Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Arkadaşlar merhaba;
Boğazda Palamut avı için (kurşun arkası) (bazen de çapari) Ceymarın 3 parça 4.30 250g atarlı kamışını ve Ceymar Cxt65 makinesini aldım. Yeni başladığım için tecrübeli arkadaşlardan kamış ve makine hakkında bilgisi olanlar yorum yaparsa özelden veya buradan sevinirim. Ayrıca bu makineye palamut avı icin
Hangi ip veya misine marka,model,uzunluk
Şok için kullanilacak misine veya ip markası kac mt ve kac mm
Birde sahte için beden misinesi
Ayrıca yedek misine de almam lazim
Hepsi icin marka model uzunluk ve mm si ne onerirsiniz. Tesekkurler
Fiyat performans ürünü ekipmanlar. Fakat kamışla sürekli 250g çalışmamanı tavsiye ederim. Boğazda avlanacaksan 200gr geçme. Makineye gelirsek. Ne kadar Ceymar makineyi ip ile kullanan tanıdığım varsa iple pek uyumlu çalıştığını söyleyemeyeceğim. merada çok sorun yaşayanlar gördüm. Hatta sebebini sorması için bayiye gittiğinde misina kullanması gerektiğini ip ile uyum sağlayamadığını söylediler. Misina ile kullanınca bütün sorunları çözüldü. Sana tavsiyem ip kullanacaksan alta sağlam bir dolgu yapıp uygun fiyatlı 0,18 yada 0,16 Kendo ip sarıp ipin önüne de 15 metre 0,30-0,35mm şok lider düşük hafızalı mono misina ile kullanman olur. Bende de okuma makine ve kamış var bende öyle kullanıyorum. 200gr atarken bi aksilik olursa direk misinadan patladığı için makinenin aksamlarına dişlilerine zarar vermemiş oluyorum.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuma ceymar 3 prç kamışı kullanıyorum. 200 grama kadar sorun olmaz. 200 gr sonrası muamma. Ben yemlide kullanıyorum. Max. 170 gr attım. 170 gr üstü daha atmadım.
Kurşun arkasında hiç kullanmadım.
Okuma ceymar cxt65 makinayı çaparide kullanın. Yada yemlide. Kurşun arkası için uygun olmayan bir makina. Kurşun arkasında yarı yolda bırakır sizi.
İllede kurşun arkası derseniz Ryobi tt power 8000 alın.
@Erdem82 ninde dediği gibi kendo x8 016 ip işinizi görür. Normalde 170 grama kadar şoksuz yemlide ve çaparide kullanmıştım. Ama kurşun arkasında kesinlikle şok ister.
İster 0,35 misina ister şok ipi kullanın. Ama ip dahi olsa her balık sonrası ben şok ipini değiştirmenizi tavsiye ederim.
İstanbul boğazında çaparide 8x012 ip derim. 150 grama kadar sorunsuz.
Hem yemli hem çapari derseniz 8x 014 yada 016 ip. Şok ipinede gerek yok.
Ceymar cxt65 içinse sağlam 028 misina + 035 misinadan şok.
Kaç metre şok kullanmalı demişsiniz. Genelde kamış boyunun 2 katı şok kullanıyorlar. Yani kamışınız 430 cm. 9 mt şok yapmanız lazım.

budun

Yeni Üye
Adı
naim
Kurşun arkası için monoflament misina kullanırsanız çok takım verirsiniz boğazda.Özellikle kurşun dibe oturduğu zaman misinanın verdiği tepki çok geç olacaktır.Bu yüzden ip tavsiye ederim.Diğer yandan makinanın ipte sorun çıkardığı belirtilmiş . karar size kalmış. İstavrit avı için mono misina daha verimlidir. Esneme yaptığından balığı dökmez

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Serhan83

Yeni Üye
Adı
Serhan Şeker
Öncelikle yorumlarınız icin tesekkur ederim. Palamut caparisi ile daha cok takilicam sanirim. Bu yuzdende suan 0.16 ip sarili makineye hali hazirda onun uzerine 0.30mm misine şok yapsam yeterli olurmu? Ayrica genede surekli şok leader misineyi degisicegim icin bana bolca 0.30mm misine gerekicek. Bu arada sahte icinde beden olarak hangi marka.misineyi ve kac mm olmalı?
Alicaklarim
0.30mm şok misine tavsiyesi
Sahteyi takicagim beden icin alicagom misine markasi tavsiyesi verirseniz sevinirim.
Marka konusunda kararsizim hangisini almam gerekir bilemedim. Fiyat olarak orta duzeyde olsun ne cok pahali nede ucuz.

