Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

MustafaKenar

Aktif Üye
Adı
Mustafa KENAR
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba.
Mevcut spin takımımı bir dönem ben ava gidemiyorum diye bir arkadaşıma emanet vermiştim. Ancak arkadaş makinedeki ipi karıştırdığından yerine daha kalın markasını bilmediğim bir ip sarmış. Ancak bu iple atış mesafem neredeyse yarı yarıya düştü. 20 - 60 gram atarlı kamışta panic prey 26 gramlık sahteyi en fazla 20 - 30 metre felan atıyor. Sinir oluyorum. Önceki kullandığım ipin markasını da hatırlamıyorum. Makine performa spro 40'lık. Fiyatı uygun kalite olarak iyi ip misina tavsiyeleriniz nelerdir? 0,14 0,16 yada 0,18 x8 örgü kalınlığında?

yk71

Aktif Üye
Adı
Yüksel
Üzerinde 8x yazan Nippon Isema ip 4 kat çıktı. Alacak arkadaşlara duyrulur.
Hadi katını falan da geçtim, bari ipte kusurlar çıkmayaydı iyiydi.
Ara ara fotoğraftaki gibi topçuk topçuk olmuş kısımlar var. Hatta 300 metrenin son 50 metresi ayrıydı, düğümle bağlanmış.
Ulan o zaman niye 300 metre alıyorum ki, ipimin kopan kısmını düğümle bağlamayı ben de bilirdim. Ekli püklü olmasın derken karşılaştığım manzaraya bakın.

Daha önce bunun koyu yeşil versiyonunu aldım, kusursuzdu ve çok sağlamdı.
Ona güvenerek tekrar aldım ama resmen BERBAT çıktı.

Ekli dosyayı görüntüle 56390 Ekli dosyayı görüntüle 56391
Bu kadar kusurlu bi ip japan olamaz kimsenin günahını almiyim ama büyük ihtimal çin malı etiket olayı kolay istediğini yazarsın oraya, zaten baya araştırdım bu ipi Japonyada öle bir ip yok daha doğrusu bizden başka biyerde satışını göremedim,ama iş yapıyorsa iyi günlerde kullanın
Aynı misnanın( Nippon Isema 8x) 100 metre, 0.15 mm yeşil rengini spinde kullanıyorum. Seaknight Tri Poseidon Max Power( Aliexpress) ipten bir iki tık daha iyi. İkisi de sağlam ama ikisi de su tutuyor ve tırtıklı oldukları için kamış halkalarına çok sürtünüp( bu durumu hissediyorsunuz) atış erimini oldukça düşürüyor. İki ipi de spin yapacaklara tavsiye etmem...
BOJIN Dyneema ipte kullandım. Bu ikisine göre çok kaygan bir yapısı vardı. 0.12 mm ve 0.16 mm kullandım. Atış erimi çok iyiydi. Spro passion makinede çok kuş gözü yaptı. İp yapısı yassıydı. Belki ondan, belki makineden bilemiyorum...
Kaliteli ipleri kullanmadım ama kullanan arkadaşların bu konudaki deneyimlerini de öğrenmek isterim. Ben şöyle bir deneme yapıyorum. Satın almadan önce ipten yarım metre kadar açıp, avucumun içindeki veya iki parmağım arasındaki ipi yavaşça çekiyorum. Avucumdaki sürtünme hissi veya pürüzsüzlük ne kadar az ise ip o kadar iyidir diyorum.

Anbarcı

Üye
Adı
Mustafa
Çok daha ucuz bir ip olan kendoyu (0,18) 200 gramla şoksuz kullanıyorum. Shimano ile sorun yaşayacağınızı hiç sanmam.

