İP MİSİNA KULLANICI YORUMLARI BİLGİ HAVUZU; SUFIX,POWERPRO,SPIDERWIRE,BERKLEY,VARIVAS

Bende kende dyneema 8x multicolor almak üzereyim. Makine daiwa legalis lt4000. Bu alta dolgu misina vs muhabbeti nedir anlamadım. Nasıl uygulanır, ne avantajı olur, uygulamadan direk 250 mt ip sararsan ne olur acaba

Bende kende dyneema 8x multicolor almak üzereyim. Makine daiwa legalis lt4000. Bu alta dolgu misina vs muhabbeti nedir anlamadım. Nasıl uygulanır, ne avantajı olur, uygulamadan direk 250 mt ip sararsan ne olur acaba
Spin kamışla atabilceğiniz maximum mesafeyi ve birazda gelen iri bir balığın alacağı kalama mesafesini hesaplarsanız ne kadar misina kullanmanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz.Dolayısıyla 250m misinanın fazla olacağını anlamak kolay olacaktır..Bence yarısını eski bir misina ile doldurmak mantıklı olacaktır.Aksi taktirde ip misinanızın yarısı kadarı boşa gitmiş olacaktır.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Avantajından ziyade dezavantajı var.

Dolgunun mantığı basit. Kısa metrajlı ip misina makineye sarılmadan önce monofilament misina ile takviye yapılır ki atışlar sırasında ip misina makinenin kafasını daha rahat terketsin.

Dezavantajı ise kalama ayarı ip misinaya göre yapılacağı için büyük balık gelirse 🙂 kalama alacak ve monofilament misinaya geldiğinde tekrardan ayrı bir kalama ayarı yapma zorunda kalınılabilir. Bu da risktir.

Onun yerine bütçe el verirse direk ip misina sarmak her zaman daha iyidir.

WFT Silent Eight 0.12 mm 150 m 8 örgü ip kullanıyorum, memnunum..

dasnat.jpg

ürün kötülemek için söylemiyorum ama geçen sene markasına ve uygun fiyatına aldanıp aldığım kairiki 3. kullanımda tiftiklendi
satın aldığım arkadaş da makina kafasında problem olabileceğini ileri sürmüştü...

Back