Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İP Misina için öneri !!!

mepst

Aktif Üye
merhaba forum üyeleri.
aklıma şöyle bir şey geldi.
örgü misinalar su tutmama özelliklerini kaybetmeye başladıklarında, bu misinayı soğuk parafin den geçirsek olur mu.
soğuk parafin derken bildiğimiz mumda olur zannediyorum.
mum ip misinaya güzelce sürterek mumlanmasını sağlamak gibi ve mumlanan misina suyu tutmama özelliği kazanır.

Triko ile uğraşanlar bilir demek istediğimi. dokunmadan öce ipler mumlanarak aktarılır, makine daha rahat çalışsın diye...

Moderatör tarafında düzenlendi:

mepst

Aktif Üye
bu konu hakkında bir fikir sahibi yok mu acaba...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Benim bir fikrim yok açıkçası... :(
Spin avcılığında misinanın su tutmaması önemli ama ağır kurşunlarla yapılan avlarda bu özelliğin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum.

mepst

Aktif Üye
bendeki ip misanayı denedim.
gayet güzel oldu. sanırım işe yarayacak.
ip misinasından memnun olmayan varsa (su tuttuğu için) deneyebilir.
yorumunu yapabilir.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Su tutmaktan kasıt nedir? İp misinalarda kullanılan dyneema iplikler, monofil misina gibi su tutmaz. Daha hafif olmasından dolayı akıntıdan daha çok etkilenmesinden söz ediyorsan ona çare yok. İlk çıkan ip misinalar zaten mumsu bir maddeyle kaplıydı ve zamanla aşınıyorlardı. Daha modern ip misinalarda böyle bir sorun yok. Biraz daha paraya kıyıp kaliteye yönelmek lazım.

mepst

Aktif Üye
Benim şuan kullandığım power pro
fakat uzun zamandan beri kullanıyorum.
benim ilk aldığım gibi performas yok gibiydi. Şimdi mumladım ilk aldığım gibi daha güzelkullanışlı oldu.
denemekte fayda var.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
misinayı ters yüz etmeyi denediniz mi? Makinede suya girmeyen misinanın alt kısmını, üste gelecek şekilde değiştirmeyi yani? Biz aşınan ip misinalarda ilk olarak bunu yapıyorduk.

mepst

Aktif Üye
misinayı ters yüz etmeyi denediniz mi? Makinede suya girmeyen misinanın alt kısmını, üste gelecek şekilde değiştirmeyi yani? Biz aşınan ip misinalarda ilk olarak bunu yapıyorduk.
tabi tersyuz ediyorum.
ben genelde ipi kullandiktan sonra tatli suda bekletiyorum. tekrar kullanirken de tersini sariyorum. oyuzden ip dengeli bir sekilde asiniyor.