Fosforlu yeşilin dayanılmaz cazibesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Engin79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu renkle beraber mor damla sim iyi olmaz mı?

Istanbul avcılarda yaşadığım yıllarda aynı çapariyi yapardım mayıs ayı ortalarında ambarlı dalgakırana istavrit kıyıladığında beden 0.20 köstek 0.15 köstek uzunluğu 1.5 karıştan 7 li çapari yapar 35gr kurşun ile sabah suyuna balığı bi güzel toplardım... istavrit kestiğinde bi tane istavriti kuyrukaltı keser top ile zargana takımına bağlar 1-2 de zargana alır evimin yolunu tutardım. Aaaah ah anılar... o çapari ile sadece istavrit değil akşam suyuna eşkina bile alırdım 🙂

Istanbul avcılarda yaşadığım yıllarda aynı çapariyi yapardım mayıs ayı ortalarında ambarlı dalgakırana istavrit kıyıladığında beden 0.20 köstek 0.15 köstek uzunluğu 1.5 karıştan 7 li çapari yapar 35gr kurşun ile sabah suyuna balığı bi güzel toplardım... istavrit kestiğinde bi tane istavriti kuyrukaltı keser top ile zargana takımına bağlar 1-2 de zargana alır evimin yolunu tutardım. Aaaah ah anılar... o çapari ile sadece istavrit değil akşam suyuna eşkina bile alırdım 🙂

Böyle ballandıra ballandıra da anlatılmaz ki ama.. Tam da balığın kıt olduğu dönemde.. 🙂

Aynı rengi zor da olsa buldum. Fakat, ayakkabı bağlarını iplik haline getirmek zaman aldı. İki ucu kesip tek tek iplikleri çekince kolay oluyor.

Ben de tek ucunu kesip kısa bir teli aralarına sokup ayırıyorum. Palmiye gibi açılıyor ucu. 🙂

Komple tek parçayken aradan ip çekmek zordur biraz, bağcığı dörde falan bölüp kısaltırsanız aradan ip çekmek epey kolay olur.

Veya iğnelere bağlayacağınız boy kadar keserseniz çok çok çok kolay ayrılır.
Mesela dün palamut çaparisi yapmak için bağcığı 6 CM boyda kestim, tek tek ayrıldı kolayca. 🙂
Fotoğrafta poşetteki çapari oltacıdan hazır alındı, onu örnek alarak diğerlerini yaptım.

palamutcapari.jpg

Son düzenleme:
Back