Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ip Misina Için Yardım

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Wily 4 Kat İp Misina 100 m Yeşil

Portfish Bango 4 Kat İp Misina 150 m Ebruli

Kendo Dynema 4 Örgü 250Mt (Green)

Sufix Gyro Braid İp Olta Misinası 100m

Remixon Fusion X4 150m İp Misina

12632 022 BALZER 4 KAT PE 14 KG 150 MT 022 MM

Nippon Reactor İp Misina 100 mt

Lineaeffe 150 mt 4 örgü yeşil ip(Made in Japan)

Powerline 4 Kat 250 mt örgü ip

Fladen Maxximus Braid Pe Örgü Misina 100M
Mono misindan kurtulmak istiyorum artık
Spin için 100 150 metre ip yeterli midir yoksa 300 metre ip mi olması lazım yukardakilerinde hangilerini tavsiye edersiniz ustalar makinam okuma dead ringer 40 kamışımda
Okuma dead ringer 256 metre 12 45 atarlı
Teşekkürler

Son düzenleme:

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Kimse yok herhalde bilgi verebilecek

PolatA.

Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kardeşim avlandigin mera ve balik türüne göre değişir, makinenin kalamasini zorlayan balik varsa meranda 100m misinani bitirebilir. Ayrıca makinene 100 150 m ip misina yetmez altına dolgu yapman gerekecek mono misinadan. Forumdaki ustadlar daha iyi bilir ancak benim görüşüm altina dolgu yaparaktan 0.16mm gecmeyecek sekilde 150m lik ip misina kullanmani tavsiye ederim. Hangi marka dersen de kendo 4x 0.16mm ip misina kullandim, forumlari arastirarak almistim ben cok memnun kalmadim. Fiyat sıkıntın yoksa ve balıkçılıkla hep ugrasicam dersen shimano nun kairiki serisinden 8x 0.13mm yada 0.15mm misinasini öneririm, bu fiyatlar fazla geliyor dersen wily de uzmez seni.

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Kardeşim avlandigin mera ve balik türüne göre değişir, makinenin kalamasini zorlayan balik varsa meranda 100m misinani bitirebilir. Ayrıca makinene 100 150 m ip misina yetmez altına dolgu yapman gerekecek mono misinadan. Forumdaki ustadlar daha iyi bilir ancak benim görüşüm altina dolgu yaparaktan 0.16mm gecmeyecek sekilde 150m lik ip misina kullanmani tavsiye ederim. Hangi marka dersen de kendo 4x 0.16mm ip misina kullandim, forumlari arastirarak almistim ben cok memnun kalmadim. Fiyat sıkıntın yoksa ve balıkçılıkla hep ugrasicam dersen shimano nun kairiki serisinden 8x 0.13mm yada 0.15mm misinasini öneririm, bu fiyatlar fazla geliyor dersen wily de uzmez seni.
Fiyat sıkıntım var işte abi o yüzden zaten makinada mono misina var dolgu için yapabilirim

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
İyi pazarlar sevgili hobidasim,

link verdigin misinalar arasindan bir tek kendoyu kullanmisligim var,

kendo bir cok urunu ile tam bir fiyat/performans sampiyonu olsa da ipte sinifta kalmis diye dusunuyorum.

ben bu ipi ceymar 40’la kullandim,
benim deneyimime gore ipi tavsiye etmem,
neden dersen; cok su tutuyor, ilk paketi actigin andan itibaren renk veriyor boyasi ellerine cikiyor, kus gozu falan filan..

diger ipler hakkinda tecrubesi olan arkadaslarimiz birseyler yazarlarsa daha saglikli karar vereceksindir, havalar guzel millet disardadir simdi bu yuzden cevaplar gec gelir ;)

ama kendo yerine cinden gelen Kastking, Monster gibi ipler daha iyidir, bi sure goturur seni en azindan ciddi para harcamamis olursun.

gunun sonunda butcen musait olunca gidip kaliteli ipi aliyorsun emin ol, cunku merada cektigin sikintilar ve asil ipi alana kadar harcadigin paralar canina tak ediyor,

bunu bana soylemislerdi pek kulak asmamistim ama malesef sonunda bende ayni tecrubeyi yasadim, tercih senin tabi ama butceden dolayi da pek bi tercih sansim yok diyorsan alacagin ip ne olursa olsun benim tavsiyem bi arastir ve ipe bebe yagi mevzusunu dogru sekilde uygula..

