FLY TYING - Böcek bağlama

Hamdi kardeş,

Uzun bir aradan sonra merhaba.
Umarım aktardıklarım ile bir fayda sağlayabilirim.

RASTGELSİN.
Merhaba Tarık abi,

Bilgi her zaman faydalıdır Tarık abi, yeterki öğrenmek için okuyalım.

Ellerine sağlık Tarık abi,herbiri birbirinden el emeği göz nuru...
Ellerine sağlık..

Okadar güzel işler ve bilgiler paylaşıyorsunuz ki bu sevdanın içinde olanlar için, bu sevdaya gönül verenler için bulunmaz nimetler.

Elinize sağlık. Teşekkürler paylaşımlarınız için.

Usta utandırdın beni.
Sana bir özür borcum vardı büyüklük ettin kabul ettin.
İkincisinide kabul et. Ben sana sitem etmedim. Bir mengenenin lafı olmaz. Sana hiç olmaz. Bu Fly sayfası bana çok şey öğretti. Evde pc yokken bu kaynağın bir çıktısını aldım ve okuya okuya hatm ettim. Düğüm atmayıda tüy seçmeyide burdan öğrendim. Seni hiç tanımadan çok fayadan oldu bana. Esas boçlu olan benim.

Konuda eksik bıraktığın ( ben Mütevaziliğinden olduğunu biliyorum) kısmıda tamamlamışsın. Kırmızı benekler 😉
Fly lar rüştünü ispat etmiş
Bu kadar Fly Avcısı varmıydı Türkiyede😉

RASTGELSİN

Usta utandırdın beni.
Sana bir özür borcum vardı büyüklük ettin kabul ettin.
İkincisinide kabul et. Ben sana sitem etmedim. Bir mengenenin lafı olmaz. Sana hiç olmaz. Bu Fly sayfası bana çok şey öğretti. Evde pc yokken bu kaynağın bir çıktısını aldım ve okuya okuya hatm ettim. Düğüm atmayıda tüy seçmeyide burdan öğrendim. Seni hiç tanımadan çok fayadan oldu bana. Esas boçlu olan benim.

Konuda eksik bıraktığın ( ben Mütevaziliğinden olduğunu biliyorum) kısmıda tamamlamışsın. Kırmızı benekler 😉
Fly lar rüştünü ispat etmiş
Bu kadar Fly Avcısı varmıydı Türkiyede😉

RASTGELSİN

Sevgili Birol,

Bana sitem etmediğini biliyorum.

Ben seni tanıdım ve yazdığını okuyunca o siteme kulak vermem gerektiğini hissettim.
Sen de öğrendiğin ve üzerine fazlasıyla koyduklarını tüm amatörlerle paylaşıyorsun ya. Bu yeter kardeş. 👍

Eğer bir borç varsa, o da doğaya olan borcumuz.

Amatörün amatöre bu tarzda borcu yok. Olmamalı.

Flylarımın rüştünü ispatına gelince;
Kardeş, bazıları o ispatı yaptı, kutuda baş köşede yerini aldı.
Bazıları ise sınıfta kaldı. Tekamül kursuna katılıyorlar. 😀

RASTGELSİN.

Tarık Bey,

Fly avcılığı, avdan ziyade hazırlık aşaması ile oldukça zahmetli bir avcılık. Ama bu değerli konular sayesinde özellikle hazırlık aşaması oldukça pratik bir hal alıyor. Zamanında uydu üzerinden yabancı kanallardan izlediğimiz fly sanatını artık ülkemizde sizin gibi Bülent Bey gibi dostlarımızdan öğreniyor olmakta ayrı bir haz.

Balıkçılık üzerine bir okul açılsa Fly Sanatı kesinlikle ayrı bir bölüm olurdu. 😉
Emekleriniz için teşekkür ederim 🙂

Tarık Bey,

Fly avcılığı, avdan ziyade hazırlık aşaması ile oldukça zahmetli bir avcılık. Ama bu değerli konular sayesinde özellikle hazırlık aşaması oldukça pratik bir hal alıyor. Zamanında uydu üzerinden yabancı kanallardan izlediğimiz fly sanatını artık ülkemizde sizin gibi Bülent Bey gibi dostlarımızdan öğreniyor olmakta ayrı bir haz.

