Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gelsin Sarıkuyruklar - 21 Eylül 2012

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Ne yazıkki teknem bir süredir karada. Son çıktığım avda hiç beklenmedik aksilikler üst üste geldi. Limandan 1 saat mesafede dümen yelpazesini tekneye bağlayan iğne kırılınca önce dümensiz kaldım. Neyseki teknedeki uzun sopanın ucuna yem kesmede kullandığım tahtayı çiviliyerek kendime bir dümen uydurup evin yolunu tutturabildim. Bu sistem çokta laf dinlemese de güzel havanında yardımıyla az biraz yön verebildim. İlk fırsatta tekneyi ustaya teslim ettim. Tekne karaya alınınca sıra bekleyen bakım ve biriken arızalar nedeniyle teslim tarihi her hafta bir sonraya ertelendi.

Mekandaki yokluğum hissedilmiş olacak ki bugün arkadaşım Yalçın beni balığa davet etti. Telefonu kapatıp soluğu limanda aldım. Öyle çabuk geldimki eminim şaşırmıştır. Onun teknesiyle yola koyulduk. Olta balıkçılığı macerasının başlarında olan Yalçın yeni şeyler öğrenme ümidiyle peş peşe sorular soruyordu. Bugün güzel balık tutacağımızı rüyasında gördüğünü söylüyordu. O, bugünün bereketinin benim tecrübemden geleceğini umarken, ben, onun acemi şansının ve bereketinin heyecanıyla çekiyordum. Balıkçılıkta yaygın bir inanıştır "acemi şansı". Balıkçılığın kendisi şansını denemekten ibaret olduğundan, içinde pek çok batıl inanç barındırır. Balıkçı başarısını kısmetine , şansızlığını nazara bağlerken farkında olmadan hayal kırıklıklarını onarır veya ümidini besler. Bu nedenle diğer avlardan farklı ve tutkuludur. Hayatın kensine benzer deryaya ip sallamak. Erkek mizaçlıdır. Evde beklemeye tahhammülü olmaz, açılıp şansını denemek ister hergün yeni maceralara. Herkese rastgelsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
İster ustalık ister şans;gelsin de nasıl geliyorsa öyle gelsin.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Akın
Gidemediğin zamanların acısını iki güzel balıkla çıkarmışsın.
Her zaman rastgelsin

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Kaptanım iş yeri engeline takıldığı için resimlerini göremedim ama nesir'ini okudum. Ben de güzel anlatımın için tebrik ediyorum. Kalemine sağlık.

malkoc

Aktif Üye
Adı
irfan
çok güzel akın kaptan harika balıklar

cemsy

Yeni Üye
Adı
cem suzer
tebrikler kaptan.

sedatt

Aktif Üye
Adı
SEDAT AYDIN
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Yine ustalığınızı konuşturmuşsunuz Akın bey.Balıklar çok güzel.Devamını dilerim.