40lik kafa icin 150m yetmiycektir, kamisin makinen ve avlak bolgene bakilirsa 0.14 yada 0.16 ideal olur, incesine yada kalinina gerek yoktur.

Rastgelsin..

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
İyi pazarlar sevgili hobidasim,

link verdigin misinalar arasindan bir tek kendoyu kullanmisligim var,

kendo bir cok urunu ile tam bir fiyat/performans sampiyonu olsa da ipte sinifta kalmis diye dusunuyorum.

ben bu ipi ceymar 40’la kullandim,
benim deneyimime gore ipi tavsiye etmem,
neden dersen; cok su tutuyor, ilk paketi actigin andan itibaren renk veriyor boyasi ellerine cikiyor, kus gozu falan filan..

diger ipler hakkinda tecrubesi olan arkadaslarimiz birseyler yazarlarsa daha saglikli karar vereceksindir, havalar guzel millet disardadir simdi bu yuzden cevaplar gec gelir ;)

ama kendo yerine cinden gelen Kastking, Monster gibi ipler daha iyidir, bi sure goturur seni en azindan ciddi para harcamamis olursun.

gunun sonunda butcen musait olunca gidip kaliteli ipi aliyorsun emin ol, cunku merada cektigin sikintilar ve asil ipi alana kadar harcadigin paralar canina tak ediyor,

bunu bana soylemislerdi pek kulak asmamistim ama malesef sonunda bende ayni tecrubeyi yasadim, tercih senin tabi ama butceden dolayi da pek bi tercih sansim yok diyorsan alacagin ip ne olursa olsun benim tavsiyem bi arastir ve ipe bebe yagi mevzusunu dogru sekilde uygula..

40lik kafa icin 150m yetmiycektir, kamisin makinen ve avlak bolgene bakilirsa 0.14 yada 0.16 ideal olur, incesine yada kalinina gerek yoktur.

Rastgelsin..
Monoya devam edeyim bari

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Monoya devam edeyim bari
dur yav sana da vur dedik öldürdün!

ip misina ile at cek yapmanin keyfini monoda alman mumkun degil, biraz sabirli olursak diger iplerle ilgili deneyimi olan arkadaslar yardimci olurlar.

soyle orta yollu az sikintili guzel bir ip alirsin.

Rastgelsin..

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Listedeki ilk 4 ipi de kullandım. En memnun kaldığım wily ve kendo oldu. Sonra uzun süre de kendo kullandım ne balıklar çekti bana mısın demedi. Boya atması ve kopması dışında ipteki tüm sorunlar kullanıcı kaynaklıdır bunu unutma. Kuş gözü yapar kendo da yapar kairiki de yapar ve yapıyor. Kullanıcıdan sebep yapıyor. O listeden sana wily ve kendoyu öneririm, altına da dolgu yaparsın mis gibi olur.
Dip not: 1) ip gevşek sarıma gelmez, gergin sarmaya ve atış sonrası ipi rollera oturtmaya özen göstermezsen kul gözü de yapar bilmem ne de yapar da yapar. Hepsi kullanıcıdan kaynaklıdır.
2) bir müddet ipe alışmaya çalış, ilk başlarda kuşgözü yapacaksın koparacaksın dert etme alışmaya çalış. Ardından ne zaman ki bütçe oldu elin de alıştı hemen kairiki al :) ipe bebek yağı sürmen de uzun ömürlü olmasını sağlar forumda ararsan o konuyu da bulabilirsin. Rastgele

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif

PolatA.

Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Fiyat sıkıntım var işte abi o yüzden zaten makinada mono misina var dolgu için yapabilirim
Kardeşim simdiye kadar o kadar sıkıntı yaşadım ki ip misinalarda, sonunda şunu diyorsun lanet olsun keşke iyi olani alsaydım, verdiğin paralarin haddi hesabi olmayınca bastan iyi bir misina almak cok mantıklı oluyor. Ama tabiki bütçe meselesi, bu misinalardan hangisi dersen wily yoksa sufix derim. Makinene de yaklasik 80-100m monodan dolgu yaparsin. Egerki misina sarimini sıkı yapamiyorsan kesinlikle bilen birine sardır, ip misina gevsek sarima gelemiyor, yoksa kuş gözü ile uğraşırsın, hobin eziyete hatta oltayi kirmaya kadar goturebikir