Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hedef 1 Milyon Amatör Denizci

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
İşlerimin yoğunluğu, sağlık problemleri vs. derken, dosyam hazır olmasına rağmen başvuruyu yapamamıştım. İzinde olduğum için dün hallettim. 200 kişilik listeye ismimi 195. sırada yazabildim ve ancak 19 Nisan'da giriyorum sınava ( kızımın doğum günü, umarım uğurlu gelir :) )

Hala kalabalık var, belli ki talep devam ediyor. Fakat orada da kulak misafiri olduğum kadarıyla forumda konuştuğumuz çekinceleri bir çok kişi taşıyor...
Bizim burda özel olarak eğitim yapıp sınav yaptılar ,
Salı günü girmiştim bir ay içerisinde açıklarlar burdan girenlerin hepsi geçer diye düşünüyorum,
Sorular falan çok basitti şahsen,
Ancak bu kadar cüzi eğitim ile şahsen ben tekne kullanmaya kalkmam.
Elimizde belge olsun ilerleyen zamanda tecrübe edinerek ihtiyaç olur diyerek aldım.
Maalesef yetersiz bir eğitim :(

Belge veriliyor ama mühim olan istatistiklere yansıması diye hareket edildiğini düşünüyorum.
Yoksa bu kadar kişinin 24 metreye kadar tekne alıp kullanması zaten imkansız , :(
Millet sandal kullanamazken tekne için belge :(

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
% 100 haklısınız, zaten verilen 1 saatlik eğitimle tekne kullanmaya kalkacaklardan köşe bucak kaçmak lazım. Kendi adıma konuşayım, ki bu konuda daha önce de belirtmiştim; zaten çalışıyordum sınava, benim için kolaylık olacak, o kadar... Ancak işin tekne kullanma kısmı gerçekten tecrübe ister.

Faryalı

Daimi Üye
Ben araç ehliyetimi 98 yılında alan birisi olarak, araç ehliyetinde bile pek o dönem özen gösterilmiyordu. Arabayı 50 metre bile kullanmamıştım. Şimdi durumlar nasıl acabao_O

pars

Aktif Üye
Herşeyimiz üçkağıt. Eğitim vermeden lisans ver. Tam türk işi.
Eğitim vermeden amatör balıkcı lisansı ver, eğitim vermeden SRC belgesi ver. İmar affı getir tapu ver de ver....

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
Benim uzun zamandır istediğim bir şeydi ve şimdi gerçekleşmiş oldu...yakında belgem de gelirse artık gönül rahatlığıyla tekne bakabilirim...

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu belgeyi almanın bu kadar kolaylaştığını görünce şok oldum.Benim aldığım zamanlarda almak hem çok zor hemde ciddi bir zaman ve emek harcanması gereken bir süreçti.Çünkü altın değerindedir.
Bu evrakı sadece tekne kullanmak için düşünmeyin.!1 sene bu evrakınız bir denizcilik firmasında veya denizcilikle ilgili bir firmada çalışır ise Usta gemici sınavlarına girmeye hak kazanıyorsunuz.Daha sonrası ise kaptanlık sınavı.
Bence mutlaka elinizde bulunsun.
Sorun şu ki zamanında altın değerinde olan ve uzun uğraşlar sonunda elde edilen bu belgenin bu şekilde verilmesi ilerde deniz trafiğinde ne gibi sonuçlar doğurur tahmin etmek zor olmasa gerek.
Alan arkadaşlara şimdiden hayırlı olmasını dilerken,belgeyi aldıktan sonra mümkün olduğunca bu evrak için gereken eğitiminizi kendi çabalarınızla tamamlamanızı öneririm.Çünkü denizin affı yoktur.Sizin ve sevdiklerinizin hayatı buna bağlı olabilir.

Adı
sedat gümüş
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İşlerimin yoğunluğu, sağlık problemleri vs. derken, dosyam hazır olmasına rağmen başvuruyu yapamamıştım. İzinde olduğum için dün hallettim. 200 kişilik listeye ismimi 195. sırada yazabildim ve ancak 19 Nisan'da giriyorum sınava ( kızımın doğum günü, umarım uğurlu gelir :) )

Hala kalabalık var, belli ki talep devam ediyor. Fakat orada da kulak misafiri olduğum kadarıyla forumda konuştuğumuz çekinceleri bir çok kişi taşıyor...
sınav soruları cok kolay rahatlıkla gecersin :)

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif

sınav soruları cok kolay rahatlıkla gecersin :)
Bize verilen eğitimde "Şimdiye kadar sınava giripte kalan olmadı. Kalırsanız bir ilki başarmış olacaksınız" dediler :)
Nitekim sonuçlar açıklandı ve giren herkes belge almaya hak kazandı.