Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnternette balık avı malezemesi satan siteler ile karşılaşılan sorunlar.

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkürler ederim, kaç yıldır hep yanımda oldunuz :)
Sevgili Hamdi,
Ben ve arkadaşlarımın desteği sürecek. Yakında istediğim malzemelerin listesini sana göndereceğim. Bazıları sizin sitede yok. Fakat tedarik edebileceğini düşünüyorum. Bir kaç malzemede ikilemde kaldım. Kararlaştırınca seni yine yoracağım :)

Bu arada telefonu denize düşürünce senin numaranı kaybettim. Özelden gönderebilirsen sevinirim.

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Sevgili Hamdi,
Ben ve arkadaşlarımın desteği sürecek. Yakında istediğim malzemelerin listesini sana göndereceğim. Bazıları sizin sitede yok. Fakat tedarik edebileceğini düşünüyorum. Bir kaç malzemede ikilemde kaldım. Kararlaştırınca seni yine yoracağım :)

Bu arada telefonu denize düşürünce senin numaranı kaybettim. Özelden gönderebilirsen sevinirim.
Her zaman yardımcı olurum tabiki :) Siteye Giremediğim ürünlerde oluyor mutlaka sorun :)

Telefonum : 0532 778 80 98

pars

Aktif Üye
Direk stoktan satış yapan siteler var arkadaşlar. Onlarca ürün aldım, bu üç siteden hiç sorun yaşamadım. İnanmıyacaksınız belki avpazarim.com sitesindekiler ile hiç tanışmadım. Ödeme yapmadan siparişleri ertesi gün kapıda buluyorum. Beğenmediğim bir ürünü de geri göndermek istedim, ben iadeyi kargoya vermeden istediğim diğer ürünü kargoya verdiler.

www.vurguncapari.com---> dürüst satıcı, çeşit az ancak en iyiler var.
www.avpazarim.com----->eğer istediğim ürün ellerinde varsa ilk tercihim.
www.seafari.com-----> stoktan satış, sorun yaşamadım.

Sorun yaşadıklarım:
Avmarketi---> web sayfasındaki stoklar doğru değil.
spotbalık-----> web sayfasındaki stoklar gerçek değil
hazirolta------>web sayfasındaki stoklar gerçek değil
caglarav----->web sayfasındaki stoklar gerçek değil. Stokta yoksa daha iyisini gönderip gönül almayı biliyorlar.
bunun dışında ozseray, mutlubalıkcılık, nippon gibi bir iki kez alışveriş yapıp yorum yapamayacağım siteler de mevcut.
Ebay dan ise pozitif feedback almış, puanı yüksek satıcıları kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım.

Ensar49

Üye
Adı
Ensar
telefonla sorunca stokta var diyorlar ama para çekildikten sonra kusura bakmayın diyorlar.shimano kamış istiyorsun kargodan remixon kamış çıkıyor.bizzat yaşadım.

en güzeli çin.

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Direk stoktan satış yapan siteler var arkadaşlar. Onlarca ürün aldım, bu üç siteden hiç sorun yaşamadım. İnanmıyacaksınız belki avpazarim.com sitesindekiler ile hiç tanışmadım. Ödeme yapmadan siparişleri ertesi gün kapıda buluyorum. Beğenmediğim bir ürünü de geri göndermek istedim, ben iadeyi kargoya vermeden istediğim diğer ürünü kargoya verdiler.

Sorun yaşadıklarım:
caglarav----->web sayfasındaki stoklar gerçek değil. Stokta yoksa daha iyisini gönderip gönül almayı biliyorlar.
bunun dışında ozseray, mutlubalıkcılık, nippon gibi bir iki kez alışveriş yapıp yorum yapamayacağım siteler de mevcut.
Ebay dan ise pozitif feedback almış, puanı yüksek satıcıları kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım.
Bugün nerdeyse tüm internet şirketlerinin elinde sadece belli ürünlerin stoğu var. 0 stokla kimse çalışmıyor. Ama stokları genelde satan ürünlerden oluşuyor, bu sadece balık malzemelerinde değil, her çeşit üründe böyle. Diğer ürünlerde ürün hemen toptancıdan sipariş edilir, ertesi gün kendilerinde olur ve 2 gün sonra müşteride olur. Fakat bu plan Türkiyede zor tutuyor. Çünkü toptancıyla stok eşleştiren bir program yok, yani herkes toptancıdan alacağını varsaydığı bir ürünü satıyor. Fakat Türkiyedeki toptacılarında elindeki mal çok sınırlı olduğu için, toptancı kalmadı diyor. Ürünün alındığı şirkette müşteriye elimizde kalmadı diye dönüş yapıyor. Fakat ürün zaten hiç bir zaman stoğunda yoktu, sadece istediği zaman alabileceğini varsayıyordu.

