Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Galata Köprüsü'nün şaibesi

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
Diğer bir forumda okumuştum...
3 arkadaş hafta sonu gece avı için köprüye yerleşmişler...
Bütün gece ,sabaha kadar 3-5 balık tutabilmişler...
Sabah olunca biraz mola verip,hadi çorba/börek kahvaltıya gidelim diyorlar...
Birde bakıyorlar,ne cüzdan,ne kimlik...
Soyup soğana çevirmisler arkadaşları...
Kahvaltıyı bırakın eve bile zor gitmişler...

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
oradaki malzemeciler yıllardır aynı simitçiler gibi sabit noktada belli sayıda malzemeci ve de belli bir formatla yapılmasını istedi durdu. bunu bir türlü yapmayan belediye şu anki durumun sorumlusudur. soğuk havada köprüde en fazla 6-7 malzemeci olur. havalar ısınmaya görsün 20ye çıkar.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Genelde bu iyi hava malzemecileri, toptancıdan alıp köprüde satar. Onun dışında orada takımlarını kendi bağlayan, sıfır bilgiyle gelen acemilere yol yöntem öğreten malzemeciler de var. Karı-koca üniversitede öğretim görevlisi olup köprüde tutanı da var, madde bağımlılığından balıkla kurtulmuş olan da. Oranın düzelmesi için öncelikle sivil dolaşıp balık satanlara cezayı basacaklar, adam gibi malzemeci olayını düzenleyip malzemecilerin tezgahın yanında tek oltadan fazla yer tutmasını engelleyecekler. Son 3-4 yılda icat ettiler bunu. Ben Karaköy'den bakınca nerede malzemeci olduğunu kamışlar arasındaki boşluktan çok net görüyorum ama zabıta yanından geçip gidiyor. Bu arada beyaz masaya şikayetlere devam, zabıta fırça çekiyor malzemecilere "fazla yer tutuyorsunuz, internetten zırt pırt şikayet geliyor" diye.

sessizdenizci

Daimi Üye
Üsküdarda hiçbir zaman böyle çirkin olaylar olmaz sebebide üsküdarın genç,yaşlı delikanlılarıdır.
Maazallah aklını alırlar adamın.
Tüm Üsküdarlılara selamlar olsun.
@coner Eşref Abi, Üsküdar en çok sevdiğim semtlerden biridir. Hem gezmesi, hem denizi, hem de balık tutması ayrı güzeldir.Boğaz avcılığını ilk üsküdar da yaptım, o zaman internet ve forumlar o kadar yaygın değil, bilgi paylaşımı yok, tanıdığımız yok. Nereden bilirdim en kuvvetli akıntıların, en çok ilişkenlerin burada olduğunu :) Neyseki insanları anlayışlı. Evet balık tutanlar genelde nazik, saygılı insanlar ama bir kaç üzücü olayla da karşılaşmadım değil ;).

Köprüye gitmek ayrı bir ekol, ayrı bir tarz ama son zamanlarda gelen bu tarz haberlerden dolayı aklımdan bile geçirmemeye başladım.
Balık az da olsa çokta olsa bol keyifli avlar. (Keyifsiz olduktan sonra ben napıyım bol balığı).

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
@coner Eşref Abi, Üsküdar en çok sevdiğim semtlerden biridir. Hem gezmesi, hem denizi, hem de balık tutması ayrı güzeldir.Boğaz avcılığını ilk üsküdar da yaptım, o zaman internet ve forumlar o kadar yaygın değil, bilgi paylaşımı yok, tanıdığımız yok. Nereden bilirdim en kuvvetli akıntıların, en çok ilişkenlerin burada olduğunu :) Neyseki insanları anlayışlı. Evet balık tutanlar genelde nazik, saygılı insanlar ama bir kaç üzücü olayla da karşılaşmadım değil ;).

Köprüye gitmek ayrı bir ekol, ayrı bir tarz ama son zamanlarda gelen bu tarz haberlerden dolayı aklımdan bile geçirmemeye başladım.
Balık az da olsa çokta olsa bol keyifli avlar. (Keyifsiz olduktan sonra ben napıyım bol balığı).
Şu çinekop akımı geçince köprü yine biraz durulur diye düşünüyorum. Hala düzgün insanlarda var. Zaten balık azalınca müdavimleri kalıyor geriye ben şuana kadar 5 defa gittiysem 1 defa yanıma saçma sapan biri düştü. Ama malesef uyuşturucu , yankesicisi yer satması gibi olaylar sinir bozuyor ve arttı hatta kumarda başladı. İnşallah bir intizam gelir ....

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif

dedemin dedeside Üsküdarlı üsküdarda seni üzen bizi üzer bilesin.
Delikanlıları sıkıdır üsküdarın,efendi insanlardır hepsine kefilim.
Dostluk her şeyden önemlidir gerisi tefferruat vesselam.