Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fosforlu Boncuk Hk.

compressa

Üye
Sevgili dostlar uzun sure kullanmama ragmen gercekten yararlı mıdır yoksa olmasa da olur mu dedıgım kösteklere bağlanan fosforlu boncuklarla ilgili bir sorum olacaktı..

kimi avcılar dip takımlarında kösteğe bağlanan fosforlu boncugun balıgın dikkatini cektiğini söylemekte kimisi bu tür uyarıcı renklerin balığı ürküttüğüne inanmakta.
ben aradaki farkı pek anlamadım, ve sağdan solda duyudugum belkı gercek belkı de gerceği yansıtmayan söylemlerden sonra boncuk kullanmayı bıraktım.

kullanıp ta aradaki farka varan ya da bir yararı olup olmadıgını saptayan arkadaslarımız abilerimiz varsa önerileri nelerdir acaba?

herkese saygılar bereketli avlar dilerim.

B

BS Okuru

Misafir
tekneden zoka ıle avlandıgım zaman takımlarımı genelde fosforlu boncuk yapıyorum skor o zaman farklı oluyor..

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Aynı anda boncuklu ve boncuksuz iki farklı takım ile denendiğinizde fark ortaya çıkacaktır. Levrek sırtısında fosforlu boncuk ve fosforlu hortum kullanarak sonuç alınabiliyor.

cupraavı

Üye
Adı
gökhan acar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba arkadaşlar. tekne ile gece levrek avına çıkacağız. acaba iğnenin biraz üstüne fosforlu boncuk taksak gece avı için faydası olur mu. deneyen var mı?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba arkadaşlar. tekne ile gece levrek avına çıkacağız. acaba iğnenin biraz üstüne fosforlu boncuk taksak gece avı için faydası olur mu. deneyen var mı?
Aynı soru ile ilgili bende araştırdığımda yukarıda @Cüneyt Hoca ve misafir BSOkuru gayet güzel cevaplamışlar. :)

Aynı anda boncuklu ve boncuksuz iki farklı takım ile denendiğinizde fark ortaya çıkacaktır. Levrek sırtısında fosforlu boncuk ve fosforlu hortum kullanarak sonuç alınabiliyor.

tekneden zoka ıle avlandıgım zaman takımlarımı genelde fosforlu boncuk yapıyorum skor o zaman farklı oluyor..
Bence cevaplar gayet tatmin edici. Deneyin derim.
Ben bu cevaplar doğrultusunda kıyıdan gece avlarında yemlide kullanıyorum. Özellikle aysız gecelerde çok faydasını gördüm diyebilirim..

cupraavı

Üye
Adı
gökhan acar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
özcan abi bilgiler için teşekkür ederim. sen hangisini kullanıyorsun acaba. kösteğe boncuk mu takıyorsun eğer öyle ise 1 tane yeter mi. ya da kösteğe boru taksak daha mı iyi olur. fakat fosforlu boru ağırlık yapar gibi geliyor. köstek bedene dolanır sanki ağır olunca

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Aynı soru ile ilgili bende araştırdığımda yukarıda @Cüneyt Hoca ve misafir BSOkuru gayet güzel cevaplamışlar. :)

Bence cevaplar gayet tatmin edici. Deneyin derim.
Ben bu cevaplar doğrultusunda kıyıdan gece avlarında yemlide kullanıyorum. Özellikle aysız gecelerde çok faydasını gördüm diyebilirim..
Fosforlu mantarlı yemli takım daha verimli oldu benim avlarda,
Spinde ise şu sıra deneme babında uv li üçlü iğne alıp arka tarafa taktım.
BKK Fangs BT621-UVO Treble Type,
Balıkta aldım ama iğne türündenmi yoksa balıktanmı dolayı yorum yapmak zor :)

