murattp
Daimi Üye
Öncelikle teşekkür ederim. İzmir de foca ahmetbeyli kuşadası dolaylarinda avlanmayı düşunüyorum. Derinlik 40 50 metreleri gecmez diye düsünüyorum. Hedef balık dip baliklari ile birlikte torik kuzu gibi baliklar olucaktir. Yeri geldiginde bayraklıda erim odaklı granyöz avı da yapabilirim. Ip olarak gosen jigging ile major craft dangan arasında kaldım aslına bakarsanız kalınlikta tereddütlerim mevcut. Dangan 1.5 pe 19 mm 12.3 ceker veriyor, gosen ise 1.5 pe de 0.21 civarı kalınlik belirtmis 11.5 kg çekerı var ama sahada kullanmadığimdan tam olarak fikir oluşturamadim. Acaba 2 pe ye cıksam mı diye de düşundüm bu yuzden
Orta Ege de kıyılarda 30-35m derinlik ender bulunur. Ortalama derinlik 20-25 arasıdır. Meralar sığ olduğu için balıklar genelde açıktadır. Bu yüzden erim en önemli faktördür. 1,5 PE en ideal kalınlıktır.
Bununla birlikte shore jig takımlarda bu kadar ince ip kullanmanın riski çok çabuk takımın patlamasıdır. Bu sorunu aşmanın tek yöntemi oldukça esnek bir lider ve liderin uzunluğudur. Makineden gelen ipin ilk geçtiği halka ile sonraki halka arasında lider başlamalı ve kamışın ucundan sarkan ucu halkalar arasından geçen uzunlukla eşit uzunlukta olmalıdır. Bu kamış uzunluğuna göre değişse de ortalama iki kulaçtır. Tavsiyem kaliteli bir mono veya floro kaplı monodur. Bu şekilde kamış atar değerinin limitlerindeki ağırlıkları bile takımı patlatmadan abanarak atabilirsin.
İyi bir erimle 100+ takımı patlatmadanatışı gerçekleştirdikten sonra kaloma yardımı ile orkinos hariç tüm balıkları 1,5 PE iple rahatlıkla çekebilirsin.
Bence denenmiş bilinmiş ipten vaz geçme
Gosen.....
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi