Engin bey hayırlı geceler, şok olarak soft misina kullandığınızı söylemişsiniz. bende ip kullanıyordum sokta ama misinaya geçmeyi düşünüyorum, öncelikle max240 grama kadar cıkacağım(genelde185-220 arası) bunun için tavsiye edebileceğiniz misina varmıdır? powerline super premiumlar nasıldır? birde 240 gramı atması için max ceker değerinin ortalama ne olması gerekir 20 kilo yeterlimidir? birde suan fladen maxximus 0.10 kullanıyorum ahım sahım bir kalitesi yok ama o fiyata asırı dayanıklı mukavemeti iyi diyebilirim. muadili olarak onerebileceğiniz alternatif ip misinaları da öğrenmek isterim, ayrıca misina kullanmanın gerek atıs mesafesi gerek kamışı zorlamama yormama konusunda avantajlarını ne derece gordunuz aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederim.
Açıkçası ipler hakkında pek bilgi sahibi değilim. Ben ipe geçeli pek fazla olmadı. Şimdiye kadar epi topu 5 makara ip kullandım, o kadar.
0.10'u lidersiz (veya benim gibi kısa şokla) kullanmanız mümkün değil bence. En kral 0.10'un bile uzun lider olmadan 200-240 grama dayanması çok zor.
Ben 150 grama kadar 0.14mm, 200 grama kadar 0.18mm, 240-300 gibi ağırlıklar için ise 0.25mm ip kullanıyorum.
Şok misinası olarak pelican "extra strong" kullanıyorum, ama strong falan hikaye, bildiğin soft, lastik gibi uzuyor misina.
(gerci strong kelimesi sert anlamının yanında güçlü anlamına da gelir)
Misina esnediği için daha ideal bir atış yapıyormuşum gibi geliyor bana.
Komple ip olduğu zaman atışta esneme olmadığı için taş gibi geliyor. Hem parmağa aşırı yük biniyor, hem de kamışa.
Kamış kırma tecrübesi yaşayan arkadaşlar muhtemelen şoku da ipten yapıyorlardır. Oysa ki şoku absorbe edecek esnek bir şey kullanmaları gerekirdi. Yani misina.
Çeker değerlerine ben pek bakmıyorum, çünkü genelde uydurma oluyor. İki kat 0.40 misina 240 gramı rahat rahat atar. 300 bile atar.
Ki zaten ipe geçmeden önce tek kat 0.35 ile 200 gramı atardım.