Hey Dostum Bu Lrf Harika Bir Şeymiş...

İki kamış arasında 28 gramlık bir fark var Melih hocam Yamaga 28 gram daha hafif.. sizce lrf disiplini için bu önemli bir fark değilmi? Hissiyat açısından? Dialuna S i almayı düşünüyorum da..

Evet Lrf olsaydı 28gr bir nebze dikkate alınacak bir ağırlık olurdu, 3-21 leri Lrf değil Light Spin için kullanıyoruz, kullandığımız sahteler ve jigler Lrf nin çok çok üzerinde ağırlıklarda, kaldı ki ip&lider ve makinelerimizde öyle. Dolayısıyla aradaki 28 gram lık fark hiçbir önem teşkil etmiyor bize göre. Kullandığım Lrf kamışı 0,1-12gram atarlı olmasına rağmen sadece 62gram ağırlığında mesela.

Evet Lrf olsaydı 28gr bir nebze dikkate alınacak bir ağırlık olurdu, 3-21 leri Lrf değil Light Spin için kullanıyoruz, kullandığımız sahteler ve jigler Lrf nin çok çok üzerinde ağırlıklarda, kaldı ki ip&lider ve makinelerimizde öyle. Dolayısıyla aradaki 28 gram lık fark hiçbir önem teşkil etmiyor bize göre. Kullandığım Lrf kamışı 0,1-12gram atarlı olmasına rağmen sadece 62gram ağırlığında mesela.
O ayrintiyi atlamışım haklısınız kesinlikle lrf değil light spin aralığın da.. Kaçlik makine ile kombinlediniz Dialuna S i?

c olan seri normalinden bir tık kucuk olan kafa degil mi? yoksa o kamisa kafa yapisi buyuk kacmiyormu ?

Kafa çapı normal 3000 lik shimano ile aynı, C kasa kodu gövdenin bir alt ölçüsü yani 2500 lük gövde ile aynı olduğunu gösterir, C kodunun kafa ölçüsüne etkisi yoktur. Şuana kadar bu kombin ile kuşgözü, düğüm, kopma v.s. hiçbir problem yaşamadım. Kafa yapısı büyük değil aksine bu kamış için en uygun ölçü olduğunu düşünüyorum çünkü 2500 lük makine bağladığımda erim bir miktar düştü.

Son düzenleme:
Berkley ürünleri evet çok iyi çok avcı ama isparilere meze olmakta daha çok başarılılar, geçenlerde İzmir de 3 saat te neredeyse 2 paket berkley sandworm hiç oldu Allahtan çantada Fujin baby worm ler vardı da günü kurtardım 🙂 lastik gibi çek çek kopmuyor. 1 dal baby worm ile 🙂 saatlerce avlanırsınız ve avcılıkları da çok iyi ayrıca.

Çantanızda bulunması gereken bir diğer silikon ise Marukyu Power İsome modelleri, bunların L boy olanları çok verimli 11cm olması lazım boyları isterseniz ortadan ikiye kesip kullanabilirsiniz veya tam boy olarak hırsız iğne li de kullanabilirsiniz. Ben geçenlerde Hedef Balık @Hamdi bey den bunların 5cm olanlarından aldım gayet başarılı görünüyor. Özellikle Pembe çok avcı ama bu silikonlarla verim alınamayan meralarda var.

Çantanızda bulundurmanız gereken bir diğer malzeme ise Stoperli hırsız iğne, İspari, Karagöz gibi arkadan tırtıklayan balıklarda çok yüksek oranda avcılığınızı arttırırsınız, benim vazgeçilmezlerim arasındadır hırsız iğneler.

Bahsettiklerim ile ilgili bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum:

Berkley lerin soğuk mezeye dönüşmüş hali 🙂

98566 dosyayı görüntüle 98567 dosyayı görüntüle

Hırsız iğne ile yakalanmış balıklar, fotoğrafın biri zaten hırsız iğne balığın ağzında iken çekildi ve silikon yukarıda bahsettiğim Fujin Baby Worm Turuncu rengi.

98568 dosyayı görüntüle 98569 dosyayı görüntüle 98570 dosyayı görüntüle 98571 dosyayı görüntüle 98572 dosyayı görüntüle

Silikonun büyüklüğüne göre 7-8 numaralarını kullanabilirsiniz, 6 numara bir tık büyük gelebiliyor. Eğer bağlamayı biliyorsanız kendiniz yapın çünkü fotoğrafını paylaştığım hırsız iğnenin ipleri ile ilgili kopma problemleri yaşıyorum, zamanında almıştım çokça ama bittiği zaman bu markadan tekrar almam.

