Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Galata ve Unkapanı Köprüsü, Karaköy, Eminönü, Sarayburnu Balık Durumu..

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben de dun aksam unkapanindaydim. Her zamanki yerimden ayrilarak tersane tarafi 3. direk civarindaydim. Gece boyunca bazen ikili bazen tekli cok ender uclu olmak uzere 2 kiloya yakin oldukca iri istavrit aldim.

Hava genelde ilikti. Lodos ciktigi zamanlar biraz sogugu hissettik. Koprunun tersane tarafi tiklim tiklim unkapani tarafi ise bombostu. Gece boyunca cevremdekiler 4-5 tane cinekop aldilar. Onun disinda herkes tavuk kurt hamsi ile istavrite calisti.

Sabah caparicilerin baskinindan once 8 gibi kactim. Yine her zamanki gibi isome pembe guzel calisti. Berkley camo ve motor oil denemelerinden sonuc alamadim.

Koprude bir kac saatte olsa ziyaretime gelen ve dolu dolu sohbeti ile zamanin nasil gectigini unutturan @Ercüment abiye bir kez daha tesekkur ediyorum.

Rastgelsin.
Birkaç saatte olsa güzel muhabbet oldu Cumhur,
aldığın balık'ların boyları çinekoplardan iriydi ,

dönüşte "Kapı önü park yapmayın" levhasına rağmen dingilin biri garajın önüne arabasını çekmiş,
bir saat araba sahibi aradım.:)

Afiyet olsun,:harika:

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Lodos'ta istavrit olsun Lüfer ailesi olsun hep Haliçe sığınır,
malesef İstavritten başka bir şey yok yaprakları saymıyorum.
Boğaz'da kuytu yerler'de güzel İstavrit avı verir bugün.
Rastgelsin Kadir.
Abi zaten başka birşey beklemiyoruz ki, lüfer ailesi mi :) o da ne abi ilk kez senden duyuyoruz :)

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi zaten başka birşey beklemiyoruz ki, lüfer ailesi mi :) o da ne abi ilk kez senden duyuyoruz :)
Tarif edeyim Kardeşim!:D:D
burada anı olarak kalsın!:harika:

Balık Türü : Lüfer
Familya : Pomatomidae
Latincesi : Pomatomus saltator Temnodon saltator
İngilizcesi : Blue fish

Füze şeklindeki vücut, küçük pullarla kaplanmış. Yan çizgi hemen hemen düz olup, pullarla örtülüdür. Jilet'ten keskin dişleri vardır. Sırt tarafı koyu mavi yeşilimtırak, alt tarafı gümüş, önüne çıkan her balığa saldırır, çelik telli takımı keser, oltayla yakalanması zordur, yakalandığında kendini kurtarmak için her türlü mücadeleyi-hamleyi yapar.

Akdeniz,Karadeniz, Marmara, Hint Okyanusu ve Atlas Okyanusu'nda sürüler halinde dolaşan lüfer pullu bir göçmen balıktır. Soğuk Kuzey denizlerde yaşayanları daha yağlı olduğundan daha da lezzetlidir. Memleketimizin Karadeniz'inde ve İstanbul Boğazı - Marmara Denizi'nde yakalananların tadı muhteşemdir. Daha güney Denizlerimize indikçe lezzet kaybolur ve kendisine özel o güzel lezzet ve kokuyu kaybeder.!

Eylül ortasından Ocak sonuna kadar olan zaman en yağlı ve lezzetli zamanıdır. Bu devre içinde ızgarası-mangalı tavsiye olunur. Kasım sonundan itibaren azalmaya başlar. Diğer zamanlarda, büyüklüğüne göre pilakisi, buğulaması, kağıt kebabı ve tavası olur. İlbahar'da son derece yağsız ve lezzet'siz olduklarından tava, pilaki ve buğulaması tercih edilir, ama ben ilkbahardaki "İstavriti" ne Çinekopa nede Lüfere değişirim:harika:

Malesef bu sezon bırak Lüferi güzel boyutta bir çinekop'u bile yakalayıp tadına bakamadık!

Lüfer Ailesinin Memleketimizin denizlerinde kaybolmaması dileğimle.
:asik::asik:

Yasinn

Daimi Üye
Adı
Yasin
Bugün de Galata köprüsü hafif yağmur altında çapari keyfliydi ( Karaköy Haliç tarafı ortalar daydım balık dibe yakın 10/12 yeşil simli çapari 60 Gr kurşun ) hafta içi akşam yemli istavrit avı taze yem istiyor karides , hamsi veya tavuk göğsü şart o da beni kasıyor çapari gibisi yok ordan karaköy iskeleye turladim seyri güzel balık yok hengame çokIMG_20171217_170112.jpg IMG_20171217_124213.jpg

Istavritten bikmis biri olarak Unkapani na mirmira gitmeyi düşünüyorum da bu zamanlard varmi takim hakkinda bilgisi olan varmi