bildiğiniz “bir 10 gün bekleyin, balıklar büyüsün öyle süpürürsünüz” demişler açıklamada.
olayın temelinde boğaza atılan ağ var. trollerin ve gırgırların çevirmesi var. geleceği tehlike altına alan 24 metrelik bir av yasası var ama 10 gün hamsi avlamayı yasaklıyorlar. elin avrupalısı geri zekalı olduğu için 40 metre sınırı koymuş sanıyorlar. dünyada bir akıllı biz varız gibi balığı sıkıştırıp avlıyoruz. hiç bitmeyecekmiş gibi..
türkiye’de işler böyle yürüyor. müşteri temsilcisini aradığınızda da, bir markette de, yahut eğitim kurumlarından, sağlık kurumlarından birinde de.. eğer bir konuyla ilgili sesiniz yükseliyorsa diğerleri de ajite olmasın diye sizi susturmak için pışpışlayıp gönderiyorlar. olay büyümesin diye olayı kapatıyorlar.. yapılan tam olarak budur. kıyı balıkçıları seslerini yükselttiler ve bir sonuç elde ettiler; boğaz’da ticari avcılık yasaklanana kadar verilenlerle yetinen kişilerin seslerini bir daha “balık yok” diye yükseltmeye hakkı yoktur!
verilen karar benim için bir anlam ifade etmiyor. boğazda ticari av yasaklanmalı. 40 metre sınırı geri gelmeli. balığa üreme imkanı verilmeli!