Şoksuz dediysem tabi tamamen şoksuz değil.
Kurşuna 1 karış boyunda iki kat 0,40 soft misina bağlıyorum ki atış sırasında esneyerek sertliği alsın.
Çaparide ise beden zaten epey esnediği için gerek kalmıyor.
Engin bey hayırlı geceler, şok olarak soft misina kullandığınızı söylemişsiniz. bende ip kullanıyordum sokta ama misinaya geçmeyi düşünüyorum, öncelikle max240 grama kadar cıkacağım(genelde185-220 arası) bunun için tavsiye edebileceğiniz misina varmıdır? powerline super premiumlar nasıldır? birde 240 gramı atması için max ceker değerinin ortalama ne olması gerekir 20 kilo yeterlimidir? birde suan fladen maxximus 0.10 kullanıyorum ahım sahım bir kalitesi yok ama o fiyata asırı dayanıklı mukavemeti iyi diyebilirim. muadili olarak onerebileceğiniz alternatif ip misinaları da öğrenmek isterim, ayrıca misina kullanmanın gerek atıs mesafesi gerek kamışı zorlamama yormama konusunda avantajlarını ne derece gordunuz aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Engin bey hayırlı geceler, şok olarak soft misina kullandığınızı söylemişsiniz. bende ip kullanıyordum sokta ama misinaya geçmeyi düşünüyorum, öncelikle max240 grama kadar cıkacağım(genelde185-220 arası) bunun için tavsiye edebileceğiniz misina varmıdır? powerline super premiumlar nasıldır? birde 240 gramı atması için max ceker değerinin ortalama ne olması gerekir 20 kilo yeterlimidir? birde suan fladen maxximus 0.10 kullanıyorum ahım sahım bir kalitesi yok ama o fiyata asırı dayanıklı mukavemeti iyi diyebilirim. muadili olarak onerebileceğiniz alternatif ip misinaları da öğrenmek isterim, ayrıca misina kullanmanın gerek atıs mesafesi gerek kamışı zorlamama yormama konusunda avantajlarını ne derece gordunuz aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederim.
Açıkçası ipler hakkında pek bilgi sahibi değilim. Ben ipe geçeli pek fazla olmadı. Şimdiye kadar epi topu 5 makara ip kullandım, o kadar. :)

0.10'u lidersiz (veya benim gibi kısa şokla) kullanmanız mümkün değil bence. En kral 0.10'un bile uzun lider olmadan 200-240 grama dayanması çok zor.
Ben 150 grama kadar 0.14mm, 200 grama kadar 0.18mm, 240-300 gibi ağırlıklar için ise 0.25mm ip kullanıyorum.

Şok misinası olarak pelican "extra strong" kullanıyorum, ama strong falan hikaye, bildiğin soft, lastik gibi uzuyor misina. :)
(gerci strong kelimesi sert anlamının yanında güçlü anlamına da gelir)
Misina esnediği için daha ideal bir atış yapıyormuşum gibi geliyor bana.
Komple ip olduğu zaman atışta esneme olmadığı için taş gibi geliyor. Hem parmağa aşırı yük biniyor, hem de kamışa.

Kamış kırma tecrübesi yaşayan arkadaşlar muhtemelen şoku da ipten yapıyorlardır. Oysa ki şoku absorbe edecek esnek bir şey kullanmaları gerekirdi. Yani misina. :)

Çeker değerlerine ben pek bakmıyorum, çünkü genelde uydurma oluyor. İki kat 0.40 misina 240 gramı rahat rahat atar. 300 bile atar.
Ki zaten ipe geçmeden önce tek kat 0.35 ile 200 gramı atardım.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Ben geçen hafta YGK marka 0,12 PE ip aldım. Daha önce power pro sarılıydı ve YGKyı sarıp atış yaptıktan sonra kendi kendime önceden traktöre biniyormuşum dedim. Ben çok beğendim, kesinlikle tavsiye ederim. 150 metresi 80 TL. Atış sırasında sahtenin gidişini anlamıyorsunuz bile, ipi hissetmiyorsunuz. Atış mesafem 3te1 oranında arttı.

Shibyo

Aktif Üye
Adı
İrfan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
power pro ipleri almayın bencede 4,5. Avda tiftik tiftik oldu patır patır kopmaya başladı paranız çöpe gitmesin ,çin ipleri kat ve kat daha iyi