Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hezimet[emoji853]

Ebayseckin

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, ismim erdal. Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 1 yıldır kendi çapımda balık tutmak için uğraş veriyorum. Öncelikle internetten bir olta seti aldım. Karidesleri iğneye takıp takıp atarken ilerleyen zamanlarda sahte balıkla bir iki deneme yapıp küçük balıklar tutunca spin tarzında balık tutmaya yöneldim. Yıllık iznim başlamadan okuma g force 2 parca 2.70 kamış, okuma makine ve berkley 0.20 misina üçlüsünü aldım. Hasretle beklediğim o gün geldi ve denize oltayı salladım 3 5 at çekten sonra sahtem denize gitti. Bir gün sonra yine aynı durum iki günde iki sahtemi denize bıraktım. Daha önce eski olta ve makine ile 100 lerce at cek yaptım böyle bişi olmamıştı:/
Nerede yanlış yapıyor olabilirim yardım lütfen

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

karub34

Üye
Adı
Burak İlgün
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aramıza hoş geldiniz. Kamışın fincanlarını kontrol et derim.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hoşgeldiniz erdal bey vende bu sorunu başlarda çok yaşadım muhtemwlen daha önceki misinanız monofilement mİsina idi şuan sanıyorum berkley ip kulanıyorsunuz eğer öyle ise ip belli bir atıştan sonra esneme miktarı çok az olduğu için deforme oluyor buda atış esnasında patlamasına sebep oluyor ben bunu yaşadım çözümü ipin önüne mono misinadan ipten daha kalın tercih ediyorum 1m civarı bir lider bağlamakta buldum emin olun çok faydasını görüceksiniz denemenizi tavsiye ederim

Ebayseckin

Yeni Üye
Hoşbulduk çok tşk ederim.fincanları kontrol ettiğimde kesik izleri gördüm şimdi.ip misina kullanmıyorum.

Uygr

Aktif Üye
Adı
Uygar
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hocam hoş geldiniz. Geçen sene ben baya bir sahte bıraktım denize.
Bendeki neden düğüm oluşması ve atış yaparken boşalan misininan bu düğüme takılarak fren yapması.

Daha önce yazmıştım foruma. belki size de bir yardımı olur.
Atış Anında Sahtenin Kopması

Ebayseckin

Yeni Üye
Sağolun arkadaşlar sizlerle birlikte olmak güzel duygu aynı duyguları paylaşan aile ortamı var forumda burada olmaktan bende çok mutluyum. Benimkinin kamıştan kaynaklandığını düşünüyorum en üstteki fincanda misinamın hasar görmemesi için tasarlanan kısım biraz içerde kalmış, yuvayı tutan plastik kısım misina ile temas ediyor. Ya tamir edicem ya da yeni bir kamış alıcam. Bu kamış benim için baya sıkıntı oldu zaten iki parça kamışı taşımak baya sıkıntı imiş benim için teleskopik kamışlar daha iyi olacakdeğişim için bahanem oldu en azından. Yardımlarınız için çok sağolun

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Sahte kayıpları maalesef hepimizin başında olan bir dert.
Özellikle ilk dönemlerde daha fazla olsa da zamanla nadir seviyelerine kadar azalıyor ama asla bitmiyor..:)

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hoş geldiniz... Sahte başlıca kayıplarından biri videoda mevcut... Benim ilk aklıma gelen bu... Daha başka sebepleri de olabilir tabiki..