98573 dosyayı görüntüle

Veee benim için Lrf setimin en vazgeçilmez parçası olan ve stoğumda 10 adet tuttuğum en sevdiğim ve en verim aldığım sahtelerimden biri 🙂

Duo TotoShad 48S CCC0312 Gold Shrimp

98574 dosyayı görüntüle

ispari ye kesin hırsızla çare buldum özellikle isome çok avcı bir o kadarda narin bir silikon ben fudo 10 numara kullanıyorum hırsızda 8 cm lik çok fazla ispari var meramda bildiğiniz yağmacı bir balık

Duo TotoShad 48S CCC0312 Gold Shrimp bunun metini çok duydum silikondan bir vazgeçemedim sert sahteler denemek nasip olmadı yazdım bunu.

pembe ler genelde iskorpit ve istavrit için biçilmiş kaftan diyebilirim yummy ye gelince evet unuttuğum bir silikon çantamda var ama o kokusu varya aklımı alıyor kendinin bende iskorpit ve istavrit skoru var 1 adet eşkina aldı benim meram da neden se karagöz sargoz lar yummy ye cevap vermiyor var mıdır yummy ile böyle bir tecrübeniz.

ispari ye kesin hırsızla çare buldum özellikle isome çok avcı bir o kadarda narin bir silikon ben fudo 10 numara kullanıyorum hırsızda 8 cm lik çok fazla ispari var meramda bildiğiniz yağmacı bir balık

Duo TotoShad 48S CCC0312 Gold Shrimp bunun metini çok duydum silikondan bir vazgeçemedim sert sahteler denemek nasip olmadı yazdım bunu.

pembe ler genelde iskorpit ve istavrit için biçilmiş kaftan diyebilirim yummy ye gelince evet unuttuğum bir silikon çantamda var ama o kokusu varya aklımı alıyor kendinin bende iskorpit ve istavrit skoru var 1 adet eşkina aldı benim meram da neden se karagöz sargoz lar yummy ye cevap vermiyor var mıdır yummy ile böyle bir tecrübeniz.

Çantamda yummy nin her rengi olmasına rağmen kokusundan dolayı elimi sürmek istemediğim için çok fazla kullanmayı tercih etmiyorum, arkadaşım geçenlerde tatlı suda denedi ve deli gibi perch aldı yummy ile 🙂. Ağırlıklı olarak izmir civarı meralarda lrf yaptığım için fotoğraflarımda gördüğünüz üzere kaba lidaki ve çupra balığı yakalama ihtimali çok fazla o yüzden 10 numara hırsız av yaptığım merada çok küçük kalıyor. CCC0312 yi yazma direk al 🙂 geçen sene piyasada bitince millet facebookta tanesini 150tl ye sattı, al bir kaç tane bulunsun bence.

Çantamda yummy nin her rengi olmasına rağmen kokusundan dolayı elimi sürmek istemediğim için çok fazla kullanmayı tercih etmiyorum, arkadaşım geçenlerde tatlı suda denedi ve deli gibi perch aldı yummy ile 🙂. Ağırlıklı olarak izmir civarı meralarda lrf yaptığım için fotoğraflarımda gördüğünüz üzere kaba lidaki ve çupra balığı yakalama ihtimali çok fazla o yüzden 10 numara hırsız av yaptığım merada çok küçük kalıyor. CCC0312 yi yazma direk al 🙂 geçen sene piyasada bitince millet facebookta tanesini 150tl ye sattı, al bir kaç tane bulunsun bence.

eyvallah teşekkür ederim bizim meralar herzaman marmara istanbul da nekadar kaya var hepsinde keçi gibi geziyoruz toto yu araştıralım 🙂

Kafa çapı normal 3000 lik shimano ile aynı, C kasa kodu gövdenin bir alt ölçüsü yani 2500 lük gövde ile aynı olduğunu gösterir, C kodunun kafa ölçüsüne etkisi yoktur. Şuana kadar bu kombin ile kuşgözü, düğüm, kopma v.s. hiçbir problem yaşamadım. Kafa yapısı büyük değil aksine bu kamış için en uygun ölçü olduğunu düşünüyorum çünkü 2500 lük makine bağladığımda erim bir miktar düştü.
anladim.

Back