Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

HERKESE MERHABA

delikurt1907

Aktif Üye
Adı
demir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
öncelikle aramıza hoşgeldin..bende daha acemiyim gözlemlemelerin çok faydası var tavsiye ederim..youtube sitesinde eğitici bir sürü güzel video var ben hala izliyorum senin de izlemen yararına olur.. denize olta atmadan önce misinanın ucuna sadece kurşun takarak atış çalışman büyük ölçüde geliştirecektir..şimdiden güzel avlar diliyorum...

ozimen26

Üye
Adı
Adnan Çakır
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Atma çekme konusunda sıkıntı yok ;) sıkıntı bu hobi için kullanılan malzemeler,kamış,makina ,yem çeşitleri bir kaç yabancı terim vs.
Ama adı üstünde amatör balıkçıyız (doğru telâffuz ettim mi bilmiyorum).Pek fırsat bulamasam da zevk aldığım bir hobim.

serdalp

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
öncelikle aramıza hoşgeldin..bende daha acemiyim gözlemlemelerin çok faydası var tavsiye ederim..youtube sitesinde eğitici bir sürü güzel video var ben hala izliyorum senin de izlemen yararına olur.. denize olta atmadan önce misinanın ucuna sadece kurşun takarak atış çalışman büyük ölçüde geliştirecektir..şimdiden güzel avlar diliyorum...
merhaba,
tavsiyelerin için teşekkürler :)

serdalp

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Atma çekme konusunda sıkıntı yok ;) sıkıntı bu hobi için kullanılan malzemeler,kamış,makina ,yem çeşitleri bir kaç yabancı terim vs.
Ama adı üstünde amatör balıkçıyız (doğru telâffuz ettim mi bilmiyorum).Pek fırsat bulamasam da zevk aldığım bir hobim.
dediğin gibi ,sıkıntı malzemeler, makine , kamış v.s. halen karar veremedim ve çok karasız kaldım,
bilye önemli diye birşey var, ayrıca bilye değil drag önemli deniyor, bazı makinalar yüksek bilya sayısı var diğerinde az bilye ama aynı para,
tamam anladım sonuçta az bilye olup çok bilyeliden daha rahat çekebildiğin daha kaliteli makineler var.
asıl tıkandığım nokta bu işte, ne alıcam??? bu işi bilmiyorum, bilenlerden tavsiye almaya çalışıyorum.

Adı
Murat T.
Kan Grubu
O Rh Negatif
Hoşgeldiniz. Bu konuda çok deneyimli üstadlar var makina-kamış konusunda yardımcı olacaklardır. Naçizane tavsiyem çok ucuzuna kaçmayın. Boğaz yıpratıcı bir mera çok uğraş ve çaba gerektiriyor. Sizi çok yormaması için, devir sayısı az, drag'ı güçlü (örneğin bir vinç 50 ton kaldırır diğeri 10 ton. 50 ton kaldıran bir vinçle 10 tonu daha rahat kaldırırsınız ) ve surf kafa diye tabir edilen makinalar kullanmanız, makina-kamış kombinasyonunda toplam ağırlığı mümkün olduğunca düşük tutmanız aldığınız zevki arttıracaktır. Boğaz dediğim gibi ayrı bir mera ve biraz ustalık istiyor. Ben de çok usta olduğumdan değil ( ki asla usta olmayacağım her gün yeni birşey öğreniyorum) sadece şimdiye kadar yaşadığım deneyimlerimden yola çıkarak fikir veriyorum. Daha önce de belirtildiği gibi ilk etapta az yoğun yerleri pratik için tercih etmelisiniz. Boğazın çok akıntılı ve yoğun yerlerini tercih ederseniz kesinlikle sorun yaşarsınız. Oltanız 1-2 kere dolanırsa belki birşey demezler ama devamı gelirse sıkıntı yaratabilir. Bu da sizi soğutabilir. Bir meraya gittiğinizde ilk soracağınız sorular kabaca; akıntı var mı?, Hangi yöne doğru? kaç gr kurşunla attınız? şeklinde olmalıdır. Örneğin meradakiler ortalama 150'lik kurşun atarken siz 75 lik atarsanız akıntıda sizin kurşununuz daha fazla sürükleneceğinden denizdeki birkaç oltaya takılabilir.
Asıl sorunuza tekrar gelirsek; kamış-makina kombinasyonunu iyi araştırın ve dediğim gibi bütçenizin alabildiği en iyi kombinasyonu alın. Burada cevap verilebilmesi için ne kadar bütçe ayıracağınızı da belirtirseniz bu konuda benden fersah fersah fazla bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Her daim rastgelsin.