Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gecikmiş Sis Balığı (Aspius Vorax) Av Raporu

harakiri

Yeni Üye
Adı
ahmet rafi
Av Tarihi : 26/03/2011 Cumartesi 15:00-16:30
Kullanılan Yem : 3 no mepps
Avlak : Fırat Nehri (Şanlıurfa-Birecik)
Misina : 0.30 mm
Kamış : Cormoran Bull FighterX 2.40 m
Makina :Quantum Fx30
Yakalanan Balık Sayısı : 6

Merhaba arkadaşlar biraz gecikerekte olsa Güzel ilçemin Tam içinden geçen fırat nehrinde yaptığım sis balığı avına ait raporu sizlerle paylaşmak istedim. Her zaman olduğu gibi balık tutmaya yanlız gittiğimden maalesef avlakta fotoğraf çekme imkanı bulamadım. Yorumlarınızı şimdiden bekliyorum...

löngöz

Daimi Üye
Adı
BÜLENT GÜNER
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kutlarım,,çok güzel balıklar...bu sis balığı bildiğimiz levreğe benziyor gibi...bölgesel ismimi acaba...
Urfa danda rapor geldi ya..çok sevindim...güzel yurdumuzun her bölgesinden av raporları gelmesi bizlerin zenginliği.....

ismail18

Aktif Üye
Adı
ismail
slm cok güzel avlar hemserim bu balıgı gercek ismi mi yoksa sizin orda kullandıgınız bölgesel bir isim mi sadece sizin oralardamı yasıyorr biraz acarsanız sevinirim biz göl ve ırmak balıkcısıyızz bizim kızılırmakta böyle bir balık görmedim ben

harakiri

Yeni Üye
Adı
ahmet rafi
slm cok güzel avlar hemserim bu balıgı gercek ismi mi yoksa sizin orda kullandıgınız bölgesel bir isim mi sadece sizin oralardamı yasıyorr biraz acarsanız sevinirim biz göl ve ırmak balıkcısıyızz bizim kızılırmakta böyle bir balık görmedim ben
Sis Balığı adı bu balığın gerçek adı. Bilimsel adı ise aspius vorax'tır.Buradaki yöresel adı "zurnacı" diye geçmektedir. Yaşam alanı olarak ülkemizde fırat ve dicle nehir sisteminde yayılış gösterir. Görünüş olarak deniz levreğine oldukça benzemesine rağmen sırt yüzgeci tekli olup ağız yapısı dişli değildir. Fakat levreğe veya diğer bütün avcı balıklara ait tüm tipik davranışları sergiler. Aynu zamanda Fıratın en hızlı balığıdır diyebiliriz. Bulunduğum ilçede çiftlik kaçkını gökkuşağı alabalık popülasyonunun fırat nehrinde yavaş yavaş artış göstermesi ile birlikte gökkuşağı alasının bu balığa baskınlık gösterdiği görülmektedir. Bu nedenle sayılarında azalma görülmektedir. Avcı bir balık olduğundan suda hareket eden büyük kaşıklar hariç çoğu şeye saldırır. En çok döner kaşık, küçük boy suni balık ve böcek kandırıcıları ile avlanılır(fly yöntemide dahildir). Ülkemizin batı bölümlerinde(yanlış hatırlamıyorsam trakya olması lazım) sis balığının (aspius vorax) çok yakın bir akrabası olan ve koca ağız diye anılan (aspius aspius) farklı bir türüde mevcuttur. Tüm bildiklerim bunlar :D :harika:

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
ee edaha ne olsun Ahmet,gereken bilgii vermişsin zaten.Balıklarda şahane.
tebrik ederim güzel av olmuş.

Tolga

Daimi Üye
Adı
Tolga Özgür
Verdiğiniz bilgiler de yakaladığınız balıklarda çok güzel. Tebrik ederim. Elinize sağlık.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler
Güzel av olmuş

sokrates

Aktif Üye
Adı
Murat Can
Kan Grubu
A Rh Negatif
Tebrik ederim sis balığı hangi boyutlara ulaşıyor acaba.