Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haliç Sorunsalı

cross

Üye
Adı
uğur yılmaz
spin kamış makine ve güzel sahtelerle alabilirsin fakat alıcağın sahtelerin rolü büyük gramından batarına kadar ayrıca spin avcılığı her mevsimde yapılmaz belli dönemlerde

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
üstad selamlar;

Haliçde ne lüfer olur nede çinekop,

inanmıyorsan denemesi bedava,

balatdan daha içersi sığ su olduğundan oksijen oranı düşüyor bu yüzden kefal harici diğer balıklar yaşayamıyor,

malum kefal lağam suyu akan derelerde bile yaşayabiliyor,

bu bağlamda balat sosyal tesislerden daha içerde balık aramamak gerekiyor,malum suyuda temiz olmadığından o bölgede yakalanan balıklarda ağır metaller olur insan sağlığına zararlıdır (bence) en iyisi köprülerde olta atmanızdır.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Bende Eyüp'te oturuyorum.
Haliçte balık olmadığını kim söylemiş :)
Bence iyice bir yoklayın.
istavrit değilde çino lüfer levrek ;) olduğunu söyleyebilirim.
yok yok kofana var :eek::eek:

At çek kofana haliçde :D

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
o balıklar kokuyor kedi-köpeğe veriyoruz der gibi ona buna veriyoruz demekte şahane olmuş. bu cömertliğinden ötürü tebrik ediyorum seni arkadaşım :harika:

öncelikle hayırlı akşamlar herkese.. hocam haliçte balık var bu sene çok güzel lüfer yaptı o sıkıntı değil.. sıkıntı şuradaki oranın balığı kokuyor.. yerli balık olduğuundan balıkta değişik bir koku var o yüzden biz oralarda tuttuğumuz balıkları yemek yerine ona buna veriyoruz.. cümleten rastgelsin

Öncelikle herkese merhabalar ben bir Eyüp semti sakiniyim ve evimin haliçe uzaklığı sadece ama sadece 100 metre! Denize bu kadar yakın olmama rağmen balık tutmak için maalesef Unkapanı yada Galata'ya gitmek zorunda kalıyorum. Çünkü benim yaşadığım yerin tamamen kefal yatağı olduğu söyleniyor ve bu duruma hiç anlam veremiyorum. Benim sadece bir kaç kilometre ötemde aynı denizde! kiloluk Lüferler, Levrekler, Palamutlar ve daha nice balıklar yakalanırken burada kefalden başka balık çıkmadığı söyleniyor. Burada doğru dürüst sahilde balık tutan bir Allah'ın kulunu bile görmedim inanın. Aklım almıyor doğrusu yanıbaşımızda olta atacak yer bulunamazken burada tam tersi bir Allah'ın kulunun bile balık tutmaması beni epey düşünüdürüyor. Peki siz bu durumu neye bağlıyorsunuz? Halice karadeniz suyuda veriliyor artık. Gerçekten Haliç'in Unkapanın'dan öteside balık yaşamıyor mu dersiniz? ki Bence bu doğru bir yaklaşım olamaz! çünkü buralar eskiye göre çok ama çok temizlendi, haliçte artık ciddi anlamda bir kirlilikten kesinlikle söz edemeyiz hatta semt sakinleri bilir ki yaz aylarında sahilde elinizi atsanız yakalayacağınız derecede sürüler halinde gezen binlerce hatta onbinlerce istavrit yavrusu olur ki buda balıkların buranın yerlisi olup burada ürediklerine ve dolayısıyla da balığın yaşaması için gerekli su parametrelerinin oluştuğuna işaret eder. Zaten istavrit varsa haliyle çinekopta vardır lüfer de... Peki öyleyse sorun ne? Neden burada kefal haricinde balık yakalanmıyor? Üstadların görüşlerine ihtiyacım var.
Eskiye göre temizlenmiş olabilir,ancak bence sizin yaklaşımınız doğru değil.Sizin o temiz dediğiniz yer için analiz yapıyoruz. Ben köprü dahil balık tutmuyorum niye dersiniz sizce? Ağır metal coşmuş ne ararsan var, halicin dibinden çıkanı göstersem kaçınız acaba tuttuğu balığı yer birde onu düşünmek lazım.Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir üretmeyelim.
O kefal tutanlara da Allah akıl fikir versin.
Bu fotoları çektiğimizde kokudan durulmuyordu.
Bu fotoğrafa iyi bakın birçok yer bu şekilde denizlerde dahil bırakın köprüyü boğazda bile birçok yerde durum vahim.O denizlere döktüğümüz lağımlar,attığınız çöpler,petrol atıkları,deterjanlar,kimyasallar,ağır metaller vs.... hepsi burada işte bize armağan bunlar.
Bırakın boğazın üst kesimlerini Şile'den ötesi anca temiz denilebilir İstanbul için konuşuyorum.
Denizlerimiz can çekişiyor işte sonucu bu.

cyrelman

Yeni Üye
Adı
Muzaffer Güngör
Ben oranin 35 senelik sakiniyim. Önceden değil balık ördek bile yoktu. Canlı cesitliligininde arttığını gözümüz ile gorebiliyoruz. Su kimyacisi değilim sadece merak ettiğim bir konuyu sordum. Sularimizin kirliligi konusu gerçekten cok vahim. Çevreye karşı daha duyarlı olmamız lazım.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi