Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gümüşlük Avları

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Sağol Hamdi abi. Tavşan adasında şu anda arkeolojik kazı çalışmaları yürütülüyor, bu yüzden adaya giriş çıkışlar yasak. Adanın etrafını maske palet tavaf ettim. Yemliden ziyade adanın açığa bakan tarafında rapalayla yırtıcı balık avları yapılabilir.
Orada restorantlar ahtapot dövdükleri için balıklar oraya yemlenmeye geliyor demişlerdi. Dediğin gibi adanın açığa bakan tarafı daha verimli olabilir.

John Dory

Üye
Adı
Emre C.
Orada restorantlar ahtapot dövdükleri için balıklar oraya yemlenmeye geliyor demişlerdi. Dediğin gibi adanın açığa bakan tarafı daha verimli olabilir.
Adanın denize doğru sol tarafının biraz açığında çok güzel çupralar geziyor. Ancak burada olta attıysam da sonuç alamadım.

ozi

Daimi Üye
Adı
Ozan Dağlı
Tebrikler Emre. Güzel balıklar. RAsgele

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Ailenin Bodrum'a taşınması büyük şans. Tekne de gelince geriye sadece zaman kalıyor. Şimdiden rastgelmesini diliyorum. Ayrıca melanur için kıbrıs takımını şiddetle tavsiye ederim. Hatta bunları hiçbiryere bağlı olmadan bir ampüle bağlayıp akıntıya bırakabilir ve şnorkel ile gidip toplayabilirsin. Bodrumlular bu şekilde ciddi melanur tutuyorlar.

John Dory

Üye
Adı
Emre C.
Tebrikler Emre. Güzel balıklar. RAsgele
Teşekkürler.

Ailenin Bodrum'a taşınması büyük şans. Tekne de gelince geriye sadece zaman kalıyor. Şimdiden rastgelmesini diliyorum. Ayrıca melanur için kıbrıs takımını şiddetle tavsiye ederim. Hatta bunları hiçbiryere bağlı olmadan bir ampüle bağlayıp akıntıya bırakabilir ve şnorkel ile gidip toplayabilirsin. Bodrumlular bu şekilde ciddi melanur tutuyorlar.
Teşekkürler Akın Kaptan. Kıbrıs takımının avlanma şekli bana pek keyifli ve sportif gelmiyor. Çarpma gibi balığı neresinden yakalayacağı çoğunlukla rastgele olan bir yöntem. O yüzden melanur için ileride de tercihim şeytan oltası ve sahte ile avcılık olacaktır.

ishak BALLICA

Daimi Üye
Adı
İshak Ballıca
Sevgili Emre sana denk gelen hoş geldin hediyesi özellikle harika...:harika: Ayrıca melanurlar da çok güzel...Paylaşım için teşekküler kardeşim....

YaşaR

Moderatör
Yönetici
Gold Üye
Adı
YaşaR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Emre tebrikler. Güzel avlar yapmışsın. Rastgelsin

lüfercan

Aktif Üye
Adı
levent can
tebrikler Emre gerçektende çok güzel bir av ellerine sağlık.Kardinal balığı da çok güzelmiş.Deniz akvaryumunda yaşatılabilse güzel olurdu herhalde.

bodrumfisherman

Yeni Üye
Adı
Hüseyin Alan
Tebrik ediyorum. Bodrumda yasayanlar baligin koy iclerinde cok nadir olmasindan dolayi genellikle senin kadar sabirli olmuyorlar. Fakat balikcilikta herzaman oldugu gibi, sabir mukafatini verdi.
Tekrar bodruma gelecegin zaman temasa gecersen sevinirim, firsatini yakalayabilirsek birlikte bir av duzenleyebiliriz.
Misinanin hep gergin olmasi dilegi ile.

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Teşekkürler Akın Kaptan. Kıbrıs takımının avlanma şekli bana pek keyifli ve sportif gelmiyor. Çarpma gibi balığı neresinden yakalayacağı çoğunlukla rastgele olan bir yöntem. O yüzden melanur için ileride de tercihim şeytan oltası ve sahte ile avcılık olacaktır.
Evet pek sportif değil. Atıp beklemekten başka yapacak birşey yok. Balık önce ağzından bir iğneye yakalanıyor. Daha sonra kaçmaya çalışırken diğer iğnelere de vücudunu kaptırabiliyor.

Ama esas soru şu. Hangi yöntemler SPORTİF? Daha doğrusu "Sportif balıkçılık nedir?"