Ebayde vs. satış yapan iyi satıcılardada tüm ürün stokları yok, fakat toptancıyla stok eşlemesi yapan programla çalıştıkları için sorun yaşanmıyor. Yani aslında ürün direkt toptancının stoğundan satılıyor. Durum bundan ibaret.

Şimdi burdaki müşteri tabi ürünü kredi kartına taksitle vs. almışsa mağdur durumda kalıyor.

kerem03

Aktif Üye
Adı
KEREM ÇETİNKAYA
Kan Grubu
A Rh Negatif

Sorun yaşadıklarım:
aynen katılıyorum, sabahsuyu hedefbalik biryer daha vardı hatırlamadım sorunsuz.çinden verdiğim bir siparişin iki haftada kapıma geldiğinde adanadan verdiğim sipariş daha vitamindi :) telefonda ahbap olduk adamla, abi şu eksik yarın çıkıyor bla bla.. 10 günü geçmiş arıyor tamamladık abi diye.neyi tamamladınız dedim ben hatırlamıyorum ne istediğimi.ama spotbalık rezil.stok yok , üstüste 3 defa kargoda iki yada üç ürün eksik çıktı.tüm ürünler faturada var kutuyu açıyorum eksik.üstelik 10 günde geldiği halde.ne aldığımı unutuyorum kargo gelene dek.aradım sordum kasıtlım yapıyorsunuz bunu bana yoksa herkese aynı muamele mi diye.birde fırça yedim 'gönderecez kardeşim bee' diye.şimdi düşününce ne kaşıntım vardıysa ordan almaya devam etmişim bide :)

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Kredi kartı iade sistemi artık çok kolay aslında.

Hedef Balık olarak kullandığımız sistemde 30 tl aldın 2 tl geri vermen gerek 2 tl için bile iade yapabiliyoruz. Yada hepsini iade anında yapabiliyoruz 3 gün içinde müşteri hesabına geçiyor. Böylelikle bir hata oldu ise bile, yerine başka bir şey almana gerek kalmadan sadece eksik tutarı iade edilebiliyor.

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Stok konusu ise sizlerin de bahsettiğiniz gibi en çok problemin olduğu bir durum.

Kendi stoğun da bile olsa Online satış dışında satışlarda olduğu için anlık düşmeyi unutulduğu an stok hatası başlıyor ve müşteri sorana kadar farkedilemiye biliyor.

Bazı stoklar ise toptancı firmanın stoğumuz güvenlidir demesi ile siteye ekliyorsun bu seferde onların stoğunda Problem olduğu anda bu süreç tüketiciye kadar yansıyor.

Alt yapı olarak yazılım firmaları tam olarak bu çözümü sağlayacak sağlam bir Program da yapmış değil.

İletişim de olarak ürünü alıp kimseyi üzmemek lazım.

Hata olabilir ama bu hatayı başka bir hata ile örtmek en büyük hata olur..

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Stok konusu ise sizlerin de bahsettiğiniz gibi en çok problemin olduğu bir durum.

Kendi stoğun da bile olsa Online satış dışında satışlarda olduğu için anlık düşmeyi unutulduğu an stok hatası başlıyor ve müşteri sorana kadar farkedilemiye biliyor.

Bazı stoklar ise toptancı firmanın stoğumuz güvenlidir demesi ile siteye ekliyorsun bu seferde onların stoğunda Problem olduğu anda bu süreç tüketiciye kadar yansıyor.

Alt yapı olarak yazılım firmaları tam olarak bu çözümü sağlayacak sağlam bir Program da yapmış değil.

İletişim de olarak ürünü alıp kimseyi üzmemek lazım.

Hata olabilir ama bu hatayı başka bir hata ile örtmek en büyük hata olur..
Program var tabiki ücretli ve azda değil ücretleri. Ama biz genel olarak elimizle tutmadığımız, fiziksel fonksiyonu olmayan şeylere para vermeyi sevmediğimiz için, hiç kimse kullanmıyor. Durum nasılsa idare ediliyor, müşteri anlayışlı, satıcı anlayışlı. Zaten kimsede hakkını aramaz, def'ü bela der geçer. Zaten arasada herkes ona güler, hakimin karşısına çıksa hakim derki mahkemeyi böyle ufak nedenlemi meşgul ediyorsun. O yüzden bu durum daha yıllarca devam eder. Oysa demokrasi, hak ve hukuk nerde başlar... En alttaki taşda başlamazsa, üstteki taşların hali ne olur?