Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

( gazi ) yemli takım çalışmalarım.

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi
B

BS Okuru

Misafir
S.a arkadaşlar geçtiğimiz yıl yaptığım ve güzel sonuçlar aldığım yemli takımlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Klasik takımlarda genellikle sasame değiştirilebilir takımlarda ise iğne olarak owner tercih ettim. Bu sene henüz yapmadığım için iğne numaraları aklımda yok, ama satın aldığım zaman sizlerle paylaşırım.

Mantarların yapımı da bana aittir, kendi kafama göre glow ve normal renkli hologramlardan kullanıyorum. Göz uygulamasını estetik görünmesi için uyguladım. Genellikle mantarların üzerine makaron kaplıyorum böylelikle uzun süreli kullanıma olanak sağlıyor.

WhatsApp Image 2017-10-28 at 22.37.06 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-10-28 at 22.37.05 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-10-28 at 22.37.05.jpeg WhatsApp Image 2017-10-28 at 22.37.04.jpeg

Şimdi aşağıda göreceğiniz sistemi ise geçen sene geliştirdim ( yani en azından herhangi bir yerden alıntı yapmadım. )

Bilirsiniz yemli avlarda yem değiştirmek bazen sıkıntı olabiliyor, kimi zaman istemeden bile dağılan yemler kimi zaman iğneden bir türlü kurtulmak bilmiyor. Hele birde balık hızlı ise o zaman eliniz ayağınıza dolaşır. İşte bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için kendime yedek olarak kenarda tutabileceğim iğneler hazırladım. Mantar takımlarının ucuna en küçüğünden spin veya lrf avcılığında kullanmış olduğumuz 000 numara klips takıyorum. Genelde delikli iğneler kullanıyorum, ama düz iğne kullandığım zaman yine 13 14 numara küçük fırdöndü ile iğneleri sonlandırıp bu fırdöndüler ile klipse bağlantı yapıyorum.

WhatsApp Image 2017-10-28 at 22.37.07.jpeg WhatsApp Image 2017-10-28 at 22.37.06 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-10-28 at 22.37.06.jpeg

Bunlarda fırdöndü ile sonlandırdığım düz iğne kullandığım takımlar.

30f8d939-9372-4b60-b684-55a504282ff7.jpg d0c2da37-1daf-4c26-b562-36ea52c8c6d9.jpg

Ava başlamadan önce en az üç dört iğneli takıma yem takıp ondan sonra ava başlıyorum. Avda balık alırsam veya yem bozulur ise hemen klipsten iğneyi çözüp hazırda duran yeni iğne takımını takıyor ve oltayı suya gönderiyorum.

Herkese rast gelsin, kafanıza takılan sorular var ise konu altından yanıtlayabilirim.

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Güzel çalışma olmuş, elinize sağlık.Fosforlu mantardaki iğnelerin marka ve kodu ne acaba?

Yhy

Aktif Üye
Adı
Yahya
Kan Grubu
O Rh Pozitif
S.a arkadaşlar geçtiğimiz yıl yaptığım ve güzel sonuçlar aldığım yemli takımlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Klasik takımlarda genellikle sasame değiştirilebilir takımlarda ise iğne olarak owner tercih ettim. Bu sene henüz yapmadığım için iğne numaraları aklımda yok, ama satın aldığım zaman sizlerle paylaşırım.

Mantarların yapımı da bana aittir, kendi kafama göre glow ve normal renkli hologramlardan kullanıyorum. Göz uygulamasını estetik görünmesi için uyguladım. Genellikle mantarların üzerine makaron kaplıyorum böylelikle uzun süreli kullanıma olanak sağlıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 66280 Ekli dosyayı görüntüle 66281 Ekli dosyayı görüntüle 66282 Ekli dosyayı görüntüle 66283

Şimdi aşağıda göreceğiniz sistemi ise geçen sene geliştirdim ( yani en azından herhangi bir yerden alıntı yapmadım. )

Bilirsiniz yemli avlarda yem değiştirmek bazen sıkıntı olabiliyor, kimi zaman istemeden bile dağılan yemler kimi zaman iğneden bir türlü kurtulmak bilmiyor. Hele birde balık hızlı ise o zaman eliniz ayağınıza dolaşır. İşte bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için kendime yedek olarak kenarda tutabileceğim iğneler hazırladım. Mantar takımlarının ucuna en küçüğünden spin veya lrf avcılığında kullanmış olduğumuz 000 numara klips takıyorum. Genelde delikli iğneler kullanıyorum, ama düz iğne kullandığım zaman yine 13 14 numara küçük fırdöndü ile iğneleri sonlandırıp bu fırdöndüler ile klipse bağlantı yapıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 66284 Ekli dosyayı görüntüle 66285 Ekli dosyayı görüntüle 66286

Bunlarda fırdöndü ile sonlandırdığım düz iğne kullandığım takımlar.

Ekli dosyayı görüntüle 66287 Ekli dosyayı görüntüle 66288

Ava başlamadan önce en az üç dört iğneli takıma yem takıp ondan sonra ava başlıyorum. Avda balık alırsam veya yem bozulur ise hemen klipsten iğneyi çözüp hazırda duran yeni iğne takımını takıyor ve oltayı suya gönderiyorum.

Herkese rast gelsin, kafanıza takılan sorular var ise konu altından yanıtlayabilirim.
Eline,emeğine sağlık,çok güzel takımlar, avların keyifli,bereketli olsun..

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben de mantar üstü fırdöndü yapıp, köstekten gelen klipse önceden hazırladığım yemli mantarı takıyorum.
Sizinki de güzel sistemmiş, emeğinize sağlık.

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@gsozata Güzel takımlar olmuş elinize sağlık avları bol olsun .:)

B

BS Okuru

Misafir
@Ercüment abi her avın ayrı bir keyfi var, kurşun arkasından sonra en çok yemli av hoşuma gidiyor. Yemli sezonunu açmadım, ilk fırsatta kaçmayı düşünüyorum :)