Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hangi Zıpırı almalıyım?

Adı
Efe
Kan Grubu
B Rh Negatif
Merhabalar İzmirdeyim Hanfish Zıpır almak istiyorum bunlardan birisi Bal Karides KG ve Colorado Karides UG arasında kaldım hedefim ; çipura , levrek , sargoz veya ne gelirse ama ana hedef çipura. Bir tane mera derin ve kumluk diğeri sığ ve taşlık hangisi daha çok çupra yapar ona göre alacağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bal karidesten şaşma ama iğnesini de değiştir çünkü çok balık kaçırıyor. ayrıca derin merada avlanacaksan uzun gaga olanı al, kumluksa rahat rahat takılırsın ama sığ ve taşlık mera için dikkatli ol :) çupra sargoz bol olur ama her an taktırma ihtimalin var. 3 4 tane taktırdım ben herhalde o yüzden her yerde kullanmıyorum. derin ve kumluk mera için ayrıca 10 gr jigde atabilirsin çuğra mırmır levrek ne varsa toplar özellikle ryuji zuby seaboss rengi, bulması zor biraz bu rengi ama kesinlikle iş yapıyor.

Adı
Efe
Kan Grubu
B Rh Negatif
Saol abi, alacağım kamış 3-15 atarlı bende ipi ıslatmak ve daha uzağa atmak için Ryuji Zuby nin 15 gramını düşünüyordum. Kuş gözü yapmadan ipi ıslatmak için 10 gr yeter mi?

Son düzenleme:

Dr.melanur

Yeni Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Uzun bir süredir bal karidesle av yapıyorum gözlemlerimi paylaşmak isterim. Bal karides ile çok farklı durumlarda av yaptım gün doğumu batımı öğlen dolunay bulanık berrak nispeten derin sığ ve çok sığ suda. Bal karidesi gören fark edebilen çupra asla affetmiyor direkt atak yapıyor nasibinde varsa kancaya takılıyor. Sığ ve çok berrak bi su varken iskele üzerinden av yaptım şöyle gözlemlerim oldu : kaba lidaki ,çupra ,iri sargoz , iri karagöz , melanur gibi avcı olmayan kaya balıkları bal karides rengini gördüklerinde takibe bile almadan direkt atak yapıyorlar ama daha küçük lidakiler sargozlar karagözler isparozlar hanoslar sahteyi bir süre takip ediyor şansında varsa atak yapıyor yoksa yapmıyor. Uzun lafın kısası balığa sen sahteyi fark ettirebilirsen ve balık da sahteyi rahat ağzına alacak boyuttaysa o balığı alırsın mükemmel bir sahte renk kombinasyonu. Teke rengini de kullandım onda direkt atak yapma oranları daha azdı bal karidese göre.