Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ip misina sararken makinanın önüne yığılması

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif

video faydalı olabilir
Usta sorun şu ki öne yığılma olayı eşit değil yani makina öne yığılma var ama bu yığılma makşna altında yani sanki ip düğümün üstüne geliyormuş gibi bir taraf fazla öne yığıyor

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Screenshot_20190602-222657.png

Murat1974

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Halil,makaranın oturdugu göbek mili eğilmiş veya makara düzgün oturmuyor olabilir(genelde kalamanın aşırı sıkılmasıyla olabilecek bir durum),Dolayısıyla sarımı yapan çatal ile uyum içerisinde olmaz.Bir ihtimalde sarımı yapan çatala bir bak boşluk varmı sallanıyorsa,göbekteki somunu biraz sıkman gerekir fakat kanaatim makaranın duruşuyla ilgili

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Pul bulamama sorunu yaşayan arkadaşlar için aklıma bir fikir geldi. Eski röntgen filmlerinden maket bıçağı veya bistüri kullanarak yedek pul yapabilirsiniz.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Pul bulamama sorunu yaşayan arkadaşlar için aklıma bir fikir geldi. Eski röntgen filmlerinden maket bıçağı veya bistüri kullanarak yedek pul yapabilirsiniz.
direkt tuhafiyeden falan keçe alıp kessek olmaz mı? ne kadar dayanır bilmiyorum tabi

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
direkt tuhafiyeden falan keçe alıp kessek olmaz mı? ne kadar dayanır bilmiyorum tabi
Bahsettiğiniz keçe. Keçe, kalama kapağını söktüğünüzde makaranın üzerinde göreceğiniz beşgen-altıgen metal telin altında bulunur. Pul ise makinanın ana şaft demirinin üzerinde bulunur ve makara bunun üzerine oturur.

Keçe çabuk eskiyen bir parça olmamakla birlikte 20 yıllık kullanımlar sonunda belki değiştirme ihtiyacı doğar. Bu durumda da dediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bahsettiğiniz keçe. Keçe, kalama kapağını söktüğünüzde makaranın üzerinde göreceğiniz beşgen-altıgen metal telin altında bulunur. Pul ise makinanın ana şaft demirinin üzerinde bulunur ve makara bunun üzerine oturur.

Keçe çabuk eskiyen bir parça olmamakla birlikte 20 yıllık kullanımlar sonunda belki değiştirme ihtiyacı doğar. Bu durumda da dediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
işte ben de pul yerine keçe kesip koysak nasıl olur acaba diye sormak istedim