coner
Daimi Üye
4.20 Kamışa 40 lık makina küçük kalmış.S.aleykum carborex 4.20 kamıs ve okuma ceymar cx40 makinam var ip misina tavsıyenız nedir
4.20 Kamışa 40 lık makina küçük kalmış.S.aleykum carborex 4.20 kamıs ve okuma ceymar cx40 makinam var ip misina tavsıyenız nedir
Artık bu saatten sonra yapılabilecek biraey yok buna uygun guzel bir misina iatiyorum ıleri atabilecek4.20 Kamışa 40 lık makina küçük kalmış.
Pardon duzeltıyorm cxt 55 makınaArtık bu saatten sonra yapılabilecek biraey yok buna uygun guzel bir misina iatiyorum ıleri atabilecek
Şimdi oldu.cxt 55 makına hakkı o kamışın,yoksa 40 lık makina ile ne sarsanız uzağa atamazsınız.Misina konusunu @cemiltonguç arkadaşımız en son modellerden önerecektir.Pardon duzeltıyorm cxt 55 makına
Üzerinde 8x yazan Nippon Isema ip 4 kat çıktı. Alacak arkadaşlara duyrulur.
Hadi katını falan da geçtim, bari ipte kusurlar çıkmayaydı iyiydi.
Ara ara fotoğraftaki gibi topçuk topçuk olmuş kısımlar var. Hatta 300 metrenin son 50 metresi ayrıydı, düğümle bağlanmış.
Ulan o zaman niye 300 metre alıyorum ki, ipimin kopan kısmını düğümle bağlamayı ben de bilirdim. Ekli püklü olmasın derken karşılaştığım manzaraya bakın.
Daha önce bunun koyu yeşil versiyonunu aldım, kusursuzdu ve çok sağlamdı.
Ona güvenerek tekrar aldım ama resmen BERBAT çıktı.
56390 dosyayı görüntüle 56391 dosyayı görüntüle
Aynı misnanın( Nippon Isema 8x) 100 metre, 0.15 mm yeşil rengini spinde kullanıyorum. Seaknight Tri Poseidon Max Power( Aliexpress) ipten bir iki tık daha iyi. İkisi de sağlam ama ikisi de su tutuyor ve tırtıklı oldukları için kamış halkalarına çok sürtünüp( bu durumu hissediyorsunuz) atış erimini oldukça düşürüyor. İki ipi de spin yapacaklara tavsiye etmem...Bu kadar kusurlu bi ip japan olamaz kimsenin günahını almiyim ama büyük ihtimal çin malı etiket olayı kolay istediğini yazarsın oraya, zaten baya araştırdım bu ipi Japonyada öle bir ip yok daha doğrusu bizden başka biyerde satışını göremedim,ama iş yapıyorsa iyi günlerde kullanın
Çok daha ucuz bir ip olan kendoyu (0,18) 200 gramla şoksuz kullanıyorum. Shimano ile sorun yaşayacağınızı hiç sanmam.
Şoksuz dediysem tabi tamamen şoksuz değil.
Kurşuna 1 karış boyunda iki kat 0,40 soft misina bağlıyorum ki atış sırasında esneyerek sertliği alsın.
Çaparide ise beden zaten epey esnediği için gerek kalmıyor.
Engin bey hayırlı geceler, şok olarak soft misina kullandığınızı söylemişsiniz. bende ip kullanıyordum sokta ama misinaya geçmeyi düşünüyorum, öncelikle max240 grama kadar cıkacağım(genelde185-220 arası) bunun için tavsiye edebileceğiniz misina varmıdır? powerline super premiumlar nasıldır? birde 240 gramı atması için max ceker değerinin ortalama ne olması gerekir 20 kilo yeterlimidir? birde suan fladen maxximus 0.10 kullanıyorum ahım sahım bir kalitesi yok ama o fiyata asırı dayanıklı mukavemeti iyi diyebilirim. muadili olarak onerebileceğiniz alternatif ip misinaları da öğrenmek isterim, ayrıca misina kullanmanın gerek atıs mesafesi gerek kamışı zorlamama yormama konusunda avantajlarını ne derece gordunuz aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederim.