Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gümüşlük Avları

John Dory

Üye
Adı
Emre C.
Sevgili Emre sana denk gelen hoş geldin hediyesi özellikle harika...:harika: Ayrıca melanurlar da çok güzel...Paylaşım için teşekküler kardeşim....
Teşekkürler İshak abi.

Emre tebrikler. Güzel avlar yapmışsın. Rastgelsin
Teşekkürler Yaşar abi.

tebrikler Emre gerçektende çok güzel bir av ellerine sağlık.Kardinal balığı da çok güzelmiş.Deniz akvaryumunda yaşatılabilse güzel olurdu herhalde.
Belki yaşatılabilir. Göçer bir balık olmadığını tahmin ediyorum. Uygun ortam sağlanırsa niye olmasın?

Tebrik ediyorum. Bodrumda yasayanlar baligin koy iclerinde cok nadir olmasindan dolayi genellikle senin kadar sabirli olmuyorlar. Fakat balikcilikta herzaman oldugu gibi, sabir mukafatini verdi.
Tekrar bodruma gelecegin zaman temasa gecersen sevinirim, firsatini yakalayabilirsek birlikte bir av duzenleyebiliriz.
Misinanin hep gergin olmasi dilegi ile.
Aslında balık çok nadir değil, yaptığım dalışlardan bunu görebiliyordum. İrice mırmırlar, kiloluk çupralar, levrek olmasa dahi yarım kilo civarı ispendeklere sıklıkla rastlamak mümkündü. Benim yaşadığım en büyük sorun küçük balık terörüydü. Açıkçası sonuç almama rağmen kalamar bacağında ısrarcı olmamam hataydı. Tek oltayla gitmem kullandığım takım-yem varyasyonlarında beni sınırladı. Ekim-Kasım aylarının gelmesiyle bu bölgedeki hareketliliğin daha da artacağını düşünüyorum. Suların soğumasıyla da beraber levreklerin kıyılara uğrayacağını ve at-çek sahte avında netice alınabileceğini tahmin ediyorum.

Bayram tatilleri ve 29 Ekim tatilinde bir aksilik olmazsa Bodrum'da olacağım. Beraber olta atmaktan büyük keyif alırım. Haberleşmek için msn'imi özel mesajdan gönderiyorum.

Evet pek sportif değil. Atıp beklemekten başka yapacak birşey yok. Balık önce ağzından bir iğneye yakalanıyor. Daha sonra kaçmaya çalışırken diğer iğnelere de vücudunu kaptırabiliyor.

Ama esas soru şu. Hangi yöntemler SPORTİF? Daha doğrusu "Sportif balıkçılık nedir?"
Kıbrıs takımına yakalanan balık tabiri caizse karambolden yakalanıyor. Yoksa atıp beklemesinde değilim. Sonuçta yemli takımda da atıp bekleme söz konusu. Ancak hiçbir şekilde şeytan oltasında balığın yemi almasını hissetmenin, önce biraz kalama verip sonrasında nazikçe tasmayı koymanın keyfini vermesi mümkün değil.