Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hayırlı forumlar

alyak

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese merhaba, balıkçılıktan hiç anlamam ama başlamak istiyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve kıyıdan at çek yapmak istiyorum. Forumdan da bir şeyler öğreneceğimi umuyorum. Cümleten herkese selamlar ve rastgele.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba, balıkçılıktan hiç anlamam ama başlamak istiyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve kıyıdan at çek yapmak istiyorum. Forumdan da bir şeyler öğreneceğimi umuyorum. Cümleten herkese selamlar ve rastgele.
Hoşgeldiniz

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hoş geldiniz. Tavsiye ederim, ölene kadar canınızın sıkılmamasını sağlayacak tek uğraşı bulmuşsunuz.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hoşgelmişsiniz.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hoş geldiniz.

Ana hatlarıyla at-çek disiplinini alt başlıklarına indirgeyecek olursak Lrf, spin ve surf takımlarının hepsi ile at çek avları yapılıyor. Burada İstanbul için dikkat edilmesi gereken hususlar;

LRF: Rüzgar izin verdiği sürece yılın hemen hemen 12 ayı boyunca lrf disiplini ile balık avına çıkabilirsiniz. İstavrit, eşkina, minekop, karagöz, ispari, kaya balığı, iskorpit gibi balıkların avı yapılabildiği gibi dişli familyası ve levrek avında başarılı olan hobidaşlarımız bolca mevcuttur.

Spin: İstanbul içinde spin avı Lüfer ve palamut familyası için kullanılıyor çoğunlukla. Bu balıklar istisnai yatak balıkları hariç göçmen balıklar ve yılın belli zamanlarında av veriyorlar. Dolayısı ile av zamanı bir kaç ayı geçmiyor yıl içinde. Tabi ki spin disiplini ile levrek alan üstadlar da mevcut istanbul içinden benim o konuda çok bilgim ve yeteneğim olmadığı için fazla yorum yapamıyorum. Denemedim mi tabi ki denedim ama skor anlamında başarısız olduğum bir konu.

Surf: Yine lüfer ve palamut familyası için yılın bir kaç ayında ağır kurşun arkasına maket bağlayarak yapılan bir at çek avı. Bu disiplin zordur. Öncelikle uygun ekipman lazım. ( hakkıyla yapabilmek için tahminimce bugünün fiyatları ile 15-20K gözden çıkartmak gerekli). Ekipman sonrasında ise hem tecrübe hem de ciddi anlamda yorucu olduğu için bana göre çelik gibi sinir gerektiren bir disiplin.

Özetlemek gerekirse 0-1 gram atarlı kamışlardan başlayıp 300 gram atarlı kamışlara kadar çeşitli disiplinlerde at çek avı yapmak mümkün. Öncelikle hangi disiplin için takım kurmak istiyorsunuz bunu belirlerseniz ilgili disiplin konusunda bilgili kişiler takım seçimi konusunda size daha nokta atışı yardımcı olabilirler. Bütçe belirtmekte de fayda var.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Hoş geldin Ali