlamlık derecesi normal monoflament misinelere göre daha düşüktür , yani aşırı direnç beklemeyin. Piyasada bazı ürünler suda görünmez ve çok kuvvetli diye satılmakta yanlış ama yapacak birşey yok. Arz talep meselesi.
Saygılar.