Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İki spin kamış arasında kaldım yardım

Rotasiz Kaptan

Aktif Üye
Adı
hakan
Aksiyon vermeye gerek yok abi mantik olarakta dusunursek sert kamisla avlanirken makinadaki sarma hiziniza gore kasik suda daha keskin ve ani aksiyonlar alir. Esnek kamista sarma hizinizi ne kadar degistirsenizde kamisin esnekligi sayesinde kasigin ani ve keskin aksiyonlarini emer. Buda avda farkediyo demekki ben yasei kamisla hic balik alamazken kardesim catana kamisla aliyodu. Bu belki yanilgidir ama lufer mevsimi baslayinca tekrar deneyip gorucem abi. Bide kendi gorusum olarak soyle bisey daha eklemek istiyorum. Balikta en onemli unsur bence kamistir. Kamis nekadar kaliteliyse okadar is yapar. En iyi kamisa stella makinede takilsa 100 liralik makinede takilsa tutacagi baligi yine tutar insan. Ancak kotu ucuz bir kamisa stella makineyi taksanda is yapmaz. Tabi senin gibi tecrubeli abilerimiz daha iyi bilir. Soylediklerim ukalalik ve cok bilmislik olarak algilansin istemem. Benimki tecrubeden ziyade mantiga dayali soylemler abi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

YEKTA

Daimi Üye
Adı
YEKTA
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aksiyon vermeye gerek yok abi mantik olarakta dusunursek sert kamisla avlanirken makinadaki sarma hiziniza gore kasik suda daha keskin ve ani aksiyonlar alir. Esnek kamista sarma hizinizi ne kadar degistirsenizde kamisin esnekligi sayesinde kasigin ani ve keskin aksiyonlarini emer. Buda avda farkediyo demekki ben yasei kamisla hic balik alamazken kardesim catana kamisla aliyodu. Bu belki yanilgidir ama lufer mevsimi baslayinca tekrar deneyip gorucem abi. Bide kendi gorusum olarak soyle bisey daha eklemek istiyorum. Balikta en onemli unsur bence kamistir. Kamis nekadar kaliteliyse okadar is yapar. En iyi kamisa stella makinede takilsa 100 liralik makinede takilsa tutacagi baligi yine tutar insan. Ancak kotu ucuz bir kamisa stella makineyi taksanda is yapmaz. Tabi senin gibi tecrubeli abilerimiz daha iyi bilir. Soylediklerim ukalalik ve cok bilmislik olarak algilansin istemem. Benimki tecrubeden ziyade mantiga dayali soylemler abi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
sende haklısın ne diyim

frenist

Daimi Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben gelir gelmez aldim kullandim on numara kamis.

Konu sahibi arkadaşada okuma helioslara bakması tavsiye ederim.

Bende 2.40 15-45 atarlısı mevcut 15 g. İle 30 g. Arası rapala atıyorum genellikle ve şunu gönūl rahatlığıyla söylüyebilirim ki en iyi ve elimden düşürmediğim ve düşürmeyeceğim kamış...

Üstelik fuji k tipi misina klavuzuyla ve 40 ton karbon kalitesiyle bahsedilen kamìşlardan bir kaç adım önde gözüküyo bence.
Denk gelirsek bir iki atış yaparım o halde Gökhan :) ben 2.70 düşünüyordum.

AbdullahS

Aktif Üye
Ve sonuç olarak shimano yasei red sea bass 270 10-50gr aldım... Makine ise forumdan adnan abiden shimano aernos 3000 sfa aldım. Kamış gerçekten çok hoş ve sağlamlık olarak ise insana güven veriyor.

yigitkaya

Üye
Abdullah yeni kamışın hayırlı olsun. Yasei red sea bass 270 yaklaşık bir yıldır kullandığım bir kamış. Tekirdağ meralarına uygun, hızlı aksiyonlu ve oralarda karşına çıkabilecek trofe levreklerle güle oynaya baş edebilecek bir kamış. Eksi diyebileceğim tek yönü sap uzunluğu. Sapı bir 10cm daha uzun olsaydı tadından yenmezdi.

AbdullahS

Aktif Üye
Sağol Yiğit. Akşam bi yarım saat deneme fırsatım oldu tam bi levrek kamışı gerçekten uzağa erim mesafesidr süper. Gerçi yeni aldım diye vede fazla vaktim yok diye çok zorlmadım kamışı. Belkide dahada uzağa atabilirim sahteleri. İlk izlenimim en ufacık dalgayı bile hissettiriyor çok beğendim kısacası herkeze tavsiye ederim...

yigitkaya

Üye
Kamış tam performansını aslında 25gr üzeri sahtelerde gösteriyor. Elinde varsa eğer Savagear Panic Prey gibi bir sahteyle mesafe denemesi yap istersen :)

Aynı zamanda iskele mendirek üzeri gibi yerlerden hafif yemli avcılıkta da çok keyifli.