Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hangi renk Rapala?

ibrahimzero1

Yeni Üye
Adı
iboramin23
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar, denizde genellikle Gündüz, Öğlen bazen de Gün batımı avlanıyorum. Kayalık ve kumluk meralarda gebellikle hedef balık levrek ve lüfer. Su bulanık da oluyor saydam da.

Alacağım su üstü maketin rengine karar veremedim. Beyaz hafif mor kafa ve Lemon dedikleri renk arasında tercih yapacağım.

Kimi kaynaklar belirttiğim saatlerde beyaz, kimisi lemon diyor. Hangisi daha avcı?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız minnettar olurum. Teşekkürler

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Mor kafa ve limon uv renkler gece için daha verimli olur. Ama bazen ara sıra da olsa gün batarken de balık aldığı olur. Gündüz ve öğlen için parlak simli renkler, daha naturel renkler ayu rengi hatta fake dog siyah kafa gibi sahteler daha verimli olur. Bazı balıklar limon ve beyaz sahtelerden hava aydınlıkken ürküp kaçabiliyor.

ibrahimzero1

Yeni Üye
Adı
iboramin23
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mor kafa ve limon uv renkler gece için daha verimli olur. Ama bazen ara sıra da olsa gün batarken de balık aldığı olur. Gündüz ve öğlen için parlak simli renkler, daha naturel renkler ayu rengi hatta fake dog siyah kafa gibi sahteler daha verimli olur. Bazı balıklar limon ve beyaz sahtelerden hava aydınlıkken ürküp kaçabiliyor.
Mesela şu sahtelerin hangileri gündüz , öğlen iş yapar?IMG_20240819_142446.jpg

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gri olanları al işte hepsi iş görür. Düz beyaz palyaço limon gece. Ancak başlığın gelesi varsa çivi yüzdürsen ona da atlar unutma.

ibrahimzero1

Yeni Üye
Adı
iboramin23
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gri olanları al işte hepsi iş görür. Düz beyaz palyaço limon gece. Ancak başlığın gelesi varsa çivi yüzdürsen ona da atlar unutma.
Teşekkürler. Başlığın gelesi ne oluyor bu arada orayı anlamadım

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhaba ;
Duel firmasının yaptığı bir tablo üzerinden Bilent Yıldırım'ın birkaç yorumunun olduğu bir link paylaşıyorum Sahtelerde Renk Seçimi incelemenizi tavsiye ederim..
Renk seçimi biraz karmaşık bir iş havanın durumuna suyun durumuna göre değişiklik gösterebiliyor