ishak BALLICA
Daimi Üye
- Adı
- İshak Ballıca
Sevgili dostum, bir soru ya da bir eleştiri olduğu zaman forumculuk etiği gereği raporu yazan paylaşımcı gerekli açıklamaları yapmak zorunda diye düşünüyorum.Balığın salınıp salınmaması hususu tabi ki de onu tutan kişiye aittir.Bu husus da yerden göğe kadar haklısın.Bu kırlangıç tutulduktan sonra geri salınmadıysa,bütün laflar salata.arkadaşa laf geçiremedim,tutanın bileceği iş derseniz zaten iş bitmiş,gerisi hikaye
İşinize karışmak istemem ama tartışmaya başlamadan önce türü tespit etseniz daha faydalı olur. Zira tutulan balık kırlangıç değil, mazak. Mazağın ulaşabildiği maksimum boy 40 cm. Tutulan balık da erişkin boyda, çok da fazla büyümeyecek bir balık.
Sevgili Emre, daha önce de dediğim gibi benim av yaptığım yörede bu tür balık çok nadir oluyor.Bu balık hakkında külliyen cahiliz diyebilirim.Bunu samimiyetim ile söylüyorum.
Dün işyerime internet ortamının müstesna kişilerinden olan Sevgili Haluk Deniz ÖKSÜZ hocam geldi beni ziyarete.Hani ''Balık avı teknikleri'' isimli kitabın yazarı.Bildiğim kadarı ile 2000 yılında yayınlanan bu el emeği eser Türkiye de bu alanda yayınlanan ya ilk eser ya da ilkleri arasında yer alıyor.
Hocam ile muhabbet ederken ben yaklaşık olarak 1980 li yıllardan beri İzmir /Gümüldür de av yapıyorum.Bu tür en fazla 5-10 defa oltalarımıza denk gelmiştir dedi.Yani İzmir ve yöresi bu balığa yabancı.
İşte bu yüzden ne boy sınırı ne de adı-sanı hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim.Senin de dediğin gibi adı-sanı mazak filan da olabilir.
Ayrıca arkadaşların uyarısı sonucu biz amatör balıkçıların tabi olduğu sirkülere de baktım.Yeni çıkan ve 4 sene geçerli olacak tebliğde,Ne boy sınırı ne de bir limiti yokmuş.