meraba şenol abi. güzel bilgiler paylaşmışsın teşekkür ediyorum. rapaladan ziyade jighead'li ağır silikonlar, 30-40gr'lık sıyırtma kurşun arkası raglou, 20-60gr arası jigler, cam rapala vede genel kullanıma yönelik bir takım toparladım daha siparişini geçmedim, malum marmara'da mayıs ortasına kadar pek balık beklentim yok aceleside yok haliyle.
kamış olarak cormoran topfish eel 3mt boy, 40-70g atar, 96cm kapalı boy, 295g ağırlık fiyat olarak: 50TL
makine: daiwa crossfire 4000'lik modeli, 5 rulmanlı, 5,3:1 devir oranı, 420gr, fiyat: 93TL.
toplam ağırlık 715gr ediyor biraz ağır kalabilir atçek için ama boğazda sörf takımlarla yapılan 150gr kurşun kullanılan atçekler gözönüne alındığında devede kulak kalıyor

biraz kalori yaktırcak bir takım oldu. ilerleyen vakitte artık zaman göstericek onuda rapala avcılığına yöneldiğimde ufak 20lik makine + çift parçalı spin kamışlı takım toparlarım. şimdilik ihtiyacımı karşılayacak takım olarak bunları belirledim. cormoran-daiwa zaten ortak markalar güzel bir ikili olucaklar benim için.