Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hem shore jig hem spin için uygun kamiş

MŞah

Yeni Üye
Adı
Menteş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba arkadaşlar. bir konuda takıldığım için sizlerle fikir alış verişi yapmak istiyorum. ben hem spin için hem shore jig yapmak için yeni bir kamış almak istiyorum. aklımda tam olarak bir model yok ama istediğim orta sertlikte 270 cm 20-60 atarlı ve halka sayısı en az 8 olan bir kamış modeli.halka sayısının fazlalığı daha uzak atış mesefesi sağladığı hakkında bir kaç bilgi okudum.

not: şimdi kullandığım olta kamışı fladen exstra flexx mh 240 cm 10-40 atarlı 6 halkalı.

ama yinede sizin fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.çok teşekkürler

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tam aksine halka sayısının atış mesafesini kısalttığını savunuyorum. 9 halkalı bir kamışta misina makineden çıkarken 9 halkaya birden sürtünme kuvveti uygular, daha az sayıda halka olanlarda sürtünmeye maruz kalan halka sayısı daha az olacağı için misina daha rahat çıkacaktır. Bununla birlikte halkalar ne kadar geniş olursa o kadar az sürtünme uygulanmış olur.

Uygun fiyatlı olarak Okuma Lure Mania 258cm 20-60gr
Okuma Dead Ringer 258 20-60 önerebilirim. Şu anda Lure Mania kullanıyorum bu iş için, son derece uygun sertlikte bir kamıştır.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Jig caster 10-60 kamisla 10-50 arasi sahte ve jigler guzel mesafelere gidiyor.. Savage gear 90gr olan kamisada bakma sansiniz varsa tavsiye ederim.. 170gr olanini hem yemli hem yuksek gramli jigleri atmak icin kullandim.. 20gr civari olan sahtelerde bile verimi oldukca basarili.. Su anda ikinci el bolumunde 20-80 gr atarli sifir shimano lesath kamis var, eger ust segment birsey istersenizde degerlendirebilirsiniz..

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
SAVAGE GEAR MPP-PREDATOR 2.74 CM 90 GR hakkında güzel yorumlar olan bir kamış. İncelemeniz de fayda var bence.

illuminati07

Yeni Üye
Adı
yılmaz
hedef balık ve mera seçimi kamış seçimini de belirleyici olduğunu düşünüyorum. savage mpp 90 gr kamış var spin ve shore jig yapma durumunda yorucu oluyor.

scorpion26

Daimi Üye
Bence ikisi bir arada zor olur. Jig Caster vardı bende. Ağırlıklı spin kullanınca gereksiz ağır geldi ve sattım sonunda.