Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hesapta Olmayan Kefaller....

memiş55

Üye
Adı
memişhan
Hesapta Olmayan Kefaller....
Arkadaşlar 20 Mayıs Pazar günü sabah saat 9:00'da çalan telefona uyandım.arayan eniştemdi.birlikte yazlığa gidelim bahçedeki otları çim kesme makinası ile birlikte temizleyelim dedi,derhal kalkıp kahvaltının peşinden 15 dakikalık yolculuktan sonra yazlığa vardık. hemen işlere koyulduk; derken saat 15:00i gösterirken yazlıktaki an komşunun oğlu bağıra bağıra babasını çağırıyordu.Baba yetiş kanalda kefal patlaması var diye.Bende kulakları diktim yanlışmı duydum diye enişteye sordum benim duydumğumun aynısını eniştede teğit etti.ama bir sorun vardı yanımızda hiç bir takım yoktu hepsi evdeydi.enişte yazlığın deposunda eski bir olta olacağını söyledi,o oltayı ararken ben son kıyıyı biçtim.oltayı görür görmez gözlerimdeki mutluluk anlatılmazdı ,tek eksik kefal için gerekli olan solucandı,ama normal toprak solucanı değil tezek solucanı lazımdı,onuda yazlık yolundaki köye gidip hayvan tezeklerinin içinden topladığım solucanlarla soluğu çayda aldım.sonuç mükemmeldi,saat 19:00 gösterirken file yerden kalkmıyordu.yaklaşık 40 adet kefal vardı....

Ekli dosyalar

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bu kefallerin boyu posu nedir.
Tatlı su mudur, tuzlu su mudur?

memiş55

Üye
Adı
memişhan
şeref abi burası çayın denizle buluştuğu nokta yani denizden çaya giren kefaller.deniz yaklaşık avlaktan 50 metre civarıydı.şu an suyun debisi yüksek olduğundan denizle çayın ağzı açık vaziyette.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
şeref abi burası çayın denizle buluştuğu nokta yani denizden çaya giren kefaller.deniz yaklaşık avlaktan 50 metre civarıydı.şu an suyun debisi yüksek olduğundan denizle çayın ağzı açık vaziyette.
Bu şartlarda sizin av amatörlük sınırını fazlasıyla aşmış görünüyor.
Yanılıyormuyum?

memiş55

Üye
Adı
memişhan
şeref abi ne deseniz haklısınız;ilk defa bu kadar bolluk oldu,benim kanaatimce suyun debisinin yüksek olması ve çayın denize dökülen kısmının denize açılması önceleri çay ağzı denize dökülmüyordu yeni açılmış ve balı girmiş başka açıklaması yok abi.

memiş55

Üye
Adı
memişhan
Şeref Abi normalde bugün denize gidecektim,hesapta olmayan işten dolayı gidemedim.ama nasibin önüne hiç geçilmediğinin bir göstergesi abi.

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
canım çekti olsada tutsak, suyunu çıkarsak :)

memiş55

Üye
Adı
memişhan
Hüseyin kardeş buyur gel samsuna kefal avlağına götürebilirim sizi.

MUSA

Aktif Üye
Adı
Musa Karaoğlan
Hemşerim ellerinize sağlık,böylesi ayda yılda bir denk gelir.

Köprüyü tam hatırlayamadım ama tahmin ettim.

Bu arada çapariye istavrit başladı,bilgin olsun.

memiş55

Üye
Adı
memişhan
musa valla bu hafta sonu ekstra yazlık işinden dolayı denize avlağa gidemedim.bu hafta sonu inşallah bir aksilik olmazsa deneyecez.aldığım haberlere göre sinopta mezgit ve istavrit bollaşmış ama yakakent tarafında duymadım hala.