Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geyikli balık av yerleri.

balıkçı55

Yeni Üye
Adı
Ender ÖNDER
Merhaba hobidaşlar.Önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa Geyikllide olacağım.Havalar sıcak ama orada biraz balık yoklamak istiyorum.Bu bölgeyi bilen kıyıdan bu mevsimde hangi yem ile hangi balığın nereden avlanılabileceğini bilen tecrübesi olan bilgilerini paylaşabilirseniz sevinirim...

legendario

Aktif Üye
Adı
Lütfü Özbay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, Odunluk iskelesinde av yapmıştım. Genelde gün doğumuna doğru ve akşam saatlerinde iskele önünde sargoz karagöz ispari gibi balıklar oluyor. Yem olarak karides tavuk vs. kullanabilirsiniz. Şamandıra ve ipekle zargana tutma ihtimaliniz var. Hava kararınca kalamar zokasıyla kalamar avlayanlar vardı. Spinle denemeler yaptım fakat sonuç alamadım belki zamanlamayla alakalı bir durumdu. Bozcaadaya geçmiştim orda da feribot iskelesi civarında av yapanlar vardı mercan çupra karagöz sargoz kefal görmüştüm kovalarda. Adanın arka tarafı süprizlere açık bir yer.

balıkçı55

Yeni Üye
Adı
Ender ÖNDER
Merhaba, Odunluk iskelesinde av yapmıştım. Genelde gün doğumuna doğru ve akşam saatlerinde iskele önünde sargoz karagöz ispari gibi balıklar oluyor. Yem olarak karides tavuk vs. kullanabilirsiniz. Şamandıra ve ipekle zargana tutma ihtimaliniz var. Hava kararınca kalamar zokasıyla kalamar avlayanlar vardı. Spinle denemeler yaptım fakat sonuç alamadım belki zamanlamayla alakalı bir durumdu. Bozcaadaya geçmiştim orda da feribot iskelesi civarında av yapanlar vardı mercan çupra karagöz sargoz kefal görmüştüm kovalarda. Adanın arka tarafı süprizlere açık bir yer.
Teşekkürler kıymetli bilgileriniz için

E

Erden Eren

Misafir
30 seneye yakındır yazları o bölgede yazlıkçıyımdır.
Net söylemek gerekirse, yaz takviminde kıyıdan av oldukça verimsiz, kısır.
Yem bulmak ayrı bir dert ama yem tedarik edilse bile eylül gelmeden kayda değer av yapabilmek çok zor.

Lütfü Bey'in bahsettiği Odunluk İskele'de benim yazlık. O iskelede bolca kupes çıkıyor ama pek lezzetli bir balık değil açıkçası.
3-4 kilometre ileride eşimin ailesinin bulunduğu Dalyan Köyü var. Orada da çok nadiren de olsa çipura alanlar oluyor ama yinelemekte fayda var, eylül gelmeden verim alınabilecek bir mera değil.
Denemesi, huzuru yeter o ayrı tabi.
Selamlar ve rastgele.

balıkçı55

Yeni Üye
Adı
Ender ÖNDER
30 seneye yakındır yazları o bölgede yazlıkçıyımdır.
Net söylemek gerekirse, yaz takviminde kıyıdan av oldukça verimsiz, kısır.
Yem bulmak ayrı bir dert ama yem tedarik edilse bile eylül gelmeden kayda değer av yapabilmek çok zor.

Lütfü Bey'in bahsettiği Odunluk İskele'de benim yazlık. O iskelede bolca kupes çıkıyor ama pek lezzetli bir balık değil açıkçası.
3-4 kilometre ileride eşimin ailesinin bulunduğu Dalyan Köyü var. Orada da çok nadiren de olsa çipura alanlar oluyor ama yinelemekte fayda var, eylül gelmeden verim alınabilecek bir mera değil.
Denemesi, huzuru yeter o ayrı tabi.
Selamlar ve rastgele.
Teşekkürler bilgi ve tecrübelerini için.

E

Erden Eren

Misafir
Şu başlığı hortlatsam diyorum.
Kafamda birkaç günlüğüne yazlığa kaçma planları var ve kendi adıma yine ekipmanın fazlasıyla hazır. Bu kez Çin Kurdu ve sülünez bulacağım yeri de netleştirdim.
Gel gelelim en can alıcı soruya. :)
30 senelik yazlıkçı olarak ilk kez mart-nisan takviminde av denemesi yapacağım. Mırmır, çipura ve hatta eşkina için takımlar hazırladım ama var mıdır bu takvime has farklı önerileri olacak? (Kıyıdan olmak şartı ile.)