İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

avenger 65 makineme (link) bunu sarabilir miyim kullanışlı olur mu 420 250gr kamışım var surf için

(link)

Avrupada bilinmesine karsin (ozellikle ingilterede) Amerikaya yeni geldi sayilir.Fiber 10 adet ip birlestirilerek(yan yana orulmeden) elde edilmis ne mono nede braid , ancak mono ya daha yakin yeni nesil bir misina.
Avantaji naylon misinaya gore daha ince ve dayanikli cekeri daha yuksekmis , yeni nesil orguler gibi yuvarlak formda imis.
Dez avantaji ise ingiliz balikci Henry Gillbey"e gore atcek yapildiginda 4_5 saat sonra tiftiklenme oluyormus.
Deneyen veya daha once bu konuda yazan varmi bilmiyorum.
sevgiler

Orgu misina kullanmak isteyen arkadaşlara bir kaç puf noktasi.. Oncelikle orgu misinalar kalitesine göre kullandıkça tüylenme yapar.. Ikinci husus ise bazı orgu misina türlerinin kamis halkasinin ic kismini asindirmasidir.. Asinan halkalar misinalarinizi zamanla kesmege ve atislariniza etki etmege baslar.. Burada kamis halkalarının iç kisminda kullanılan materyal çok önemlidir.. Kamisin fiyatını belirler.. Porselen, titanyum vs. gibi değişik materyalleri asindirmasi biraz daha zordur.. Balikcilik yapacak arkadaşların bu hususlara dikkat etmesi gerekir..

QuickMemo+_2016-10-09-21-39-03.png
Merhaba,
Forumdaki yorumlara istinaden aliexpress uzerimden (gelirse) bu ipin siparisini verdim,
0,165 mm 500m yazilanlar yorumlar dogruysa bu fiyata cok uygun,
Surf stilinde kullanacagim,
Kullanan varsa dugum tutumu,dayanikliligi,ne kadar sure sonra tiftif yapacagi,boya atmamasi..vb yani genel olarak nasil olduguyla alakali yorum bekliyorum,
Saygilar

Ben 6 aydir kullaniyorum bi sorun yasamadim sarisindan almistim renk atmasi cok hafiften oldu

Aynı üründen ben de sipariş ettim😀 neredeyse bir ay oldu ama Türkiye'ye henüz ulaşamadı.. Yeterli incelikteyse lrf avlarında kullanmayı düşünüyorum.

Ustalarım merhaba, benim sormak istediğim, avdan sonra ip misinanın temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı. Tecrübelerinizi paylasirmisiniz.

bu urunu kullanıyorum ve hatta spın makınemde sarılı ıp gayet guzel ceker degerı olcmedım ama elımde baya aslıdım sıkıntı yok dugum konusundada hıc bır sıkıntı yok ve cok su tutmuyor buyanı guzel..kesmeye kalkınca oyle tek hamlede kesemedım 3-4 kez makas vurmak gerek aynı yere bence gayet guzel bır urun gule gule kullanın..
mavı renk 0,14 aldım bende

Back