Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

HD Uydu alıcı hakkında bilgi

usta

Üye
Adı
HAKAN KENDİİŞLER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba reciver demişsiniz iyi biliyorum diyeceğim ukalalık olacak biraz tam bir elektronik manyağıyım gerekli sunumu sedat kardeş iyice yapmış bence sedatın söylediği uygun
ama bana soracak olursan bence elindekine bir format attır yeterli gelecektir geri kalanı sakın düşünme çünkü televizyon d smart reciver yani sana yetmicek birde ses dicen sinama sistemi alıcan anlayana kadar ürün eskicek falan filan saygılar

Bulent

Üye
Adı
bulent ERDİK
Nejat abicim

nex in çıkarttığı hd mini uydu alıcı var. fiyatı 299 tl pembe renkli. bende şimdi onu alıyorum çok araştırdım. bu ürünü tavsiye etmemin 2 sebebi var

1. çok küçük ve aynı zamanda kontrol gözü olan bir ürün. çift kontrol paneline sahipsin. usb bellek ile kayıt yapabilirsin. evde yokken herhangi bir programı kayıt edebilirsin.

2. internette baglanma özelliği ile hemen hemen tüm paralı kanalları açıyor olması. 6 aydan 6 aya sadece 70 tl güncelleme bedeli ödüyorsun.

umarım işine yarar.

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
bence al bi dm 800 hd clon cıhaz keyfını sur sonrada bi tane server bul tum belgesellerı izle tadını cıkar butcen el veriyorsa dm800 se modelını al derım aradakı fark ne dersen cozunurluk farkı bırı diğeri dm800 dvı cıkısdan hdmı gıdıyor dm800 se ise direk hdmı cıkıslıdır tabı dm800 gore bıraz fazla rakamı var bırde bu cıhazın clonunu cıkardılar alibaba uzerınden bır cok arkadas bu cıhazın clonunu aldılar orjınal ıle pek bi farkı yok karar senin
Dream box değilmi bahsettiğin benim asıl düsündüğüm budur ama çok bilgi sahibi değilim.Sıkıntı yaşanırmı yada yaşanıyormu bilmiyorum.

Şifreli kanalları çözmeyi planlıyormusun?
Olmuşken neden olmasın tabiki bu özellik olmalı.

Merhaba reciver demişsiniz iyi biliyorum diyeceğim ukalalık olacak biraz tam bir elektronik manyağıyım gerekli sunumu sedat kardeş iyice yapmış bence sedatın söylediği uygun
ama bana soracak olursan bence elindekine bir format attır yeterli gelecektir geri kalanı sakın düşünme çünkü televizyon d smart reciver yani sana yetmicek birde ses dicen sinama sistemi alıcan anlayana kadar ürün eskicek falan filan saygılar
elimdeki SD ürün tv ile uyumlu değil artı ses sistemi zaten vardı + bir masraf olmayacak.

Nejat abicim

nex in çıkarttığı hd mini uydu alıcı var. fiyatı 299 tl pembe renkli. bende şimdi onu alıyorum çok araştırdım. bu ürünü tavsiye etmemin 2 sebebi var

1. çok küçük ve aynı zamanda kontrol gözü olan bir ürün. çift kontrol paneline sahipsin. usb bellek ile kayıt yapabilirsin. evde yokken herhangi bir programı kayıt edebilirsin.

2. internette baglanma özelliği ile hemen hemen tüm paralı kanalları açıyor olması. 6 aydan 6 aya sadece 70 tl güncelleme bedeli ödüyorsun.

umarım işine yarar.
Bu dream box gibi çalışan bir alet herhalde tüm hd kanalları gerektiğinde şifreli yayınları izleyebiliyormusun bununla.Bunda server sorunu varmı yoğunluk boşluk anlamında?

Bulent

Üye
Adı
bulent ERDİK
Nejat abi bildiğim kadarı ile yok ama bende henüz daha alıp kullanmadım. ama derby maçlar hariç hepsini sorunsuz çalıştırıyormuş.

