Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Her Yeni Çıkan Her Sahtenin Mükemmel Av Yapması!!!

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese merhaba,

Şu linkteki yeniler için açılan konudan sonra benim de aklıma bir şey geldi ve paylaşmak istedim (Yeni Başlayana "hedef Balığın Ne" Diye Sormak)

Nispeten aranızda yeniyim. Forumu, paylaşılan bilgileri çok beğendim gerçekten çok deneyimli ve yardımcı olmaya çalışan insanlar var öncelikle bunun için kendi adıma herkese teşekkür ederim. Yeni başlayanlar başta olmak üzere çok iyi deneyime sahip olmayan her insanda gördüğüm en büyük problemi yazmak istedim yeni sayılabilecek insanlara biraz yol göstermek açısından sizin de bunlara katılacağınızı düşünüyorum.

Şimdi herkes balık tutmak istiyor burada tamamız. Herkes olabildiğince büyük balık tutmak istiyor burada da kesinlikle tamamız. Herkes eli boş dönmeden mümkün olduğunca balık tutmak istiyor burada da tamamız :)

Balık işi teknik bilgi, beceri ve ekipman gerektirdiği gibi umuda dayanan bir iştir. Umut ise hayattaki en tehlikeli şeylerden biridir. Her ava gittiğinde, her ava gideceğin sabah uyandığında, her yeni meraya gideceğin anda ve her yeni sahte yemlerde bir umutla başlarsın....

Bu işten para kazanan markalar ve kişiler tabi ki kendi ürünlerini övecekler. Tabi ki mevcutta yüzlerce hatta binlerce iş yapan yemler olmasına karşın sürekli hiç durmadan yeni sahte yemler çıkarıp satmaya çalışacaklar. Yoksa nasıl para kazansınlar. Adam hobiye başladıktan bir kaç ay içinde almış zaten en az 50 tane sahte yem artık çok extrem bir yenilik görmedikçe yeni bir şey alma ihtiyacı duymuyor.

-Yeterli teknik bilgin ve ekipmanın varsa
-Balık varsa
-Kısmetinde varsa -ki kısmetten öte köy yok

Balığını tutuyorsun. Atıyorum kıyı avcılığı için piyasada zaten kendini kanıtlamış çeşitli balıklar için 10-15 adet sahte var onları alsan aslında yeter de artar. Ama sana sürekli bir şey satarak para kazanması gerek firmaların bu doğal bir döngü, bunun içinde bloglar youtuber'lar ile sana yeni çıkardığı ürünleri gösterip onları aşırı iyi olduğunu kabul ettirmeleri lazım. Peki bunu nasıl yapacaklar?

Bu bölümde kesinlikle hedef olarak birini göstermiyorum yanlış anlamayın onlarca yüzlerce kişi örneği var. Atıyorum a kişisi istanbulda değil. Balığın ve özellikle büyük balıkların bol olduğu yerde. Adam açılıyor teknesi ile, balık bulucu radarıyla geliyor balıkların üzerine tüm gün belki 10 saat at çek yaparak yeni yem ile koccaaaman güzel bir balık yakalıyor HOOOP ARKADAŞLAR BAKIN MÜKEMMEL ÇALIŞIYOR. Sonra benim gibi 10 cm istavriti zor gören istanbul'lu alıyor yemi boğazda atıp atıp çekiyor tık yok :) Saatlerce belki de günlerce :) Sonra başlıyorlar vay efendim ben aldım hiç iş yapmadı lanet olsun reklam yapıyorsun vs. diye adamlara saydırmaya :D Yahu youtube videolarında adamlar izmirde açılıp bizim palamut diye tuttuğumuz boyutta istavrit tutuyorlar bunun ötesi yok :D İlk başlarda yok ya dalga geçiyorlar öyle istavrit mi olur diye inanmamıştım bi esprisi var herhalde şaka falan demiştim de sonra gerçekten istavrit olduğunu anlamıştım :hihi:

Birincisi koca koca balıkların olduğu bir yerde radarla balıkları bulduktan sonra atacağınız mantıklı 10 sahteden 8 tanesi ile sabır edip o balığı zaten alırsınız diye düşünüyorum benden çok daha deneyimli arkadaşlar yanlışım var ise lütfen düzeltsin..
İkincisi senin avlandığın yerde öyle balıklar var mı ki tutamayınca isyan ediyorsun?
Adam tekneden salmış sen kıyıdan 30 metre uzaklık 10 metre derinliğe atıp tutmaya çalışıyorsun.
Sen 10 dakikalık bir videoda 2 balık tuttuğunu görüyorsun ama o video bir gün içinde belki 10 saatte çekilmiş yada belki 3 günde çekilmiş? gibi bir sürü etken var.

Ben 11 yılımı profesyonel olarak reklamcılığa verdim her gördüğünüze de duyduğunuza da inanmayın lütfen. Ayrıca şartlar ve imkanlar hiçbir zaman eşit olmaz. Hepsinden öte bu işler kısmet. Mümkün olduğunca hiçbir ticari çıkarı/menfaati olmayan gerçek kullanıcı yorumlarını takip edin. Meralardaki balık tutan insanlarla konuşun, oralarda balık malzemesi satıp sürekli balık tutan insanların yorumlarını alın, yine internette ticari bir çıkarı olmayan deneyimli yüzlerce insanlar var onların deneyimlerini rica edin ve sonucunda mantık çerçevesinde kararınızı yine kendiniz verin.

Balık tutamayınca da kendi içinizi rahatlatmak için tüm suçu sahteyi duyduğunuz kişiye atmayın :harika:

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif