Bildiğiniz gibi yapın, yapmayın demiyorum. Yaşadığım bir olayı örnek vererek, balık kıtlığında yaptığınız şahsen doğru bulmadığımı beyan ediyorum. Benim şahsi fikirlerimi ifade etmiş olmam, sizin bunlara uymanızı zorunlu hale getirmez, kanun değildir. Bildiğiniz gibi yapın, devam edin, kaale almayın lütfen. Dikkat ederseniz, şahsınızı işaret edecek şekilde alıntı yapmamıştım. Kişisel bir şey değildi.
Paylaşanı eleştirenleri anlamıyorum demişsiniz. Sizin zihniyete göre diye devam etmişsiniz. Bunlara istinaden bu üslubu biraz rahatsız edici bulduğumu teessüf ederek bildirmek istiyorum. Şahsiyete ve birebir atışmalara dökülmedikten sonra her türlü fikir beyanının mubah olduğunu, paylaşılabileceğini sonuna kadar savunanlardanım. Kabul etmek zorunda değilsiniz, etmeyiniz zaten etmemişsiniz de. Paylaşım yapın veya yapmayın hatta paylaşım yapın veya yapmayın diyenleri de ister sevin ister sevmeyin ama benim fikirlerim bnei bağlar. Üslubumuza dikkat edelim, ağız tadımız kaçmasın.
Her iki kullanıcıya da vereceğim özet bir cevap ise şudur ki; Balık kıtlığının yaşandığı bir zamanda avlarınızı zaman ve mekan belirterek bildirmiş olmanız, ne yazık ki aç gözlü kimselerin iştahını kabartacaktır. Siz elbette paylaşım yapılmasından ve yeni bir av için bilgi paylaşımının yadsınamaz faydası olduğu görüşündesiniz ama sizin bu iyimser niyetiniz ne yazık ki her çevrede bu şekilde karşılanmıyor. Sizler belki küçük çapta düşünerek kendi avlağınızı ve gururlanarak sunduğunuz kendi avlarınızı burada paylaşıyor olabilirsiniz. Fakat sizin gibi olmayan predator, canavar ruhlu, hatta canice katliam yapan diğer bazı kişiler de burayı takip ediyor ve maddi kazanç uğruna sizin hobi mekanınızı baltalayabileceklerdir.
Nacizane görüşüm budur.
Bundan sonra gelecek yorumlara cevabım yoktur.