Serhan83

Yeni Üye
Adı
Serhan Şeker
Okuma ceymar 3 prç kamışı kullanıyorum. 200 grama kadar sorun olmaz. 200 gr sonrası muamma. Ben yemlide kullanıyorum. Max. 170 gr attım. 170 gr üstü daha atmadım.
Kurşun arkasında hiç kullanmadım.
Okuma ceymar cxt65 makinayı çaparide kullanın. Yada yemlide. Kurşun arkası için uygun olmayan bir makina. Kurşun arkasında yarı yolda bırakır sizi.
İllede kurşun arkası derseniz Ryobi tt power 8000 alın.
@Erdem82 ninde dediği gibi kendo x8 016 ip işinizi görür. Normalde 170 grama kadar şoksuz yemlide ve çaparide kullanmıştım. Ama kurşun arkasında kesinlikle şok ister.
İster 0,35 misina ister şok ipi kullanın. Ama ip dahi olsa her balık sonrası ben şok ipini değiştirmenizi tavsiye ederim.
İstanbul boğazında çaparide 8x012 ip derim. 150 grama kadar sorunsuz.
Hem yemli hem çapari derseniz 8x 014 yada 016 ip. Şok ipinede gerek yok.
Ceymar cxt65 içinse sağlam 028 misina + 035 misinadan şok.
Kaç metre şok kullanmalı demişsiniz. Genelde kamış boyunun 2 katı şok kullanıyorlar. Yani kamışınız 430 cm. 9 mt şok yapmanız lazım.
Birde bu ceymarın 3 parca kamısında en ust parcasi biraz zor cıkıyor kullanimdan sonra yeni oldugu icin. Bununla ilgili bir onerin varmi birazdaha kolay cikmasi icin alistirmakmi.onemli kamisi yoksa baska bir kolay yolu varmidir?
Ctx65 e sadece misine sarip kullansam alt tabana 0.28 hangi marka misine kullaniyim? Uzerinede 0.35 şok icin hangi misineyi almaliyim tavsiyen varmidir?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Birde bu ceymarın 3 parca kamısında en ust parcasi biraz zor cıkıyor kullanimdan sonra yeni oldugu icin. Bununla ilgili bir onerin varmi birazdaha kolay cikmasi icin alistirmakmi.onemli kamisi yoksa baska bir kolay yolu varmidir?
Ctx65 e sadece misine sarip kullansam alt tabana 0.28 hangi marka misine kullaniyim? Uzerinede 0.35 şok icin hangi misineyi almaliyim tavsiyen varmidir?
Üst parça zamanla alışır yerine. Bendede biraz zor çıkıyordu ama normal, atış esnasında boşluk yapmasından yada yerinden fırlamasından iyidir.
Çok uzun zaman oldu misina kullanmıyorum. Makinalarım surf (konik) kafa yada sığ makaralı. Ayrıca söylediğim gibi kurşun arkası çalışmıyorum. Bu nedenledirki yemlide 0,16 ip, çapari içinde 0,12 ip kullanıyorum. Makinaların yedek kafalı.
Yemlide beden ve köstek için alıyorum ben misinayı.
Makinaya sağlam, düşük hafızalı, 028 misina sarıp, 035 misinadanda şok bağlayabilirsiniz. Tabii bu söylediğim 150 gram üstü kurşun atacaksanız. Çapari için 028-030 misina işinizi görür çaparide. Şok kullanmanıza gerek yok.
Yok 150 gram üstü atıp kurşun arkası yapacaksanız bir yedek kafa edinin. Yedek kafaya alta misina dolgu yapıp üstü 200-250 metre 016 ip sarın. Bunun önünede 9 metre şok misina.
Gelgelelim misina marka derseniz yardımcı olamıyorum…

iliqueur

Yeni Üye
Adı
ilker aydin
merhaba arkadaşlar. kıyıdan levrek, lüfer hedefiyle light spin avında ege bölegesi için sufix 832'de ip kalınlığı tavsiyeniz nedir? okuduklarıma göre 0.8 pe (15mm) ile 1pe (18mm) arasında kaldım ama farklı düşüncelere de açığım :D makine daiwa exceler 3000, kamış legalis 270 10-35.

Son düzenleme:

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
Amazon indirimleri sebebiyle sufix marka birkaç ip ve naylon misina kullanma fırsatım oldu. İp olarak Gyro braid 4x (0,21mm) ve x8 (0,16mm) diye bir model, naylon olarak advance 0,2mm ve modelini hatırlamadığım 0,28-0,30mm civarı misinalarını kullandım, hepsinin ortak noktası düğüm mukavemetinin düşük olması, hangi düğümü atarsanız atın çok dikkatli olmanız gerekiyor.