shimano catana BX 270 MH 15-40 gr. almayı düşünüyorum. daha önce hiç at-çek yapmadım.ege de kıyıdan ve mendirekten at-çek yapmayı düşünüyorum. kamışın boyu konusunda kimi 3.00 m önerirken kimi ise 2.10- 2.40 m öneriyor.videolar da gördüğüm hep kısa kamışlar. 2.70 m için ne dersiniz. en önemli sorum ise az yer kapladığı için teleskopik olsun istiyorum. teleskopik ile spin olmaz diye yorum yapanlar ne kadar haklı; teleskopik spin kamışı olanlar lütfen tecrübelerini aktarsın. teşekkürler.
Selamlar Zeki bey,
Öncelikle kamışın illaki parçalı olmasına gerek yok.Ancak,çok parçalı teleskopik kamışların performansı, az parçalı yada ayrılabilir 2 parçalılar kadar olmaz.Bunun nedeni iç içe geçen parçaların atış anında eğilme ve aktarma gücünü tek yada iki parçalılar gibi dengeli dağılamaması.
Tabiki bazı markaların bazı modelleri teleskopik olmasına karşın verimleri iki parçalılara yakındır .
Av esnasında çokda fark edilemeyecek olan bu durum, zaman içindeki kullanım,sağlamlık ve mücadelede verdiği güvenle ortaya çıkar.
Kamış boyu ise kişinin avlağı ve tekniği ile alakalıdır.Suya sıfır kumsaldan yada suya girip avlanan birini kısa kamışa ihtiyacı olurken,kayalık sahil boyunca yada iskele ve benzeri yerlerde avlanan birinin nispeten biraz daha uzun kamışa ihtiyacı olur..
Özetle;Eğer taşıma sıkıntısı işkenceye dönmeyecekse parçalı kamış almanızı önerebilirim.Eğer tercihiniz teleskopikten yana olacaksa en azında 3 parçalı bir kamışı tercih etmenizi öneririm.2,70 bir kamış için 3 parçalı teleskopik kamış 90cm ciivarı kapalı boya denkgelir..