Balıkçılık üzerine bir okul açılsa Fly Sanatı kesinlikle ayrı bir bölüm olurdu. 😉
Emekleriniz için teşekkür ederim 🙂

Ersin bey,

Fly yapımı, yani böcek bağlamak olarak tabir ettiğim eylem bence çok başka bir alem.
Tezgah başında, senelerdir denenmiş ve başarısını ispat etmiş yem modellerini kopyalamak (ki ilk başlayanlara bunu şiddetle tavsiye ediyorum) bunları sahada deneyerek, yanlışlarını görüp, düzelterek başarı sağlamak. Daha sonra kendi inisiyatifiniz ile, hayal gücünüz ve yaratıcılığınız ile model geliştirmek ve o yem ile avda başarı sağlamak (işte bu en zoru) derken bu kısım masa başı işlemler oluyor. Daha sonra da başarı sağlamış olanları önermek ve kullanmak tabii ki.

Bir de o yemi hedef avınıza doğal yemi gibi algılayacağı şekilde ona sunmak var ki, bu da bambaşka bir konu.

Fly bağlamayan, ama flyı eli kolu gibi, her hava şartında kullanan insanlar da tanıdım.

Fly takımı ile suyun başına indiğinde (her flycı bunu yapmalı) suyu okuyan, çıkardığı sonuçlara uygun yem ve teknik kullanan ve bunda çok başarılı olan insanlar da tanıdım.

Yani fly fishing denince ve içine girilince bence dipsiz bir kuyu misali yol almak mümkün. 🙂

Tabii ki flyın en güzel tarafı avınızın en az hasarla elinize geçmesini sağlayan bir avlanma yöntemi olması.

Yemin yapımından (bu olmazsa olmaz bir şart değildir, diğer sarf malzeme gibi satın alınabilir) fly ile avlanılacak olan avlağın okunup, değerlendirilmesine, fly yemin ava en uygun şekilde sunumuna, yemi siz yaptıysanız onun eksikliklerinin tespitine kadar her aşamasında avcıyı apayrı bir aleme sokması ile, sadece doğanın bu parçasını en detaylı bir şekilde araştırmaya sevk etmesiyle de bana müthiş bir haz veriyor.

Ben ve bir çok arkadaşım da her ne kadar düşe kalka, deneye yanıla öğrenmeye çabalasak da, sizin de yazdığınız gibi Dünya'da bu konuda hizmet veren ve çok itibar edilen bir çok okul da mevcut.

Umarım bir gün sizinle de fly kullanır, avlanırız.

RASTGELSİN.

Sevgili Birol,

Bana sitem etmediğini biliyorum.

Ben seni tanıdım ve yazdığını okuyunca o siteme kulak vermem gerektiğini hissettim.
Sen de öğrendiğin ve üzerine fazlasıyla koyduklarını tüm amatörlerle paylaşıyorsun ya. Bu yeter kardeş. 👍

Eğer bir borç varsa, o da doğaya olan borcumuz.

Amatörün amatöre bu tarzda borcu yok. Olmamalı.

Flylarımın rüştünü ispatına gelince;
Kardeş, bazıları o ispatı yaptı, kutuda baş köşede yerini aldı.
Bazıları ise sınıfta kaldı. Tekamül kursuna katılıyorlar. 😀

RASTGELSİN.

Canım abim bende seni tanıdım çok memnun oldum ve bu geçkalmışlık için hep hayıflandım.
Abi geldin misafimiriz oldun bizi onurlandırdın. İmkanlarımı ve yapabileceklerimi yerinde gördün, niyetmi biliyorsun. İş tempomu gördün. Biraz zaman ve birazda içimdeki kırgınlık geçsin diye bekliyorum.
Doğaya olan borcumuzu beraber ödemek adına herdaim Arkanızdayım elimden gelen ne varsa yardıma hazırım.

Rastgelsin.

Tarık abi , birikimlerini bizimle paylaştığın ve yol gösterdiğin için teşekkürler. Sizin gibi ustaların varlığı bizim için büyük bir şans. Her daim var olmanızı diliyorum.

Canım abim bende seni tanıdım çok memnun oldum ve bu geçkalmışlık için hep hayıflandım.
Abi geldin misafimiriz oldun bizi onurlandırdın. İmkanlarımı ve yapabileceklerimi yerinde gördün, niyetmi biliyorsun. İş tempomu gördün. Biraz zaman ve birazda içimdeki kırgınlık geçsin diye bekliyorum.
Doğaya olan borcumuzu beraber ödemek adına herdaim Arkanızdayım elimden gelen ne varsa yardıma hazırım.

Rastgelsin.

Birol kardeş,

Amaç bir olduktan sonra her birimiz bir gün nasıl olsa buluşacaktık ya da buluşacağız.

Yeter ki aynı yöne bakıp, birbirimizin eksiklik ya da farklılıklarını sorun etmeyelim.

RASTGELSİN.

Back