Deneyip bakmak lazım

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
özcan abi bilgiler için teşekkür ederim. sen hangisini kullanıyorsun acaba. kösteğe boncuk mu takıyorsun eğer öyle ise 1 tane yeter mi. ya da kösteğe boru taksak daha mı iyi olur. fakat fosforlu boru ağırlık yapar gibi geliyor. köstek bedene dolanır sanki ağır olunca
Kösteğe ufak mercimek büyüklüğünde 1 adet fosfor boncuk takıyorum. Boru kullanmıyorum. Kösteğin sudaki salımını engelliyor.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
yanlış yönlendirmek istemem. gece kıyı avlarında 2 li yemli dip oltasında aysız gecelerde kullanıyorum ben bu boncuğu. her köstekte 1 adet takıyorum. serbest şekilde köstekte.
387588079_tn30_0.jpg lineaeffe-fosforlu-boncuk-fosfor-boncuk-ildak-lineaeffe-23202-49-B.jpg pr-01-9748.jpg

genelde 2 adet kamış yatırıyorum. aynı şeyi bende denedim. bir takımı boncuklu - bir takımı boncuksuz kullandığımda ( aynı çeşit yem ile ) boncuklu takım av sonunda 2-3 balık önde kapatırdı.
boncuk boyları ufak olacak. birde imkanlar derecesinde her 3-4 atış sonrası boncukların ışığı azaldığı için yenisi le değiştiriyorum.
kutu içindeki boncukları av öncesi yaklaşık 1 saat kadar evde florasan lambanın altına bırakıyorum. av esnasındada yanımdaki şarjlı ışıldağın altında bırakıyorum. yaklaşık 15 dakika ciddi şekilde ışığını koruyor. sonrasında zamanla azalıyor.

sarozda bir arkadaşta gördüğüm bir sistemdede iğnenin üstüne bağlama yerini kapayacak şekilde köstekte 3-4 cm lik fosforlu boru takmıştı. amaç hem iğnenin bağlandığı ipi dişten korumak hemde fosforla dikkat çekmekti sanırım. ama sonuçta plastik boru orada sabit ve salınımı engelliyordu.
benim kullandığım boncuklar yüzen boncuk ve ben bunları köstekte sabitlemiyorum. ( yemi bir nebzede olsa havada tutuyor )

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
yanlış yönlendirmek istemem. gece kıyı avlarında 2 li yemli dip oltasında aysız gecelerde kullanıyorum ben bu boncuğu. her köstekte 1 adet takıyorum. serbest şekilde köstekte.
Ekli dosyayı görüntüle 92537 Ekli dosyayı görüntüle 92538 Ekli dosyayı görüntüle 92539

genelde 2 adet kamış yatırıyorum. aynı şeyi bende denedim. bir takımı boncuklu - bir takımı boncuksuz kullandığımda ( aynı çeşit yem ile ) boncuklu takım av sonunda 2-3 balık önde kapatırdı.
boncuk boyları ufak olacak. birde imkanlar derecesinde her 3-4 atış sonrası boncukların ışığı azaldığı için yenisi le değiştiriyorum.
kutu içindeki boncukları av öncesi yaklaşık 1 saat kadar evde florasan lambanın altına bırakıyorum. av esnasındada yanımdaki şarjlı ışıldağın altında bırakıyorum. yaklaşık 15 dakika ciddi şekilde ışığını koruyor. sonrasında zamanla azalıyor.

sarozda bir arkadaşta gördüğüm bir sistemdede iğnenin üstüne bağlama yerini kapayacak şekilde köstekte 3-4 cm lik fosforlu boru takmıştı. amaç hem iğnenin bağlandığı ipi dişten korumak hemde fosforla dikkat çekmekti sanırım. ama sonuçta plastik boru orada sabit ve salınımı engelliyordu.
benim kullandığım boncuklar yüzen boncuk ve ben bunları köstekte sabitlemiyorum. ( yemi bir nebzede olsa havada tutuyor )
https://www.cengizbalikcilik.com.tr...Tube-Red-Black-Glow-14-mm-3x30-cm,PR-478.html

Glow özellikli ;)