B

BS Okuru

Misafir
Evet bahsettiğim Dreambox benım 2 hobım tabı ılk sırada balık tutma var :) dreambox receverlar linux işletim sistemi kullanıyor dolayısı ıle kullanımı cok rahat ve bir cok ozelligide mevcut hıc bılmeyen bı ınsan dreamboxla ılgılı bır cok konuyu ınternetde cok kolaylıkla bula bılır her gecen gun yenı yazılımlarıyla kullanıcıya daha kolak kullanım ımkanı sunuyor dıger receverlar guncel yazılımı bıraz gec cıkartıyor bu konuda en ıyısı dreambox ulkemızde dreambox satıcı yapan bır cok yer mevcut orjınal cıhaz ve clon cihaz diye 2 ayrılır orjınallerı 2 yıl garantısı vardır clon cıhazların ıse firmanın kendi verdigi garanti si vardır bu kimi 6 ay der kimi 1 yıl der kımıde hıc garantı vermez. bu konu cok kapsamlı bı konu

B

BS Okuru

Misafir
Şifreli kanalları çözmeye gerek yok abi yasal bi kart al share paylaşım yap sende tum kanalları izle sky uk , sky ıtay , Sky Germany vs. , Tabi bunları izlemek istiyorsan önce çanak ayarlarını yapıcaksın bu Multifeed (LNB aparatı) olur ama şu anda en iyisi motorlu yapmak tabi bi cok arkadar motorlu kurmakta zorlanıyor cunkı motorlu canak ayarı cok ınce ayar gerektırıyor motorlu kurmak ıcınde zemın duz bi zemın olması gerekıyor genelde duz bı zemın catıda bulmak zor oldugu ıcın motorlu kurmakda zorlasıyor..
Şifreli kanalları çözmeyi planlıyormusun?

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Şifreli kanalları çözmeye gerek yok abi yasal bi kart al share paylaşım yap sende tum kanalları izle sky uk , sky ıtay , Sky Germany vs. , Tabi bunları izlemek istiyorsan önce çanak ayarlarını yapıcaksın bu Multifeed (LNB aparatı) olur ama şu anda en iyisi motorlu yapmak tabi bi cok arkadar motorlu kurmakta zorlanıyor cunkı motorlu canak ayarı cok ınce ayar gerektırıyor motorlu kurmak ıcınde zemın duz bi zemın olması gerekıyor genelde duz bı zemın catıda bulmak zor oldugu ıcın motorlu kurmakda zorlasıyor..
Ben açıkcası birşey anlamadım.
Yasal kart alıp paylaşmak nasıl bişeydir?
Şifreli kanal diye sorduğum ise belgeseller, filmler vs.
Yakın zamanda biri bir cihaz aldı, server kirası ile HD kanallar artı belgeseller gibi tematik kanalları sorunsuz izliyor. Kanal geçiş hızları da sonderece yüksek.

B

BS Okuru

Misafir
soyle anlatıyım mesela sızın orjınal dsmart bi kartınız var benımde sky italy orjinal kartım var ki keşke olsa :) dreambox cıhazın yada lınux işletim sistemli ve ethernet cıkışlı cıhazların cccam programı sayesınde bazı kodları karsı tarafa vererek hem sız dsmartı hemde sky italy izlemiş olucaksınız bunun adınada kart paylaşımı denir yanı server satısı yapan ınsanların bır cogu bu sekılde yapar ..

Ben açıkcası birşey anlamadım.
Yasal kart alıp paylaşmak nasıl bişeydir?
Şifreli kanal diye sorduğum ise belgeseller, filmler vs.
Yakın zamanda biri bir cihaz aldı, server kirası ile HD kanallar artı belgeseller gibi tematik kanalları sorunsuz izliyor. Kanal geçiş hızları da sonderece yüksek.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
soyle anlatıyım mesela sızın orjınal dsmart bi kartınız var benımde sky italy orjinal kartım var ki keşke olsa :) dreambox cıhazın yada lınux işletim sistemli ve ethernet cıkışlı cıhazların cccam programı sayesınde bazı kodları karsı tarafa vererek hem sız dsmartı hemde sky italy izlemiş olucaksınız bunun adınada kart paylaşımı denir yanı server satısı yapan ınsanların bır cogu bu sekılde yapar ..
Şimdi daha iyi anladım.
Uygulaması içinse mutlaka görmem lazım. :)

B

BS Okuru

Misafir
Daha bir cok ozellıgı var abi mesela dreambox cıhazın kumandasını kaybettınız yada esınız o anda en sevdıgı dızıyı ızlıyor ama sız o dızıyı sevmıyorsunuz bı baska kanaldada mac var onu ızlemek istiyorsunuz dreambox cıhazın arayuzu ıp sını browsıra yazıyorsunuz mesela orjınal dreambox sın arayuzu 192.168.1.2 dır bu ıp browsıra gırdıgınızde karsınıza dreambox cıhazın arayuzu cıkıyor ve kumanda orda gozıkıyor mouse ıle ıstedıgınız kanala gelerek o kanal dırek acılıyor :)

uygulamasınıda bu vıdeodan ızleye bılırsınız..
http://www.youtube.com/watch?v=BD6BsDeW6XY

Şimdi daha iyi anladım.
Uygulaması içinse mutlaka görmem lazım. :)