Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Forum Içi Satışta Pazarlık?

tesla

Aktif Üye
Ben bu pazarlık işini anlayamıyorum gerçekten
Hele boyle bir forumda hiç anlayamadım.
Burada bir aile gibiyiz
Benim goruşume göre aile arasında pazarlık olmaz verebileceği en son fiyat yazılır kabul eden alır gider.
Yok en son ne olur? Kaça bırakırsın gibi soruların sorulmaması lazım.
Zaten danışıklı dövüş
Satıcı 2500 TL ye satacağı ürünü 2950 yazıyor sonra
en son ne olur diye gelen soru üzerine 2500 diyor.
Ben şahsen 2950 TL yazan kişiye derim ne diye 2950 yazıyorsun 2500 e verecektin madem

Bu durum benim görüşüme göre riyakârlıktır.

Eğer burada bir aile gibi isek; gerci aile olmayada gerek yok
İkinci el ilan satışında direk satış fiyatı neyse o verilmeli
(Satış gelmiyorsa zaten satıcı fiyatı sonra kendi ayarlar )
Üyeler de pazarlık yapıp satış yapmaya çalışan arkadaşları bunaltmamalı.

Bu durumu kural olarak getirilmesi gerekir diye düşünmekteyim.

Değerlendirmenize sunarım

Teşekkürler

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Temel kuralımız buranın dükkan niyetine kullanılmaması. Bunun için de nakit piyasa fiyatının en az %30 altında fiyat yazma zorunluluğu getirdik. Buna rağmen nelerle karşılaşıyoruz. Satan en yükseğe, alan en düşüğe almaya çalışıyor ki biz arada ortayı bulmaya çalışıyoruz. Fiyat yüzünden onaylamadığımız bazı konulara olması gerekenden 10 lira 20 lira fazla yazsam pazarlık payı kalsın diyenler var..
Anlaşılıyor ki pazarlık bizim insanımızın geninde var.. :)

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
pazarlık konusunda satıcı ele alınmış.
bende satın alanı yorumlayım,
telefonda pazarlık bitiyor satın alacak kişi ürünü almaya geliyor, üründe söylenenden eksik olmadığı halde ,anlaşılmış olan fiyata tekrar pazarlık yapıyor, sorduğunda o pazarlık telefondaydı diyor. Satın alacak kişiye yan masaya geç , telefon aç devam edelim demek gerekiyor.
Araç satışında yaşanmıştır.

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Pazarlık biraz Türk insanının geninde var hocam hatta pazarlıktan ziyade küçükte olsa bir kesimin geninde ölücülük var bunu hepimiz biliyoruz bunlara artık alıştık :) Yalnız mecit beyin dediği durum çok uyuz olduğum bir şeydir pazarlığın üzerine tekrar pazarlık yaparak ölücülüğe gitmek.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Diğer bir konu ise toplu satışlarda.
Kamış xxxx fiyat
Makina xxxx fiyat
Sahteler xx fiyat
Vs vs xx fiyat yazılıyor.

Kamışı aldım. Makina diyorum xxxx arkadaş diyor. Xxx ver diyorum. Yok kargoyu ödemem. Yok yanında bir şeyler daha al xxx ancak olur diyor.

Eyvallah. Kalsın.

Ertesi gün güncelleme gelmiş.

Makina xx fiyat
Sahteler x fiyat
Vs vs x fiyat yazılıyor.

Ne oldu şimdi. Günün delisi ben oluyorum.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Pazarlık telefonda yada mesajlarda biter , telim alırken fiyat kırmaya çalışana satmaktan vazgeçtim deyip evine eli boş yollarım ve direk karalisteme alır bir daha ürün satmam.

Bunu yapan İranlı bir dallama var , dialuna kamışın atarı daha yüksek , infinityden.. deyip fiyat kırmaya çalışacak kadar ekipmandan anlamadığı gibi , engellememe rağmen tekrar mesaj atıp fiyat teklif edecek kadar da yüzsüz.

Forumda fiyat olarak bir tık fazla konulmasını ben anlayışla karşılıyorum , çünkü ölücü çok piyasada. Hele at sat yapan birkaç kişi bile sayabilirim forumda..

Ayrıca bir tek foruma açılmıyor ilan , pazarlık payı geniş bir platformda koyduğun ilanı burda son fiyat düşük olarak ekleyince forum dışından adam gelip son fiyatı da kırmaya çalışıyor.

Burda bir aileyiz argümanı çalışmıyor , forumda mesajları sadece 2.el platformunda olan bir sürü eleman var , adamlar al sat için kullanıyor forumu.2.el platformunda satış yapabilmek için 1000 mesaj sınırı getirilsin , o zaman tekrar konuşuruz.

spinfisher

Aktif Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
O Rh Negatif
Hocam söylediklerine katılmakla beraber öncelikle burada bir aile değiliz, ortak bir hobi alanında paylaşım yapmak için toplanıyoruz. Onun için dolandırılmak istemiyorsan aileyiz vs yaklaşımını bırak. Bunun yanında kişilerin dürüst olma şartı aile gibi olunması olmamalı, temel insanlık koşulu bu bence, orası ayrı konu.

Ana konuya gelecek olursak ben de açıkçası uyuz oluyorum bu satış işlerine. Farklı türde adamlar var. Ölücüler var, ilana çıkıyorsunuz zaten piyasaya göre çok uygun yazmışım hala fiyatı öldürme derdinde. Piyasa fiyatı 570 lira olan yepyeni salina 3 parça kamışı 300 liraya satıyorum adam 200 liram var yazıyor, resmen küfür istiyor bence. Lan millet bedava mı aldı o ürünü sana yok pahasına versin. makul bir oranda pazarlık da teklif etmiyor. Kafam attı çektim ilandan.

Ürün sıfırdırcılar var. Almış kullanmış makinada izler var, kamışta izler var, ürün sıfırdır yazıyor. Deneme amacıyla kullanılmıştır diyor. 1.5 yıldır kullandığım makinadan eski makina satıyor deneme amacıyla 1-2 kez kullanmış, öyle diyor ilanda. Tek akıllı sizsiniz anasını satayım.

Sözün özü soğan cücüğü kadar beyinle çakallık peşinde koşanlar var. Acaip can sıkıyorlar.

Büyük Beyaz

Daimi Üye
Adı
Serhat karayol
Telefonda bir arkadaş şu fiyata in ''ben hocayım, Umre'ye kafile götürüyorum sana oradan dua ederim, zem zem getirim diye teklif etmişti'' hocam aracıya gerek yok, ben direkt duamı ederim demiştim.
Belki iyi niyetliydi ama tatlı bir anı olarak kaldı bende.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Telefonda bir arkadaş şu fiyata in ''ben hocayım, Umre'ye kafile götürüyorum sana oradan dua ederim, zem zem getirim diye teklif etmişti'' hocam aracıya gerek yok, ben direkt duamı ederim demiştim.
Hahaha

M. Taha D.

Daimi Üye
Benim aklıma nasıl gelmedi bu.. :)