Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gosen misina kalınlık tercihi

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar ege bölgesinde kıyıdan spin avı için gosen misinanın hangi modelini ve kalınlığını tercih etmeliyiz, ben gosen casting w8 1.2 PE düşünüyorum, büyük balıkta (3-4 kilo levrek) sıkıntı çıkarır mı, 1.5 PE modelini mi kullanmalıyız erim ve sağlamlık açısından

Faryalı

Daimi Üye
0.6 PE 6.5 kg çekeri var ama lrf'de tercih ediliyor. 0.8 PE ya da 1 PE uygundur.

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
0.6 PE 6.5 kg çekeri var ama lrf'de tercih ediliyor. 0.8 PE ya da 1 PE uygundur.
Ciddi misin ustam, çeker değerini tam karşılıyor mu, Erol Ağırman'ın videosunu izledim, kayalık meralarda 1.5 PE altına düşmeyin dedi, bir de diğer iplerden ince olduğu için 1.2 PE bile ince olur diye düşündüm

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu ip normal iplere gore cok daha ince ve guclu.. 1.5 pe olur ancak kalin olur, 1 pe - 1.2 pe ise levrek avi icin uygundur.. 3-4 kg balik degil 7-8 kg balikta eger tasa surtme olmazsa koparamazsiniz..

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir arkadaş da Gosen Roots ipini tercih et, yeni seri olduğu için daha iyi dedi

Faryalı

Daimi Üye
Ben max olarak 1 PE kullanıyorum. 1.5 PE light shore jig makinemde var multicolor olanı. Hepsi kayaya sağlam sürterse kopar zaten.
Öyle dokunmayla kopmaz hemen. İp kalınlığı yükseldikçe erim düşüyor çünkü. Ben Daiwa 0.6 PE ile 5 kg balık tuttum. Gosen ile hayli hayli tutarsınız.

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0.8 olanı kuru düğümde dijital tartıda 2.8-3 kiloda patlıyor.1.2 Pe olanı ise 4.5-5.5 kilo arası patlıyor Uni knot ile. Lider düğüm ile üstlerine biraz daha koy bu değerlerin ..Kesinlikle çok ince bir ip spin için 1.2 -1.5 pe altı alma rahat etmek için ama balığı çıkardığın yer çok kayalık v.s değil biraz oynama şansın var ise sorun olmaz.1 Pe ile bile istediğin balığı çıkarırsın..Gosen casting iyidir Root v.s işine girme 1-2 olumsuz yoruma denk gelmiştim root serisi ile ilgili..Koyu yeşil casting ile yoluna devame t.

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
0.8 olanı kuru düğümde dijital tartıda 2.8-3 kiloda patlıyor.1.2 Pe olanı ise 4.5-5.5 kilo arası patlıyor Uni knot ile. Lider düğüm ile üstlerine biraz daha koy bu değerlerin ..Kesinlikle çok ince bir ip spin için 1.2 -1.5 pe altı alma rahat etmek için ama balığı çıkardığın yer çok kayalık v.s değil biraz oynama şansın var ise sorun olmaz.1 Pe ile bile istediğin balığı çıkarırsın..Gosen casting iyidir Root v.s işine girme 1-2 olumsuz yoruma denk gelmiştim root serisi ile ilgili..Koyu yeşil casting ile yoluna devame t.
Aynen ustam gosen w8 casting 1 PE aldım, kullanıyorum ve çok memnunum, light spin için 1 PE gayet ideal,