İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

power pro ipleri almayın bencede 4,5. Avda tiftik tiftik oldu patır patır kopmaya başladı paranız çöpe gitmesin ,çin ipleri kat ve kat daha iyi

Kesinlike , ben power proyu alalı 1 sene olmamıştı, o kadar su tutuyorduki, sarımda üzerimi ıslatıyordu.

Açıkçası ipler hakkında pek bilgi sahibi değilim. Ben ipe geçeli pek fazla olmadı. Şimdiye kadar epi topu 5 makara ip kullandım, o kadar. 🙂

0.10'u lidersiz (veya benim gibi kısa şokla) kullanmanız mümkün değil bence. En kral 0.10'un bile uzun lider olmadan 200-240 grama dayanması çok zor.
Ben 150 grama kadar 0.14mm, 200 grama kadar 0.18mm, 240-300 gibi ağırlıklar için ise 0.25mm ip kullanıyorum.

Şok misinası olarak pelican "extra strong" kullanıyorum, ama strong falan hikaye, bildiğin soft, lastik gibi uzuyor misina. 🙂
(gerci strong kelimesi sert anlamının yanında güçlü anlamına da gelir)
Misina esnediği için daha ideal bir atış yapıyormuşum gibi geliyor bana.
Komple ip olduğu zaman atışta esneme olmadığı için taş gibi geliyor. Hem parmağa aşırı yük biniyor, hem de kamışa.

Kamış kırma tecrübesi yaşayan arkadaşlar muhtemelen şoku da ipten yapıyorlardır. Oysa ki şoku absorbe edecek esnek bir şey kullanmaları gerekirdi. Yani misina. 🙂

Çeker değerlerine ben pek bakmıyorum, çünkü genelde uydurma oluyor. İki kat 0.40 misina 240 gramı rahat rahat atar. 300 bile atar.
Ki zaten ipe geçmeden önce tek kat 0.35 ile 200 gramı atardım.

kamışın boyu 4.20 0.10 a altı metre şok bağlıyorum oyle kullanıyorum yoksa şoksuz biraz sıkıntı olur 😀😀 teşekkür ederim cevabınız için iyi forumlar 🙂

Açıkçası ipler hakkında pek bilgi sahibi değilim. Ben ipe geçeli pek fazla olmadı. Şimdiye kadar epi topu 5 makara ip kullandım, o kadar. 🙂

0.10'u lidersiz (veya benim gibi kısa şokla) kullanmanız mümkün değil bence. En kral 0.10'un bile uzun lider olmadan 200-240 grama dayanması çok zor.
Ben 150 grama kadar 0.14mm, 200 grama kadar 0.18mm, 240-300 gibi ağırlıklar için ise 0.25mm ip kullanıyorum.

Şok misinası olarak pelican "extra strong" kullanıyorum, ama strong falan hikaye, bildiğin soft, lastik gibi uzuyor misina. 🙂
(gerci strong kelimesi sert anlamının yanında güçlü anlamına da gelir)
Misina esnediği için daha ideal bir atış yapıyormuşum gibi geliyor bana.
Komple ip olduğu zaman atışta esneme olmadığı için taş gibi geliyor. Hem parmağa aşırı yük biniyor, hem de kamışa.

Kamış kırma tecrübesi yaşayan arkadaşlar muhtemelen şoku da ipten yapıyorlardır. Oysa ki şoku absorbe edecek esnek bir şey kullanmaları gerekirdi. Yani misina. 🙂

Çeker değerlerine ben pek bakmıyorum, çünkü genelde uydurma oluyor. İki kat 0.40 misina 240 gramı rahat rahat atar. 300 bile atar.
Ki zaten ipe geçmeden önce tek kat 0.35 ile 200 gramı atardım.

kamışın boyu 4.20 0.10 a altı metre şok bağlıyorum oyle kullanıyorum yoksa şoksuz biraz sıkıntı olur 😀😀 teşekkür ederim cevabınız için iyi forumlar 🙂

Paylaşımlarınızı merakla takip etmekteyim.

1 Hangi kalınlıktaki ve markadaki ip misinaya
, hangi kalınlıktaki ve markadaki
ip shock leader daha uyumludur ve veya
hangi kalınlıktaki ve markadaki ip misinaya, hangi kalınlıktaki ve markadaki
monoflament shock leader daha uyumludur ?

2 Hangi düğüm çeşitlerini uygun görmektesiniz

Son düzenleme:
Back