Herkese merhaba. Dün facebook grubunda tanıştığım Mehmet abi ile ilk LRF avımı gerçekleştirdim. Çok keyifli bir avdı. Kendisi bana her konuda çok yardımcı oldu. Jighead'ime ilk önce mebarunun beyaz ucuz bir silikonunu taktım. Mehmet abi isome ile balık alınca hemen benim oltamada isome taktı ve isome çalışmaya başladı. İlk avımda 2 ispari 2 istavrit yakalayabildim. İsparinin biri ufak olduğu için denize iade ettik. Oltaya vuran ilk balık ispariydi. Jighead arada ufak ufak takılıyordu ispari vurduğunda ben yine takıldı sandım fakat daha sonra ard arda gelen vuruşlarla balık olduğunu anladım ve makinayı sarmaya başladım. Gerçekten çok keyifliydi. Av dışında 2-3 de vuruş aldım bunları takılma sandığım için tasmalama yapmadım ve bu yüzden kaçtı belkide birkaç balık. Buda tecrübesizliğimden oldu. Mehmet abi 3 istavrit 2-3 ispari aldı ufakları iade ettik. Gecenin canavarı mehmet abiden geldi ve iyi boyda bir iskorpit aldı onuda dikkatlice çıkardıktan sonra denize iade ettik. Avımız yaklaşık 3 saat sürdü. 3-4 farklı yerde denemeler yaptık. İyiki başlamışım diyorum ama şunu gördümki bu iş videolardaki gibi olmuyor pek. Kolay gibi gözüküyordu herşey ama elime oltayı alınca öyle olmadığını anladım. Bu iş bol bol pratik ve emek istiyor. İNŞAALLAH zamanla daha iyi olacağım. Kamış hissiyatını sormak isteyenlerede şunu diyeyim. Dün ilk heyecandan ne yaptığımı jigheadi hissedebiliyormuyum bunları farkedemedim
Birkaç av sonra inceleme yazısı paylaşacağım. Hepinize rastgelsin.
2 tane sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-)İspari ile ilgili ufak diyen bir abimiz oldu. Ben yasal boy sınırlarında ispari ve iskorpit balığı ile ilgili bir bilgi göremedim beni bu konuda aydınlatırmısınız birdahakine daha dikkatli olayım.
2-) Av sonrası ekipman bakımı nasıl olmalı farkli farkli videolar var internette. Kamışı makineden ayırdım. Kamışı nemli bir bezle silip kuru bez ile üstünden geçtim. Makinanında ip sarılı kısmını suyu az açıp elimle ovaram temizledim. Birde ipin kılavuzdan geçtiği yere su tutup elimle oradaki parçayı hareket ettirdim ve sonra kuruladım. Aklımda kılavuzdan ipin geçtiği yeri yıkadığım için orada yağ varsa gitmişmidir meselei takıldı. Yanlış veya eksik yaptığım bir yer varsa doğrusunu anlatır mısınız?
Takım bilgisi;
- Okuma fuel spin 0-8 gr
- Okuma aria 20
- Kendo dynema x4 0.06
- Linesystem 0.16 FC lider
- Jighead ve silikon avın neredeyse tamamında cultiva 2 yada 2.5 gr gibi birşeydi. Silikon ise isome pembe L.
2 tane sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-)İspari ile ilgili ufak diyen bir abimiz oldu. Ben yasal boy sınırlarında ispari ve iskorpit balığı ile ilgili bir bilgi göremedim beni bu konuda aydınlatırmısınız birdahakine daha dikkatli olayım.
2-) Av sonrası ekipman bakımı nasıl olmalı farkli farkli videolar var internette. Kamışı makineden ayırdım. Kamışı nemli bir bezle silip kuru bez ile üstünden geçtim. Makinanında ip sarılı kısmını suyu az açıp elimle ovaram temizledim. Birde ipin kılavuzdan geçtiği yere su tutup elimle oradaki parçayı hareket ettirdim ve sonra kuruladım. Aklımda kılavuzdan ipin geçtiği yeri yıkadığım için orada yağ varsa gitmişmidir meselei takıldı. Yanlış veya eksik yaptığım bir yer varsa doğrusunu anlatır mısınız?
Takım bilgisi;
- Okuma fuel spin 0-8 gr
- Okuma aria 20
- Kendo dynema x4 0.06
- Linesystem 0.16 FC lider
- Jighead ve silikon avın neredeyse tamamında cultiva 2 yada 2.5 gr gibi birşeydi. Silikon ise isome pembe L.
Ekli dosyalar
-
79.6 KB Görüntüleme: 180
-
142.6 KB Görüntüleme: 187
-
130.8 KB Görüntüleme: 188
-
57.5 KB Görüntüleme: 194
-
48.7 KB Görüntüleme: 184